Haenel Jaeger 8.10- kombineeritud jahirelv
Haenel Jaeger 8.10- kombineeritud jahirelv
Kas mõni foorumlane kasutab sellist püssi?
Poes mõned korrad katsumas seda käidud ja üsna meeldejääv on olnud. KERGE, hea kaitseriiviga, reguleeritavad rauad. Hind on veidike ebameeldiv, kuid...
Poes mõned korrad katsumas seda käidud ja üsna meeldejääv on olnud. KERGE, hea kaitseriiviga, reguleeritavad rauad. Hind on veidike ebameeldiv, kuid...
Aim small, miss small!
Re: Haenel Jaeger 8.10- kombineeritud jahirelv
Metslane kirjutas:Kas mõni foorumlane kasutab sellist püssi?
Kasutanud ei ole, aga poes näppides tundus päris ahvatlev - mõnus kerge, minu jaoks väga kena välimusega. Tundus kõrvaloleva Mannlicher'iga olevat 1:1-le koopia. Ainult, et Mannlicher töötas kuidagi sujuvamalt ja mõnusamalt. Hinnavahe muidugi oli kah.
otsin kombit. 8.10 jäi silma oma lihtsuse ja kergusega. Kas kasutajad on rahul, kas lasketihedus püsib paigas?
Lasketihedus on väga hea. Mul Aimpointi täpp sisse lastud 50 m peale ja vinti lasen rahulikult kuni 100 m (põtra ka 150 m).
Mul ja veel 1 tuttaval on läinud 2 korda päästiku mehhanismis mingi jublakas. Kaliiber 9,3*74R.
Kaal on tal tõesti hea, kui koeramehena ajus rügad.
Kuid see päästiku jama paneb mõtlema juba Blaserile B95le.
Mul ja veel 1 tuttaval on läinud 2 korda päästiku mehhanismis mingi jublakas. Kaliiber 9,3*74R.
Kaal on tal tõesti hea, kui koeramehena ajus rügad.
Kuid see päästiku jama paneb mõtlema juba Blaserile B95le.
Aim small, miss small!
+ poolele läheb: kompaktne, kerge, täpne, vintraud kergesti reguleeritav, vinnastamine kaitseriivist.
- poolel: tehasest pole võtmeid kaasas, päästikud rasked, juhendit reguleerimiseks pole.
Mingi paber on kaasas, lubatakse tihedust 3,6 cm/50m vintraual. Võib uskuda.
Vene foorumis (pithunt.ru) on pikk piltidega ülevaade, sealt saab kõikide kuuskantvõtmete läbimõõdud ja juhised osadeks lagundamiseks.
Mida võiks teada enne sellise kombi ostu? Karbist võttes laseb krt teab kuhu! Lahtine sihik tuleb samuti ise moona järgi paika viilida kui täppi või optikat peale ei pane. Rauadade kokkujooks tuleb oma moonaga reguleerida. Päästikuid kannatab tõenäoliselt paremaks teha kui on kavatsust 100+m lasta (mingi peenem kaliiber).
Esimesed paugud võiks ca 1x1m proovida, lahtise sihiku esimene post on suure kõrgusvaruga, minul lasi ca 0,5 m alla.
"Kogenud mehaanik" ajab torud vaevata kokku.
Mul on klassikaline 12/7*65R, docteri 3,5 moa reflexiga, laseb 40 m pealt vulkani ja monolit'i 4cm ringi ehk täpi kaetud alasse. Mööda võsa ja kraave kondamiseks kärab küll.
Kindlasti vali R ehk randiga padrun.
- poolel: tehasest pole võtmeid kaasas, päästikud rasked, juhendit reguleerimiseks pole.
Mingi paber on kaasas, lubatakse tihedust 3,6 cm/50m vintraual. Võib uskuda.
Vene foorumis (pithunt.ru) on pikk piltidega ülevaade, sealt saab kõikide kuuskantvõtmete läbimõõdud ja juhised osadeks lagundamiseks.
Mida võiks teada enne sellise kombi ostu? Karbist võttes laseb krt teab kuhu! Lahtine sihik tuleb samuti ise moona järgi paika viilida kui täppi või optikat peale ei pane. Rauadade kokkujooks tuleb oma moonaga reguleerida. Päästikuid kannatab tõenäoliselt paremaks teha kui on kavatsust 100+m lasta (mingi peenem kaliiber).
Esimesed paugud võiks ca 1x1m proovida, lahtise sihiku esimene post on suure kõrgusvaruga, minul lasi ca 0,5 m alla.
"Kogenud mehaanik" ajab torud vaevata kokku.
Mul on klassikaline 12/7*65R, docteri 3,5 moa reflexiga, laseb 40 m pealt vulkani ja monolit'i 4cm ringi ehk täpi kaetud alasse. Mööda võsa ja kraave kondamiseks kärab küll.
Kindlasti vali R ehk randiga padrun.
mag kirjutas:...Karbist võttes laseb krt teab kuhu! Lahtine sihik tuleb samuti ise moona järgi paika viilida kui täppi või optikat peale ei pane. ...
Viilida?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
kakuke kirjutas:mag kirjutas:...Karbist võttes laseb krt teab kuhu! Lahtine sihik tuleb samuti ise moona järgi paika viilida kui täppi või optikat peale ei pane. ...
Viilida?
Võib ka käiata

Vanasti sai ikka püssile sobiv moon valida mitte püss moona järgi ringi teha....
Piipu, püssi ja naist ei laenata...
ei toodetagi enam, hakkan otsima järgmist varianti(tootjat).
http://www.matkatarbed.ee/oc/haenel-ou- ... aeger-8-10
Netis vähemalt pakutakse
Netis vähemalt pakutakse
Piipu, püssi ja naist ei laenata...
metsas kirjutas:ei toodetagi enam, hakkan otsima järgmist varianti(tootjat).
Naabritel on ülevaade enamlevinud variantidest olemas http://www.rovapystis.net/?page_id=261
Henz kirjutas:http://www.matkatarbed.ee/oc/haenel-ou-combination-gun-jaeger-8-10
Netis vähemalt pakutakse
Ma ei tahaks kommenteerida vastavust tegelikkusele.