Leidsin täna metsast vana söödaplatsi, vanaema ja onu ütlesid, et neil tuttav viis kitsedele sinna söögipoolist. Seal oli kolme erineva rakendusega ehitist. Kaks neist olid mädanenud, üks neist on heina jaoks, praegu mõtlen, et heina ja porgandit saaks sinna metskitsedele viia kah. Peretuttav sinna enam toitu ei vii.
Olen kursis, et ise pigem ei hakata sellist asja tegema, enne konsulteeritakse jahimeestega või teiste asjatundjatega.. Tähtis asi ju. Lugesin netist, et kui kitsedele anda liiga palju märgtoitu ja liiga vähe kuivtoitu, siis see rikub ära neil seedimise. Vastab see tõele? Ning seal oli ka veel kirjas, et antud toidust peaks olema 2/3 kuivtoit ja 1/3 märgtoit. Mina viiksingi neile heina, porgandit ja õunu. Küsin teilt soovitusi toitlustuse kohta. Ning muidugi peab ka andma toitu neile regulaarselt, kuid see söödaplats on siin maal ja käin siin keskmiselt iga kahe nädala tagant. Kui ma juba loomadele esimest korda süüa viin, see koht jääb neile eluks ajaks meelde ja, kui häda käes siis nad tulevad sinna kindlasti toiduotsingule, kas siis oleks mõtet üldsegi hakata neile süüa viima, kui ma saaks seda teha iga kahe nädala tagant? See aasta pole küll karmtalv, metsas ja põllul neil toitu on,kuid ikkagi...
Tahaks kunagi ka ise enda söödaplatsi rajada, kuhu teha ka soolak ja panna ka rajakaamera..
Ma tõesti vabandan, et nii pikki romaane siia kirjutan

Parimat,
Oliver