Võib ju püüda ka tuhande puuriga aga kui koht vale või sööt nigel ega siis nugist tule.Teine võimalus,et ongi eelmine hooaeg piirkond tühjaks püütud ja uusi pole veel asemele kolinud.Ma ütlen küll,et on täitsa tavaline aasta.Pole seda looma meite kandis sugugi vähemaks jäänud.Kõigis kastides pole nugist saanud aga see eest mitmest olen kaks ja üks koht on koguni kolm looma kinni püüdnud.Siiani kõige ilusam nahk on 56cm kivinugis(kelle käpp on seal eespool pildil) ja 66cm metsnugis.
Ilmad on olnud väga kehvad ning loomad liiguvadki vähe. Kui külmemaks läheb ja lund ka annab, siis küll rauad ka plõksuma hakkavad. Nugiseid on praeguse seisuga 8 ja üks pasknäär, kes eluspüügi puuri läks ning rebaste poolt läbi puuri nahka pisteti.
Mul on kolm korda pasknäär puuris olnud ja nüüd mõni päev tagasi oli harakas. Rebased vaid naeravad puuri peale, käivad mõne meetri kauguselt mööda. Tegin küll ekstra suurema puuri spetsiaalselt rebaste jaoks aga siiani ei ole õnnestunud kätte saada.
Eeltoodu on müstifikatsioon ja ei oma mingisuguseid seoseid reaalse eluga. Kõik nimed on väljamõeldud ja igasugune kokkulangemine reaalsusega on juhuslik ja ettekavatsemata.
karet. kirjutas:On ikka nugise hind oli 28 ja kährik 20
Nii oligi.Rebast vaadati väga pika hambaga ja tõhust,mingist ei soovitud mitte rääkidagi.Ei antud ka lootust,et neid kunagi lähiajal ostma hakatakse.Nii,et võõrliik,las sigib!
Räven kirjutas:........... Küsimus peibutamise kohta, kas jänese hädakisa või hiir või midagi muud? Minu kandis on jänes suurem haruldus kui hunt. Kui jänese kisa teha siis rebased jooksevad pigem vastupidises suunas ........
Sai soetatud Hubertuse jänese hädakisa. Ei ole sellega veel kordagi edu olnud. Ükskord nägin, et rebane magab põllul lume peal, selle vile peale kargas ta püsti ja pani vastasuunas jooksu.
Jäi ette üks video, kus on ilusti kuulda millist häält jänes päriselt teeb:
Sellist häält ma sellest Hubertuse vilest küll välja võluda ei oska.
Eeltoodu on müstifikatsioon ja ei oma mingisuguseid seoseid reaalse eluga. Kõik nimed on väljamõeldud ja igasugune kokkulangemine reaalsusega on juhuslik ja ettekavatsemata.
Kirjutades youtube "fox call/calling" või how to call fox jne leiab ulmeliselt erinevaid videosid. See Hubertuse jänesehädakisa on kõige tavalisem. Pole ise käes hoidnud aga usun et ajab asja ära. Mingi hetk kasutasin Nordik predator Pre-tuned aga hääl on liiga pehme ja see keel mis väljas on tahtis kinni külmuda. Tellisin endale usast ühe käredama häälega vile. Mida käredam seda parem. Kõige lihtsam viis õppida ja aru saada sellest on see et sõidad ringi otsid põllust rebast sead end kuhugi metsa alla või kuhu iganes valmis ja teed ning vaatad kuidas käitub.
Born to hunt. https://www.facebook.com/HuntingSmurf/ https://www.instagram.com/huntingsmurf/ https://www.youtube.com/channel/UCodfVOhCwglMPdlrvIjWP7A
Olen ise ka proovinud seda hubertuse vilet aga samamoodi ei ole ühtegi kontakti saanud. Praegu rebastel kaasa vastu huvi, on keegi kasutanud seda fox heat vilet ,vist oli ka nordiku oma ?
kõige parem ja ainuke mida olen tulemuslikult kasutanud on vene plast junn, messing keelega maksis kunagi alla 10 kopika. sellega lastud rebaseid ikka kümnete kaupa. Olen ka Hubertust proovinud aga ei midagi muljetavaldavat Hiirt teen suuga suht robustselt ja tuleb aga distants tunduvalt lühem See et rebane teisel poole jookseb on selle pärast, et tänapäeva pillitajad puhuvad seda pilli suvalises kohas. Rebane kes korra juba petta saanud enam ei tule. Mina tegin häält ainult siis kui nägin rebast ja loom oli sooodsas tuules