keeritsuss
keeritsuss
Kas keegi oskab öelda kus Tallinnas saaks kontrollida(ja kui palju maksab) kas on keeritsuss sees.
-
- Postitusi: 35
- Liitunud: E Juul 18, 2005 2:08 pm
Valgusmikroskoobiga peaks olema näha. Koolitusel näidati meile pilti preparaadist, millel olid kapslid isegi silmaga näha (400 kapslit grammi liha kohta). Vaatan, et siin on mõned prepsid värvitud, nt see sinine, üldiselt on aga nii, et pilt peaks olema ikka selline roosakas või pruunikas... või üldse kahvatut tooni. Vastavalt siis preparaadi paksusele ja selle omadustele. Preparaat tuleb teha piisavalt õhukene, et sellest valguskiired läbi läheksid. Nagu pajatati, siis proovid on soovitatav võtta mälumislihastest või liigeste juurest olevatest lihastest... alles siis (kui pea läheb süldiks ja kondid puljongiks
) vahelisasest. Tavaliselt uuritakse läbi u 50 g liha. Nagu mulle mulje jäi, on ühe prepsi kaal u. 1 gramm. Nii, et uurimist on. Võimalik on liha eelnevalt lagundada pepsiini ja soolhappe abil ja siis on liha ka kapslid lagunenud ning näha on juba pahalased ise.
Ja kokkuvõtteks võib öelda, et kui just mäkra sööma ei lähe, siis enamikul trih. ohtlike loomade loa tagastamisega kaasneb ka vet. tõendi kohustus. Nii, et parem on ikkagi liha proovide võtmiseks kontrolli viia. Njaa... kui just on luba, mille alusel loom lasti, olemas (eks on sedagi küsitud, et kui kaua peab külmutama või kuumutama, et oleks kindel süüa)

Ja kokkuvõtteks võib öelda, et kui just mäkra sööma ei lähe, siis enamikul trih. ohtlike loomade loa tagastamisega kaasneb ka vet. tõendi kohustus. Nii, et parem on ikkagi liha proovide võtmiseks kontrolli viia. Njaa... kui just on luba, mille alusel loom lasti, olemas (eks on sedagi küsitud, et kui kaua peab külmutama või kuumutama, et oleks kindel süüa)

Viimati muutis Feen, E Juul 21, 2008 11:19 am, muudetud 1 kord kokku.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Tsitaat:
Ravivõimalused
Tulemuslikku ravi ei ole. Kui teatakse, et patsient on 24 tunni jooksul söönud keeritsusse sisaldavat liha, tehakse nädalane ravikuur.
Ägedas staadiumis on vajalik voodirežiim ja põletikku alandav ravi, raskematel juhtudel kasutatakse põletiku allasurumiseks hormoonravi. Ägeda staadiumi möödumisel tavaliselt rohkem ravi pole vaja.
Ennetamine
Oluline on reeglipärane ja hoolikas liha kontrollimine ning see, et sigadele ei söödetaks toorest liha.
Ussi vastsed surevad, kui liha külmutatakse alla -15°C vähemalt 20 ööpäeva või küpsetatakse vähemalt 77°C juures.
http://www.inimene.ee/pages.php3/06?hai ... %3C%2Fa%3E
Ravivõimalused
Tulemuslikku ravi ei ole. Kui teatakse, et patsient on 24 tunni jooksul söönud keeritsusse sisaldavat liha, tehakse nädalane ravikuur.
Ägedas staadiumis on vajalik voodirežiim ja põletikku alandav ravi, raskematel juhtudel kasutatakse põletiku allasurumiseks hormoonravi. Ägeda staadiumi möödumisel tavaliselt rohkem ravi pole vaja.
Ennetamine
Oluline on reeglipärane ja hoolikas liha kontrollimine ning see, et sigadele ei söödetaks toorest liha.
Ussi vastsed surevad, kui liha külmutatakse alla -15°C vähemalt 20 ööpäeva või küpsetatakse vähemalt 77°C juures.
http://www.inimene.ee/pages.php3/06?hai ... %3C%2Fa%3E
keeritsuss
võibolla kohatu või asjatu, kuid prae tegemisel on paraja praetüki sisu seest termomeetriga mõõtes mitmeid tunde ca 78 kraadi. Seega, mitu tundi näiteks küpsedada konkreetselt, et välistada ebakvaliteetse analüüsi tulemusel nakatumist (kui sest enne juttu pole olnud!)?
Selle kohta öeldi seda, et inimesed on selles suhtes erinevalt tundlikud... erinev immuunsus jne. Mõni pidi siis ära surema, mõnel lihtsalt väga valus, mõni ei pane eriti tähelegi... üldiselt olla sarnasus gripi sümtomitega, ja kui ei oska aimata, et tegemist keeritsussiga, võib arst anda gripirohtu hoopis
Valud on ka... nõrkus, palavik. Üldiselt on nii, et kui larvid kapselduvad ja olukord surmaga ei lõpe, sisi on lihasevalud pidev teema. Aga sümptomite ilmumiseks... hmm... vot, seda ma nüüd enam ei mäleta. Aga mul on selline tunne, et nädala jooksul peaks asi selge olema.

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...