puugi kirjutas:Selle "MUU"ongi eksitav.Aga lähtuvalt meie vabariigis tõu määratlemisest oleme me FCI süsteemis....
Puugi, kus see kirjas, et see muu ei või olla midagi muud, kui FCI määratluse järgi asi?
puugi kirjutas:Selle "MUU"ongi eksitav.Aga lähtuvalt meie vabariigis tõu määratlemisest oleme me FCI süsteemis....
kakuke kirjutas:puugi kirjutas:Selle "MUU"ongi eksitav.Aga lähtuvalt meie vabariigis tõu määratlemisest oleme me FCI süsteemis....
Puugi, kus see kirjas, et see muu ei või olla midagi muud, kui FCI määratluse järgi asi?
puugi kirjutas:Selle "MUU"ongi eksitav.Aga lähtuvalt meie vabariigis tõu määratlemisest oleme me FCI süsteemis.Kõik näitused,töökatsed,kutsikate kasvatamised jne.on ikkagi seotud ja kui koer FCI nõuetele ei vasta,siis ega kuhugile ei pääse.Mul mitu Venemaa "külanõukogu"sünnitunnistust,aga tühjagi neist väljaspool Venemaad kasu on.Ikkagi tuli muretseda RKF-ist export pedigree!
kakuke kirjutas:puugi kirjutas:Selle "MUU"ongi eksitav.Aga lähtuvalt meie vabariigis tõu määratlemisest oleme me FCI süsteemis....
aivar00 kirjutas:tsiteerin: See "MUU" on juba aastaid tagasi seadusesse kirjutatud.Ei tea ausalt kes sellise väljendi sinna lausesse pani.
Mina tean- see "MUU" on sellepärast sisse kirjutatud, et meie saaksime siin foorumis vaielda
![]()
![]()
.
Mulle meenub, et antud sääduse tegemise aegu juhtusin kuskilt lugema kellegi asjapulga kommentaari - et ka väljamaa jahimees saaks oma jahikoeraga (kellel loomulikult on tema riigis ettenähtud "koera pass" või tunnistus olemas ka meil jahti pidada. Ja ka meie jahimeestele paberimajanduse lihtsustamiseks - lemmikloomapass pidavat kah sobima...
Kuna EJT ja EKL magasid tõenäoliselt selle "MUUTAMISE" seaduse eelnõu tutvustamisel ja ka vastuvõtmisel maha, siis nüüdseks "ärgates" ongi kõva kisa üles tõmmatud. Ainult tõutunnistus või jahikoera pass.
Kui nüüd näiteks tahaks Venemaalt tulla keski jahimees koos oma "külanõukogu paberitega" pitsuga Eestisse jahile peab tal riigipiiri ületamiseks olema kaasas koera vaktsineerimistunnistus. Et saaks sellise pitsuga Eestis ametlikult jahile minna mida ta siis peaks tegema- kas taotlema siin miskit EKL või EJT tunnistust
. See ju absurd.
Kuna aga väljamaalasele ei saa anda Eestis rohkem õigusi kui oma kodanikule, siis võib võlusõna "MUU" tõttu ka Eesti kodanik käia jahil lemmikloomapassiga...
Millegi muuga ma ei oska iseendale seda asja selgitada (ehe näide Traksi kirjad - mõlemad vastused kuidas kellegile parasjagu sobib).
puugi kirjutas:Andrus ära nüüd hoogu ka satu.Sul omalgi üks EKL peaks kodus olema.Samas kõik need koerad on maailma suurima koerteorganisatsiooni registrites arvel-FCI!