Koera õpetamine veelinnule
Koera õpetamine veelinnule
Teab keegi siinsetest, kas Tartumaal on kusagil võimalus õpetada kütitud veelinnu äratoomist?
Re: Koera õpetamine veelinnule
ise õpetad, algul kasvõi käbisid tooma kuivalt maal ja siis ka veest.
Tehtu eest ikka kiitus või maius
Tehtu eest ikka kiitus või maius
Eeldaks siiski koolitajate poolt õige suuna andmist
P.S kui vanalt võiks alustada püssipaukude harjutamisega?

P.S kui vanalt võiks alustada püssipaukude harjutamisega?
mina omaga harjutasin kuskilt 3 kuust peale, algul 22cal kaugemalt ja siis ligemale ja suuremate mütakateni.
kui kolmene oli ja sea kallal, siis üks lasi seda siga koera suunas ja ca 5m pealt.
pärast seda kartis pauku, kuni kehtestasin sellise korra, et kui söögiga tema poole tulin siis tegin ka pauku. nädalaga harjus ära
kui kolmene oli ja sea kallal, siis üks lasi seda siga koera suunas ja ca 5m pealt.
pärast seda kartis pauku, kuni kehtestasin sellise korra, et kui söögiga tema poole tulin siis tegin ka pauku. nädalaga harjus ära
tireb kirjutas:mina omaga harjutasin kuskilt 3 kuust peale, algul 22cal kaugemalt ja siis ligemale ja suuremate mütakateni.
Minu uus kaaslane saab 23.02 kahe kuuseks ja kuldsete "tobe" omadus on, et ei taha kuidagi peremehest eemalduda, seega paugu harjutamine kaugemalt saab keeruline olema

nii ju parem ongi, et Sina temale toeks oled.
Kui lasketiir lahti läheb, on seal hea harjutada pauguga. Lähed koeraga siis kohale, kui laskmine käib, aga auto jätad eemale värava juurde ja seal tuled koeraga välja ja jalutate vaikselt tiiru poole. Julgustad ja kiidad teda. Ja lähed nii lähedale, kui koer kannatab minna. Üle ei tohi pingutada. Selliselt on hea, et ei pea ise paugutamisega tegeleme ja saad üksnes koerale keskenduda. Mina sain enda oma esimese korraga sinna maale, et magas mul instruktorikuudis lõpuks, kui laskmine käis. Aga kiirustada ei tohi. Kevad on sul paras aeg sellega tegeleda.
Ps. Palju õnne uue kasvandiku puhul!

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
kakuke kirjutas:Kui lasketiir lahti läheb, on seal hea harjutada pauguga. Lähed koeraga siis kohale, kui laskmine käib, aga auto jätad eemale värava juurde ja seal tuled koeraga välja ja jalutate vaikselt tiiru poole. Julgustad ja kiidad teda. Ja lähed nii lähedale, kui koer kannatab minna. Üle ei tohi pingutada. Selliselt on hea, et ei pea ise paugutamisega tegeleme ja saad üksnes koerale keskenduda. Mina sain enda oma esimese korraga sinna maale, et magas mul instruktorikuudis lõpuks, kui laskmine käis. Aga kiirustada ei tohi. Kevad on sul paras aeg sellega tegeleda.
Tänud hea soovituse eest Janek

-
TiitR kirjutas:kakuke kirjutas:Kui lasketiir lahti läheb, on seal hea harjutada pauguga. Lähed koeraga siis kohale, kui laskmine käib, aga auto jätad eemale värava juurde ja seal tuled koeraga välja ja jalutate vaikselt tiiru poole. Julgustad ja kiidad teda. Ja lähed nii lähedale, kui koer kannatab minna. Üle ei tohi pingutada. Selliselt on hea, et ei pea ise paugutamisega tegeleme ja saad üksnes koerale keskenduda. Mina sain enda oma esimese korraga sinna maale, et magas mul instruktorikuudis lõpuks, kui laskmine käis. Aga kiirustada ei tohi. Kevad on sul paras aeg sellega tegeleda.
Tänud hea soovituse eest Janek![]()
Seda on tehtud ja töötab.
Ma ei kuuluta tõde. Avaldan vaid arvamust.
Soovitan ühendust võtta retriiverite tõuühingust Monika Markiga, tema tegeleb retriiverite tõukatsete õpetamisega. Usun, et saad kindlasti häid nõuandeid veest toomise õpetamiseks. Soovitan ka nende tõukatsetel vaatamas käia, kuidas asi käib 
http://www.retriiverid.ee/katsed-koolitus/

pktaks kirjutas:Soovitan ühendust võtta retriiverite tõuühingust Monika Markiga, tema tegeleb retriiverite tõukatsete õpetamisega. Usun, et saad kindlasti häid nõuandeid veest toomise õpetamiseks. Soovitan ka nende tõukatsetel vaatamas käia, kuidas asi käib
Tänud

-
Jahikoerale peaks olema kõik kaasa antud.Ei peaks retriiverile õpetama veest toomist(küll lihvima), kuna ise tahavad vette ja tuua. Ei peaks spetsiaalselt mingit paugu trenni tegema. KUI sa oled ostnud jahilkäivatelt vanematelt kutsika.Kutsika mängud ongi viskad ja toob ära. (seda teevad isegi taksid) sama läheb vette edasi, viskad-toob ära.. neil peaks see olema veres.
Mis jutt see on Ei peaks spetsiaalselt mingit paugu trenni tegema. Olen näinud kaht erinevat iiri setterit, kes pauku kuuldes püksi tegid ja paanikasse sattusid. Mu esimene vene spanjel, kes hakkas jahil käima alles 9 aastaselt, tõi küll lastud pardi ära aga sellega oli ka jaht tema jaoks läbi- istus ja valvas saaki. Sest teda ei olnud keegi õpetanud.
Grumpy old man
Et jahikoera kutsikast head jahikoera saada, tuleb ikka endal vaeva näha ja tegeleda. Kui tahta omale tulevikus koera, kes metsas niisama kõrval jalutab ja muidu tore kodukoer on, siis pole muidugi vaja midagi treenida, ei kuulekust, jälge, ega toomist-ajamist.
Minu soovitus oleks siiski see, et võta ühendust nendega, kes on alaga aastaid (aastakümneid) tegelenud ja teavad, mida räägivad
Õnneks on retriiverite tõuühingus sellega tegelejaid ja huvilisi omajagu ning on ka neid näitusekoeri, kelledega väga väga tahetakse jahis käia, kui oleks ainult kohta ja kontakte
Minu soovitus oleks siiski see, et võta ühendust nendega, kes on alaga aastaid (aastakümneid) tegelenud ja teavad, mida räägivad

Õnneks on retriiverite tõuühingus sellega tegelejaid ja huvilisi omajagu ning on ka neid näitusekoeri, kelledega väga väga tahetakse jahis käia, kui oleks ainult kohta ja kontakte

siin on"vollifedja" ennegi kategoorilises vormis rõhutanud "mina ja minu naba"
ja nüüd, tule taevas appi teab , et ei olegi koera pauguga harjutada vaja
kõigele lisaks viib veel mingeid koolitusi läbi
ja nüüd, tule taevas appi teab , et ei olegi koera pauguga harjutada vaja

kõigele lisaks viib veel mingeid koolitusi läbi