keeritsuss
-
Võnnu meeste karu oli keeritsusussi täis. Aga kuulda on olnud et auku see liha mitte ei läinud vaid hoopis vorst olla saanud ( aga samas ise söömas ei olnud ja seega infoagentuur NSR)
Tundub et karu on tihti ussi täis, venna jahimaadel oli vanasti tapamaja ja seega lasid nad neid karusid ikka omajagu ning enamasti oli ussi täis.
Tundub et karu on tihti ussi täis, venna jahimaadel oli vanasti tapamaja ja seega lasid nad neid karusid ikka omajagu ning enamasti oli ussi täis.
Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
puukoi kirjutas:No kui sellest karust vorsti tehti, said mehed kaks head asja korraga - vorstid ja ussid pealekauba. Vorsti töötlemise temp. ei tapa keeritsussi.
Kui ussiga nakatunud liha teha ahjupotis, kus 100C ikka kindlalt kätte saab läbinisti, hävineb ka keeritsuss(õigemini nende alged).
Soovin veelkord Puukoi sõnu üle rõhutada...100C läbinisti...ja et vähestel spets termomeetrit (maksis kunagi mingit 36 EEK) käepärast võtta on, siis selle 100C saavutamiseks SISEMUSES olenevalt lihakäntsaka suurusest läheb vaja umbes üle 3-3,5 tunni 200-220C juures vähemalt

Heasoovlikult BH.
Karupoeg kirjutas:
Ma ei tea, kuidas teil, aga meil on nii, et sealuba ei võeta vastugi, kui arsti märget keeritsussi esinemise või mitte esinemise kohta loal pole. Olgu ta siis kui vana tahes, siga ma mõtlen. Lastud sea mälumislihase ja vahelihase prooovid kontrollib veterinaar üle, mõõduka tasu eest muidugi. Mina vist kontrollimata siga suhu vist ei julgekski enam panna.
kas metssea põrsast (u 6kuu - 1 aasta) vana peaks laskma kontrollida? Või põrsastel see haigus ei esine?
Ma ei tea, kuidas teil, aga meil on nii, et sealuba ei võeta vastugi, kui arsti märget keeritsussi esinemise või mitte esinemise kohta loal pole. Olgu ta siis kui vana tahes, siga ma mõtlen. Lastud sea mälumislihase ja vahelihase prooovid kontrollib veterinaar üle, mõõduka tasu eest muidugi. Mina vist kontrollimata siga suhu vist ei julgekski enam panna.
Muhvigi ei saa aru, mis selle linnujahiga järgmisel aastal juhtub. Või mõtles Vana Sokk linnugrippi?vana sokk kirjutas:aga mida aeg edasi siis on kindlus kadunud nagu järgmisel aastal linnujahtki.
Ärge päris kõike ka uskuge, mis ajakirjandus suureks teeb. Nad nimelt kirjutavad suurima heameelega ikka sellest mis müüb. Kas kirjutamiseks ka mingi asjatundmine on või pigem ei ole. Asi on nii hullusti üles puhutud, et päris mitmed mehed ei julgenud tänavu hanejahti teha. Kui vaadata maailmas! linnugrippi haigestunud ja surnud inimeste arvu, siis on tegemist pseudoprobleemiga Eestis diagnoositud 4442st HI-viiruse kandjat annab siis pandeemia mõõdud välja.