Täna üle väga pika aja siia kiigates sain kah sellisest saatest teadlikuks ja vaatasin paar saadet järgi, ning pean ütlema, et kuigi ise olen ka naisterahvas ja pigem koertega mässan jahil kui lasen (ehk et pole sama tõsiseltvõetav kui aastas kümneid ja kümneid loomi laskvad mehed-naised, ning kindlasti olen suutnud jätta ka tibimuljet vahel), siis mind häirib, et ikkagi on saadet taas juhtimas ... vabandust, ei taha solvata, aga minu isiklik mulje - nö "tibi". St, mul on palju tuttavaid soomlaste ja rootslaste hulgas, kellega mitmed korrad aastas kohtume ja jahil käime, sh naisjahimehi, olen vaadanud omajagu põhjamaiseid jahisaateid kust naiselement tugevalt läbi jookseb, minu isiklik mulje ja arvamus, kui on tõsiseltvõetavam naisjahimees, siis ta ei jäta sellist ... oi et vees ei libastu-jalgu märjaks ei tee või uute pükste pe...t mustaks-lõhki, ah ma pean nüüd veel pissile minema ja üleüldse sai kõht ka tühjaks, ja näe hommikul värvisin värskelt küüsi ka

(ja see pole üldse õelusega öeldud, tegelikult, eks naistel on omad tüüpilisemad omadused ja eks neil on oma kohtki - eriti kindlasti paljude meeste meelest

). Mulle lihtsalt endale pigem imponeerivad ... lihtsad inimesed. Ja looduses hakkama saades olekski kambas pigem sellistega, kes hakkama kindlasti saavad ning teistele koormaks pole.
Kuna ise vaatan hea meelega nt saadet Osoon (eriti uuemad osad ilma Korzetsi aeglase heietamiseta), siis võrdleks sellega - seda saadet juhivad päris asjalikud, "usutavad" mehed, ok nad ehk ei ole nii kõvastunud kui päris loodusuurijad ning neil on viimase moe järgi kallid matkariided mis ei ole eriti kulunud

(vs nö päris loodusuurijad kel tihti on suva dressid-joped aastast 90, mis on ka elu ikka näinud

), aga hakkamasaamistasemelt päris kontorirotid kah ei tundu (omal ajal algklasside lapsena sai ikka käidud ornitoloogialaagrites ja magatud lõkke ääres lumes veebruarikuus, ning meiega tegelenud teadlasi mäletan küll tänini, seal ei olnud ühtegi punaseksvõõbatud pikkade küüntega tibi küll, vähemalt tookord

... noh, võibolla ajad on muutunud, aga ega Osoonist kah ei jää selliseid tibisid üldiselt silma). Mõnus on vaadata saadet kui ei ole seda tunnet et ... natuke feik on. Mulle meeldib usutavus. Noh, lihtsalt selline arvamus, mida tundsin hirmsat vajadust jagada

.