Hundid
Re: Hundid
Keskkonnaameti "suurkiskjate kaitse- ja ohjamise plaanist" võime siis lugeda, et ilvese arvukus on langenud osalt ka metskitse arvukuse languse tõttu!
Alles võisime lugeda paljude "spetsialistide" väiteid, et kuna metskitse on meil külluses, siis võiks meil Eestis ka hunti olla tunduvalt rohkem kui isegi praegu!
Leppigu siis lõpuks kokku, kas meil on metskitse külluses mõlemale kiskjaliigile ...või ei jätku neid isegi ilvestele! Ise usun pigem viimast, sest jälle tuli uudiseid koera murdmisest huntide poolt Pärnu kandist!
Alles võisime lugeda paljude "spetsialistide" väiteid, et kuna metskitse on meil külluses, siis võiks meil Eestis ka hunti olla tunduvalt rohkem kui isegi praegu!
Leppigu siis lõpuks kokku, kas meil on metskitse külluses mõlemale kiskjaliigile ...või ei jätku neid isegi ilvestele! Ise usun pigem viimast, sest jälle tuli uudiseid koera murdmisest huntide poolt Pärnu kandist!
Ohjamise kava ise ka. Karule päitsed pähe, kui trummi ei tao. Rahaline pool ka välja toodud.
https://www.keskkonnaamet.ee/sites/defa ... 8-2021.pdf
https://www.keskkonnaamet.ee/sites/defa ... 8-2021.pdf
Seekord saadi need koeramurdjad ka kätte.
Üks susi oli kaelusega ja teine kärnas.

Naine võib olla,koer peab olema!
-
sooviku kirjutas: Üks susi oli kaelusega ja......
No siis ju "peremehed" teadsid ,kus nende hoolealune käib

Kas lippud pidasid? Me oleme pannud tähele ,et eriti neid ei morjelda--hooga läbi ja läinud! Kuidagi imelik on kuulda,et jahimehed kütivad karja juhid kõigepealt ära. Loogiline ju on, et esimesena saavad otsa ikka nooremad ja lollimad. Aga eks "kõrgemalt paistab kaugemale!"
No väga tahaks kuulda kohalike meeste kommentaare! Kui üks oli tõesti kaelusega, siis tema peremehed ju teadsid, milline hunt murrab ja kus ta mingil hetkel on. Kui seda infot jahimeestele ei jagatud, siis on see silmakirjalikkuse tipp! Koostöö jahimeestega bla-bla-bla... Parem mina loodab, et ehk ikka räägiti kohalikele meestele?
Ise ma jahist osa ei võtnud.See kaelarihmaga loom oli öösel minu tööobjektist mööda astunud.Meeste jutu järgi oli kaelusel aku tühi olnud.Nii,et sepp,kes kübaraid teeb,saab saatja järgmisele hundile kaela panna 

Naine võib olla,koer peab olema!
-
sooviku kirjutas:Ise ma jahist osa ei võtnud.See kaelarihmaga loom oli öösel minu tööobjektist mööda astunud.Meeste jutu järgi oli kaelusel aku tühi olnud.Nii,et sepp,kes kübaraid teeb,saab saatja järgmisele hundile kaela panna
See nüüd siis jälle ehe tõestus vastupidisele, mida pidevalt üritatakse jutuga pähe määrida- "Meie ju teame täpselt Kus On, Mis On ja Kuipalju On"... Noh ja nüüd..?? Kus rihma ja traadiga"lemmikloom" tsirkust teeb mitte halli aimugi?

Well done Michael, well done..!!
Huvitav oleks teada saada, et kus kandis hunt selle kaeluse omale kaela sai ja kus ta siis liikus, kui signaal veel olemas oli? Et kas tema praegune asukoht oli loogiline. 
Kohati tikub see teema siin liigagi tuliseks minema. Loogiline on, et kui aku tühi, siis ei saada ju teda, et kus antud hunt olema peaks. Ma nüüd uso meestele selgeltnägemisvõimeid ka ei omistaks.

Kohati tikub see teema siin liigagi tuliseks minema. Loogiline on, et kui aku tühi, siis ei saada ju teda, et kus antud hunt olema peaks. Ma nüüd uso meestele selgeltnägemisvõimeid ka ei omistaks.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
-
kakuke kirjutas:Huvitav oleks teada saada, et kus kandis hunt selle kaeluse omale kaela sai ja kus ta siis liikus, kui signaal veel olemas oli? Et kas tema praegune asukoht oli loogiline.
Pm. nõus. A ei pannud just meelega rohkem postitusse veendumaks, kas argument menetlusse võetakse. Ei pidanud pettuma

Well done Michael, well done..!!
Siit Keska meestele väike arendusidee. Kaeluse patareisid tuleks suurendada ja kaelusesse integreerida väike särtsu andmise võimekus. Saaks paar ametnikku juurde palgata, kes arvutis kaardi juures valves on ja nagu hundu küla poole keerab nii tsuti särtsu anda.
Ei teeks vist paha päikesepatarei elementidega kaelus varustada,kui asjast huvitatud ollakse.
Siili kirjutas:Ei teeks vist paha päikesepatarei elementidega kaelus varustada,kui asjast huvitatud ollakse.
https://wildlifeact.com/blog/gps-and-vh ... onitoring/ Kuskilt hakkas silma, et lindudele pakutakse päikesepatareidega lahendusi. Karvastele ehk pole effekti.
Hää variant, karule päikesepatareiga kaelus või ehk mägrale.