Rajaleidja, ma usun et selliseid mehi on väga vähe ja kas see koera hind teda eriti ka kõigutab, üks kahest kas raha palju või mõistust vähe.
Usun et valdav enamus jahimehi ei käituks nii. Kui koer ei tööta mitte millegi peale ja lihtsalt jookseb peremehe sabas või magab autos, siis antakse koer kas kellegile ära või jääb lihtsalt kodu nn. diivanikoeraks. Usun et selliseid koeri kes üldse mingit tööd ei tee on väga vähe. Kindlasti on vähevõimekaid koeri kes iseseisvalt ei suudaks korralikult töötada aga mitmekesi karjas suudaksid korralikku tööd teha. Aga palju on meil jahimehi kes omavad näiteks kolme koera? See et kolmel mehel on koer jahis see ei tähenda et kolm koera teevad koos tööd. Suure tõenäosusega lõksutavad rohkem üksteise peale hambaid. Rääkisin kunagi ühe vana jahimehega, see meenutas heldimusega aega kui tal oli kaks laikat, kui metsas siga oli siis kinni ta ka võeti.
Kui on mitu koera samal omanikul siis võib toimuda ka mingi spetsialiseerumine koerte hulgas, kes kellel rohkem töötab. Keegi kunagi siin foorumil hoiatas et kui laikaga palju nugise jahti pidada siis rikub koera ära, jääbki nugise jahipeale: Las ta olla siis spets koer, universaalsus ei olegi alati kõige parem näitaja. Miks on igal korralikul jahimehel mitu püssi, miks ei üritata ajada ka läbi ainult ühe püssiga nagu üritatakse ühe ja sama koeraga pidada erinevaid jahte erinevatele loomadele
See et jahikoer on töövahend on iseenesest mõistetav ja töövahenditega juhtub vahel õnnetusi, sellega peab ka arvestama. Kui sul on ainult üks koer siis ta ei ole sul töövahend vaid lemmik ja juhul kui on mingi risk su lemmikule siis sa lihtsalt ei lase teda metsa ja kõik. Kui ikka tead et metsas võib leiduda hunte siis sinna sa oma koera ei lase, samuti ei lase teda kuldi peale. ( reaalsed näited elust) Talvel peeti meil ilvesejahti korra käisin oma koeraga, siis suudeti mind piisavalt jahikaaslaste poolt ära hirmutada ja rohkem ma koeraga ei läinud.

Sest kui su ainus koer saab hukka siis on see kahju ilmsuur, omal sitt tunne, naine kindlasti peab hea sõnaga meeles ning lapsed nutavad kodus et kutsa läks kaduma. Kui saab hukka üks su mitmest koerast siis on loomulikult kahju aga mis teha ikka juhtub. Paljudele võib see tunduda küüniline kuid mis teha.
Ja lisaks kui on palju mitmekoera kasvatajaid siis on ka rohkem koeri erinevatest sugupuudest. Palju on meil praegu eestis näiteks laikakasvatajaid, hagijakasvatajaid. Vähe kasvatajaid ja ja samas mõni kasvataja tegeleb samas ka koerte hindamisega, mis on minu meelst absurd. Igal kasvatajal on oma nägemus koeratõust ja juhul kui teisel kasvatajal on erinev arvamus siis juhul kui see kasvataja on samas ka koertehindaja siis ta surub teise kasvataja nägemuse alla. Näiteks kui üks kasvataja arvab et see koeratõug peab olema suur ja massivne ja teine leiab et see tõug peaks olema väiksem ja liikuvam siis saab hindamine olla ainult subjektiivne. ealekauba nagu ma olen aru saanud siis nad ( koertekasvatajad) ei saa mitte kõige paremini üksteisega läbi. Tüüp suhtumine on et mul on ikka kõige paremad koerad ja teised teevad mingit jama
Oh nüüd sai ikka pikk ja hüplev möla kokku kirjutatud, hea et koprapassimise juures arvutit kaasas ei ole, usun et siis saaks a oma grafomaania eest ikka päris varsti banni