sead söödal!!
sead söödal!!
jahimehed kas teil praegu kellelgi sead söödal käivad või ei käi mul ei käi kuigi ma olen ju kindel et mul seal piirkonnas elavad karjad aga söödale ei tule ,see ei ole ainult mul vaid kogu seksioonil
-
Meil igatahes käivad. Alles paar päeva tagasi tegid kõik platsid puhtaks. Mõningates kohtades käivad üle päeva. Ükspäev söövad söödaplatsil kõhu täis ja järgmine päev otsivad metsast ise.
Kui hernes sööda peal on, siis on meil ka sigu. Aga eks see käimine oleneb nii mitmestki asjast. Esiteks on maapind veel suhteliselt pehme metsa all ja võibolla tuhnivadki ainult seal. Teiseks: ku te ise maisiga ei sööda ja naabrid söödavad, siis suht tõenäoline, et sead naabrite juures. Meil oli nii: kui naabrid panid maisi välja, olid meil sead kadunud. Kevadel kui lõpetasid, tulid sead tagasi.
Kui hernes sööda peal on, siis on meil ka sigu. Aga eks see käimine oleneb nii mitmestki asjast. Esiteks on maapind veel suhteliselt pehme metsa all ja võibolla tuhnivadki ainult seal. Teiseks: ku te ise maisiga ei sööda ja naabrid söödavad, siis suht tõenäoline, et sead naabrite juures. Meil oli nii: kui naabrid panid maisi välja, olid meil sead kadunud. Kevadel kui lõpetasid, tulid sead tagasi.
-
Sead käivad sel aastal söödapeal vahelduva eduga ja selle on kindlasti mitmeid põhjuseid. Esiteks on kindlasti see, et maa on pehme ja metsaall sööki piisavalt. Teiseks ei tasuks ära unustada jooksuaega, kui vanemad ja targemad sead tegelevad oma asjadega ja neil pole aega süüa, siis noored ei oska omapäi kuhugi minna.
Usun, et kui ei söödeta kõrval just puhta maisiga või mõne muu imesöödaga, siis siga käib sellel söödal kus on vähem häirimist. Ei usu sellisesse asja, et panen maisi maha ja siis ei saa sigu kaikaga hirmutades ka sööda pealt eemale.
Usun, et kui ei söödeta kõrval just puhta maisiga või mõne muu imesöödaga, siis siga käib sellel söödal kus on vähem häirimist. Ei usu sellisesse asja, et panen maisi maha ja siis ei saa sigu kaikaga hirmutades ka sööda pealt eemale.
Nivaomanik kirjutas:Ei usu sellisesse asja, et panen maisi maha ja siis ei saa sigu kaikaga hirmutades ka sööda pealt eemale.
Siiski on maisil sigade üle väga tugev toime.
Tuttav jahimees lõi maasse kangiga ca'0,5 m augu ja puistas sinna peotäie maisi. Mõni päev hiljem vaatama minnes oli selle koha peal meetri laiune ja poole meetri sügavune auk.

-
-
rajaleidja kirjutas:Meil igatahes käivad. Alles paar päeva tagasi tegid kõik platsid puhtaks. Mõningates kohtades käivad üle päeva. Ükspäev söövad söödaplatsil kõhu täis ja järgmine päev otsivad metsast ise.
EI OLE ASISELLES ET NAD KÄIKS NAABRI MEESTE MAADEL SÖÖMAS SEST OLEN JU 100% KINDEL ET NAD ON OLEMAS MEIE MAADEL SEST KÕIK MÄRGID SEDA NÄITAVAD ,AGA SÖÖDALE EI TULE AGA KUI NÜÜD KÜLMAGA HAKKAVAD KÄIMA ON ISE ASI!!
Lisan ühe päris huvitava USA metssigade jahi teemalise lingi:
http://www.texasboars.com/index.html
Sealt leiab üpris palju huvitavat lugemist nii sigade käitumisest, kommetest, nende peibutamisest, söötmisest, jahtimisest, jahtimisvahenditest, jne. Kes vähegi inglise keelt mõistab, soovitan kindlasti läbi lugeda.
http://www.texasboars.com/index.html
Sealt leiab üpris palju huvitavat lugemist nii sigade käitumisest, kommetest, nende peibutamisest, söötmisest, jahtimisest, jahtimisvahenditest, jne. Kes vähegi inglise keelt mõistab, soovitan kindlasti läbi lugeda.

-