Koprasašlõkk
Koprasašlõkk
Tere armas rahvas,
Plaanin tegema hakata koprasašlõkki, aga tarvis oleks mingit head retsepti. Vaatasin kõik siin foorumis olevad retseptid üle, aga eraldi sašlõkiretsepti ei leidnud...
Millaski valmistasin õllemarinaadis kobrast, aga ei mäleta enam, kuidas:(
Kui kellelgi on kogemusi koprast sašlõki valmistamisel, siis oleks üks suur kõrv (silm) seda kõike kuulma (nägema)
Parimatega Viiger
Plaanin tegema hakata koprasašlõkki, aga tarvis oleks mingit head retsepti. Vaatasin kõik siin foorumis olevad retseptid üle, aga eraldi sašlõkiretsepti ei leidnud...
Millaski valmistasin õllemarinaadis kobrast, aga ei mäleta enam, kuidas:(
Kui kellelgi on kogemusi koprast sašlõki valmistamisel, siis oleks üks suur kõrv (silm) seda kõike kuulma (nägema)
Parimatega Viiger
Re: Koprasašlõkk
Olen kokkadelt kuulnud, et pidada hea olema enne marinaadi panekut hoida hapukas veinis miski aeg. Ja siis teed marinaadi alles peale. Samuti on soovitatud hoida ka lihe eelnevalt õrnas äädika marinaadis mida siis paar korda tuleks vahetada. Aga kindlasti oskab feen anda kõige paremat nõu selle asja kohta.
metsas on mõnus
Re: Koprasašlõkk
Hoidsin kobrast terve öö lahjas äädikavees. Nii et see peas olema tehtud! Aga ikkagi kuidas edasi... Ostsin ka tumedat õlut ja hakkan eksperienteerima 

Re: Koprasašlõkk
Kobrast vist õlles marineerida ei julgeks, aga mine tea, äkki saab asja (ma ei paneks seda äädikavette samuti
). Esialgu 1 soovitus, mis on ehk olulisem kui marinaadi koostis või eelnev leotamine, liha tuleb sitkemast osast puhastada. St, seljafileedel pealmine sidokoeline osa, tagajalgadel eemaldada pealt ravane, kilene ja sitkem osa. Esijalgu ei kasutaks üldse shaslõkiks.

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Koprasašlõkk
Tegin koberi valmis ja päris hea sai.
Kasutasin veidi õli ja Hellmannsi teravat ketšupit, lisasin veel hulga sibulat ja küüslauku. Viie pipra segu, koriandri seemneid, sinepiseemneid ja loomulikult soola. Lasin sellises marinaadis seista 36 tundi ja väga maitsev sai. Ainuke miinus oli see, et tegemist oli vana loomaga ja eks ta liha ole ikka tuimem ja küpseb halvemini... Aga tasub proovida.
Ah jaa, terve paki kuivatatud basiilikut lisasin ka;)
Kasutasin veidi õli ja Hellmannsi teravat ketšupit, lisasin veel hulga sibulat ja küüslauku. Viie pipra segu, koriandri seemneid, sinepiseemneid ja loomulikult soola. Lasin sellises marinaadis seista 36 tundi ja väga maitsev sai. Ainuke miinus oli see, et tegemist oli vana loomaga ja eks ta liha ole ikka tuimem ja küpseb halvemini... Aga tasub proovida.
Ah jaa, terve paki kuivatatud basiilikut lisasin ka;)
Re: Koprasašlõkk
Vana ja tuim loom tuleks enne laagerdada. Jahedam olusitik, 2-3 päeva. Ribisid tihtilugu ei saa (võib kasvama minna), aga jalad ja seljafileed küll ning need ei ole enam vintsked. Kui eemaldada veel pealmine tugevam kiht ning sidekude, siis on olemas päris pehmaliha. Lisaks, tükid saab vasaraga laiakskloppida ning teha grillil. Sellisel saab väga vana looma täiesti pehmeks. Kobras jääb mahlane ka, taine, aga kitselistega (kits, sokk, tall
) võrreldes palju mahlasem.

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Koprasašlõkk
Kas keegi nö traditsioonilis (äädikas + sibul) šašlõki retsepti ei ole proovinud ?
Hunting and fishing the only reasons I like to wake up early....
Re: Koprasašlõkk
Millalgi aastaid tagasi oli Pärnu raadios Peeter Kardil kokkasaade, kus ta ka šašlõkist rääkis. Ise oli ta asja Moskvas (vist filmivõtete ajal) ühelt grusiinilt õppinud. Kardi postulaat oli, et kui teil tõesti midagi muud haput ei ole, võite viimases hädas ka tavalist äädikat kasutada. Ja mille eest veel hoiatas- ärge liha sinna äädikasse ujuma pange.
Grumpy old man
Re: Koprasašlõkk
Keefiriga saab üsna hea, sibulat, viie pipra segu, paprikapulbrit, toiduõli, vist oli ka vahemere ürdisegu jne. Soolaga ettevaatlikult, äädikat ei kasuta üldse. Halba ei tee, kui külmkapis parasjagu potsikus vedeleb ja pehmemaks läheb.
Re: Koprasašlõkk
Äädika marinaadi soovitaks rasvasele lihale.Sobib ka ka sügisesele koprale aga kevadisel kopral ,kui on rasva ,siis selle eemaldaks ,kuna see kooremaitseline.Aga marinaadiks soovitan Selveri küüslaugu marinaadi ja tšilli marinaadi vahekorras 3-1
Re: Koprasašlõkk
Mina olen kobrast leotanud sidrunivees. Teeb päris heaks. Ühe - kahe sidruni mahl ja vett, kuni liha on kaetud. Üleöö seisma ja järgmisel päeval marinaadi või potti.
Re: Koprasašlõkk
Meil looduslik lihapehmendaja tavalise toiduõli näol olemas. Tahab ainult veidi pikemat laagerdamist. Kuna kevadisel kopral pajukoore mek manu, siis julgen pakkuda tavalist õlimarinaadi kuhu on eelnevalt segatud erinevaid ürte alates punest, majoraanist ning lõpetades basiilikuga. Eelnevalt korralikult laagerdatud lihale ürdid ja õli peale ning paariks päevaks külmikusse. Kui "hapu" järgi tõesti ülitungiv soov on, siis võid ju õlis ürtidega marineerunud liha tund-kaks enne küpsetamist lahja äädikamarinaadiga üle pritsida (ise seda ei teeks
).
Mina marineerin nii enamuse lihadest (liha soovitud maitseainetega kokku, seejärel veidi õli ja segan läbi). Õli täpselt nii palju, et kõik tükid kokku saavad. Seejärel pressin käega potipõhja kokku ning järgmisel päeval sama segamine. Kui õli on lihasse imendunud lisan ka sortsu õli. Isegi kodusiga imendub õliga täiesti pehmeks. Veidi enne grillimist võib lisada kas lahjat äädikat, suvalist sõstra mahla või ka kodust õunamahla (kodumahlal happesus alles).

Mina marineerin nii enamuse lihadest (liha soovitud maitseainetega kokku, seejärel veidi õli ja segan läbi). Õli täpselt nii palju, et kõik tükid kokku saavad. Seejärel pressin käega potipõhja kokku ning järgmisel päeval sama segamine. Kui õli on lihasse imendunud lisan ka sortsu õli. Isegi kodusiga imendub õliga täiesti pehmeks. Veidi enne grillimist võib lisada kas lahjat äädikat, suvalist sõstra mahla või ka kodust õunamahla (kodumahlal happesus alles).
ikka lõbusalt