Mehed mida te olete lastud mägrast teinud? Sügisel lasin elu esimese mägra ja oh seda "peavalu" Küsisin siis ka vanematelt meestelt mida teha? Mõned soovitasid liha minema visata, teised jälle söögiks kasutada????? Ka raamatutes on vastukäivad jutud mõnes, et liha väga hea ja söödav teises jälle mitte söödav?????
Mina võtsin kolju ja naha. Liha pole söönud kuna sellel oli omapärane ja ebameeldiv hais. Naine lubas kah kaigast anda kui selle potti topin
Pole kuulnud küll et söögiks kasutatakse. Mäger on ka segatoiduline ja temal võib seda keeritsussi olla mis ka inimesele väga ohtlik niiet enne kidlasti kontrolli liha.
Suvel nägin ühete mäkra ja tean ka (enam-vähem) kus nende linnak asub. Nii hea kui peale rebaste ja kährikute ka selliseid armsaid loomi on ja justnimel armsaid. Nad näevad lihtsalt nii asjalikud välja
Ise olen elus lasknud ka ühe mägra ja peale seda ei soovinud ma nendega tegemist teha. Mäletan et oli sama mure, jätsin naha. Kellegilt ei kuulnud nagu oleks ta söödav, kuid tema rasv pidi olema imelise ravitoimega, mistõttu teda ennem põhiliselt kütitigi. Ei tea ei hakanud proovima.
Olen kuulnud, et mägra liha süüakse kuid kindlasti tuleks ära teha ka trihhinelloosi proov kuna tegemist siiski segatoidulise loomaga. Mägra kolju on täiesti hinnatav troffee ju. Ja nahkki on ilus.
Nivaomanik kirjutas:Olen kuulnud, et mägra liha süüakse kuid kindlasti tuleks ära teha ka trihhinelloosi proov kuna tegemist siiski segatoidulise loomaga. Mägra kolju on täiesti hinnatav troffee ju. Ja nahkki on ilus.
Enda ülatuseks lugesin kirjandusest välja, et mäger üheks põhilisemaks marutaudi kandjaks, mis tegelikult ka loogiline, kuna jagab sagedasti kähriku ja rebasega elamist (urge). Siit vast ka vajadus nende arv kontrolli all hoida (küttida) ja ei teagi kus ja kuidas seda liha peaksid süüa soovivad konrollida laskma.
samas ma ei näe mingit vahet mida keegi endale näost sisse ajab on ta enda asi kirjandusest olen lugenud ,et kõik rebased ja hundid ära proovitud ja need kes proovinud pole sellesse küll ära surnud
seoses kajaka supiga ,et seda tuleb veel päris mitu tundi keeta ja läbi mitme vee kupatada ja siis alles kogu täiega ära visata aga see on "hea retsept....) teema
Üks vana jahimees(90) rääkis, et on proovinud süüa nii mägra kui ka sookurge liha ja ega süüa sündivat õieti kumbgi, üks olevat rasvane ja vastiku maitsega ja teine pidi olema lilla ja puine, maitset õieti kummalgi.
jaaa kurest ma küll ei oskaks midagi teha. koiba pole ka mõtet krillida,see ju paljas pulk. ja öeldakse ju,et (täiu täis nagu sookurg). nii ,et head isu