Põdramokad
- 
				saialõikaja
 - Postitusi: 406
 - Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am
 
kui otsingut pole veel kasutanud, siis väikest abi ja ``algtõdesid`` võid siit leida: http://www.marandi.fie.ee/foorum/viewto ... 5dra+mokad
			
			
									
						
							tuleb jaht või jaa?
			
						- 
				puukoi
 
Kupatad, puhastad, tükeldad, paned uuesti maitseainetega hästi tasasele tulele, vähese veega keema. Keedad nagu sülti. Värvi ja mitmekesisuse parandamiseks kuskil poole keedu ajal lisa viilutatud porgandit ja muud maitse järgi sobivat. Vana looma mokkadega läheb lõpmatu aeg, 4-5 tundi. Oli juhus, kus ei saanudki pehmeks. Nii et noorem loom tuleb kõne alla.
			
			
									
						
										
						- 
				Ahto Kattai
 - Postitusi: 2419
 - Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm
 
puukoi kirjutas:Kupatad, puhastad, tükeldad, paned uuesti maitseainetega hästi tasasele tulele, vähese veega keema. Keedad nagu sülti. Värvi ja mitmekesisuse parandamiseks kuskil poole keedu ajal lisa viilutatud porgandit ja muud maitse järgi sobivat. Vana looma mokkadega läheb lõpmatu aeg, 4-5 tundi. Oli juhus, kus ei saanudki pehmeks. Nii et noorem loom tuleb kõne alla.
Sul näikse nendega kogemus olevat ,mina olen küll nii loll ,et ainult kuulnud räägitavat milline delikatess see on!Kirjuta vähe täpsemalt milline osa see ära lõigatakse ,kas ainult ülemine nina/mókkade osa v alahuul ka ja muidugi kui kaugelt lõigata? Ja muidugi sinu arvamus,kas asi väärib jändamiast v on nagu kopra sabaga
Kivi kotti!
- 
				puukoi
 
Ma nüüd ei tea, kuidas sul selle kopra sabaga läks aga põdramokkadega on nõnda, et käiku läheb ülemine mokk koos sõõrmetega ja ka alumine mokk. Lõikad maha esiagu üsna sügavalt, pärast vaatad, palju nülgida viitsid. Eks jändamist puhastamisega on üksjagu, nii et alati kui võimalus ongi, ei viitsi lihtsalt ette võtta. Tasub noorema looma mokkadega jännata, sellest tuleb sült kui marmelaad. Delikatess saab tast siis, kui on hästi maitsestatud.
Proovi ära, pada tulele!
			
			
									
						
										
						Proovi ära, pada tulele!