Välek kirjutas:Indrek_I kirjutas:Aga minu arvamus on, et .30-06-l on ikkagi litti rohkem taga.
. Milline on visioon jahipidamise erinevuses 308 versus 30.06 ? Mis muutub paremaks? Lihtsalt otsuse alus pakub huvi. Ehk siis teisisõnu, mis muutused toob 30.06 rohkem litti võrreldes 308 jahi- või laskepraltikasse?
Ega mul polegi midagi asjalikku öelda, käisin täna haapsalus ja pärnus mööda poode, käib .308 ka.
See X-Bolt sai ka järgi katsutud, Jahipaunas 30-06 ja Artemises .308 varmint. Meeldis ja ei meeldinud ka - pöialt auku ei pane, on suht ebamugav, paned pöidla auku, siis nagu siin juba mainiti, kaitseriivi lülitus on lollakas. Õlga iseenesest istus, varmint rauaga oli raskevõitu. Ju olen nõrk, aga ei viitsi metsas tassida ka seda raudkangi.
Jahipaunas oli üks Steyr Mannlicher, mis kätte ja õlga nagu istus, aga keeret pold ja raud ka pold päris sile silinder, vaid väljas ka nö vindid. Kas siuke üldse pinki võetakse, et keere sisse teha? Muidugi müüja jutu järgi on see seal 3,5a ka seisnud - sellel on ka põhjus äkki?
Haenelil ei jookse lukud hästi, kui kiirelt ümber vaja laadida, võib takerduda.
Sai vaadatud ka Browning Maral Nordic-ut
https://artemis24.ee/tooted/jahindus/re ... c-cal30-06Pildi peal tundub äge, reaalselt kätte võttes ikka paras plastkärakas, kaitseriivi lükka mingi 3 senti ja ilgelt raskelt maha. See otselaadimine ei tundunud ka hea mõte, vaatasid relva alla, paistis sealt hunnik peenmehaanikat. Kui nüüd koeraga metsas käies sinna midagi satub, siis palju õnne. Müüja sõnul muud ei juhtu midagi, lihtsalt pauku ei tee. No aitäh. Mul oli minnes raha kaasas, et see -15% soodukaga ära osta ja siis soetusluba ootama jääda, aga raha jäi alles. Soodukas on kuni 24.12, aga no kui küsida, küll nad hiljem ka selle sooduka annavad.
Käin siis veel Tallinna poed ka läbi, Sako, Tikka ja matkatarvetes pakutavad ka vaja üle vaadata.