Olen siin foorumis uus. Siia foorumissegi sattusin niii,et minu ellu tuli linnukoer. Just nimelt, tuli. Tuttav tõi ta minu juurde hoida ja nüüd olen juba koera kaasomanis ja käime metsas verejälge õppimas + uurin juba jahisedusi , kuid ka kuidas teha relvaluba

Koer osaleb aretuses ja seepärast vaja teha tal ära töökatset , ehk metsalinnu katset kuid soov samas temaga ka reaaalselt jahil käima hakata.
Pikalt on saanud koeraga käia mööda põlde ,et oskaks lindu otsida ja seisakut teha. Olen selleks tarbeks isegi endale faasanid koju muretsenud. Katse õppimisega jõudnud niikaugele ,et vaja koera kõrval pauk teha aga sipa pelgan, seda kuivalt stardipüstolist teha. Tean ,et kui ei ole koer jahiliinist siis võib valesti lastud pauk koera ära hitmutada ja muutub jahikõlbmatuks.
Koeal on väga tugevad jahinistinktid nii linnu otsimisel kui ka väga hästi ajab ulukite jägi. Mitmel korral sattundu metskitsele või põdrale peale. Kilkab kui looma jälitab, pikalt jookseb ka mööda looma jälge mööda aga õnneks ,tuleb vile peale tagasi kui teda kutsun.