August/september 2005
August/september 2005
Hea meel oli kohe seda numbrit peos hoida. Pole üle hulga aja teine nii sisukas olnud. Tegelikult ei tahtnud sellest kirjutada. Lugesin artiklit "Külaliskütina sokujahil Saaremaal" lk 78. Silma hakkas selline asi, et räägiti kuueharulisest sarvest. Olgu, esimese soku juures mõtlesin, et no loeti 3+3 kokku ja saadi siis 6, aga kui järgmise soku juures räägiti "peaagu piiksarv vasakul pool ja kehv kuuaharuline paremal", hakksin kukalt sügama. Mitte ei saa aru. Minu teada Eestis ikka kolmeharuliste sarvedega sokud ja kunagi vist olla toodud Saaremaale Siberi metskitse kellel vist viis haru, aga kuus .... 

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
- sammal.habe
Üle ootuste hea number oli tõesti.
Saksa-orienteerituses ei näe ma seevastu eriti midagi halba. Olekski aeg meie jahimeestel näha ja lugeda et jahile ei tulda samade riietega millega päeval laudas sõnnikut visati ja ühisjaht ei ole koht kus ennast sirakile maha juua.
Aga kas just tasub kellegi teise kultuuri otse maha kopeerida? Kindlasti mitte, selles tuleks leida midagi positiivset ja eestlasele omast ning seda edasi arendada.
Saksa-orienteerituses ei näe ma seevastu eriti midagi halba. Olekski aeg meie jahimeestel näha ja lugeda et jahile ei tulda samade riietega millega päeval laudas sõnnikut visati ja ühisjaht ei ole koht kus ennast sirakile maha juua.
Aga kas just tasub kellegi teise kultuuri otse maha kopeerida? Kindlasti mitte, selles tuleks leida midagi positiivset ja eestlasele omast ning seda edasi arendada.
Lugesin edasi ja avastasin, et sakslastel ongi mingi kala nende sarveharude lugemisega. Nimelt "kirevad veerud" lk 81 kirjutab "Tõeline ükssarv", et ükssarvel olid kuueharulise sarve piigid murdunud. Kas saksa härradel on eufooria nii suur olnud, et näevad topelt või milles asi. Ise vaatan pilti, arvutan sõrmede peal ja number üle kolme ei lähe. 

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
-