Siinkohal ma vaidlen pktaksile kohe vastu - kae asja vähe laiema pilguga. Lisaks on seda ka ennem siin vaieldud.
Väljavõte Jahiseadusest:
§ 29. Jahikoera kasutamine
(1) Jahipidamisel tohib kasutada jahikoera, kellel on jahikoerapass või
muu jahikoera tõugu tõendav dokument ning kes on kiibistatud või tätoveeringuga märgistatud. Jahikoeraga jahipidamisel peab kaasas olema jahikoerapass või muu jahikoera tõugu tõendav dokument.
(2) Jahipidamisel kasutada lubatud koeratõugude nimekirja kehtestab valdkonna eest vastutav minister jahieeskirjas.
Selleks muuks dokumendiks sobib ka IKU või kasvõi AKU või miski muu suvalise nimega organisatsiooni poolt välja antud dokument. Samasse kategooriaasse läheb ka nn. lemmiklooma pass. Ainuke lisatingimus on lõikes 2 toodud - koeratõugude nimekirja kehtestab minister.
Asjaolu, et ministri määruses on viide jahikoerte tõugude nimekirjale milline on koostatud kennelliidu poolt - tulebki vaadata MUU ORGANISATSIOONI poolt välja antud dokumendis, et tõug oleks eest kenneli nimekirjas.
Nimetage seda JOKK või muu nimega, aga minu arvates on sellega kennelliidu ainuvalitsemine lõpetatud. Põhimõtteliselt võid võtta terjeri või laika välimusega koera, tema lemmiklooma passi (sinna peab olema kirjutatud mitte "külapontu" vaid "terjer" või "laika" ) ning kõik on OK!
Ausalt öeldes ei ole ka minul mahti olnud enda noort terjerit kennelis enda nimele vormistada. Lihtsalt ei ole meeles seisnud. Ja kui linnas olen, siis pole jälle pabereid autos kaasas. Minu arusaamise järgi see ka rohkem bürokraatia. Ostu-müügi leping sai sõlmitud, omanik on minu andmed kindlasti ka kennelisse edastanud. Oleksin nõus variandiga, et maksan "registrikande" raha ära ja saadetakse mulle paber koju. Aga ei - vaja minna kuskile korteris asuvasse kontorisse, passida seal jupp aega kuniks jutule saad - no ei ole see mulle meelepärane tegevus

seda enam, et koer kaubana kodus olemas

.