haenel
-
andrus kirjutas:Mina ei soovita midagi olen lihtsalt teise tavalise relvaõliga üle tõmmanud.Imendub teine korralikult sisse ei määri ja ei haise kah.
relvaõli loetakse ikka puitu kahjustavaks

Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
-
-
- sammal.habe
See on maitse (ülekantud tähenduses
) asi, tõepoolest. Lihtsalt minu soovitus oli pigem mõeldud sellisena, et kui kodus on linaõli olemas, siis sellega saab relvalaadi töödelda ilma seda rikkumata ning ei ole ka vaja spetsõli järele poodi sõitmise peale raha kulutada. Spets. vahendist olen mina kuulnud head ainult niipalju, et kalli püssi lae töötlemiseks ostes ja kasutades on tuttaval hing millegipärast rahul (varem vanale püssile kasutas värnitsat ja krt teab mida veel ja kogu aeg kippus liigselt ära kuivama, vbla oli ka puu viga vms), kuigi samale püssimargile ja -mudelile linaõli kasutamise järel (mul endal) ei ole visuaalselt ega muul moel võimalik nende kahe püssi laadidel vahet teha. Hing on rahul ka looduslikku linaõli kasutades. Kuigi, hinnast rääkides, kaldun siiski arvama, et 35.- kroonine linaõli pudelikese hind "jääb tip top spets" (R), TM õli hinnatasemele siiski veidikene alla.
Päikest
BM

Päikest

BM
Püssi puitosa määrimine, immutamine, on jumala eest suva! Laskeomadused sellest ei halvene, ega ka parane, määri kasvõi taluvõiga. Vahe on ainult selles, et ühega pead määrima pea iga jahi järel, teisega korra kuus, kolmandaga hooaja lõpus,neljandaga kord paari aasta jooksul. Oma eelistusi siiski ei avalda, kogemuste järgi tõuseb sellest ainult hirmus kära.
-
Ega me ise jalgratast leiuta, juba sellest ajast kui eestlased jahilaskmises Liidu ja Dünamo koondisesse hakkasid mahtuma tehti selgeks, et relvaõliga ei tohi puitosa määrida ega immutada, teeb puidu rabedaks! Spets puuosa õlid on jah ilmselt linaõli baasil tehtud (aga kes võib pea anda, et mitte viinamarjaseemne õli baasil või maisiõli baasil??) ja kasutage spets puuosa õlisid, saate kena toonida veel lisaks! Mis siin ikka vaielda... 

Selle õli kättesaamise koha pealt Pellel täitsa õigus, need igasugu rasvaimurid-vahud teevad puu kenasti kuivaks. Need imevad vist rasva igalt poolt välja, ei tea kas peaks õllekõhul ka proovima
Ise kasutan korra-kaks-kolm aastas(olenevalt, palju vett ja vilet püssid saavad) kaba jaoks Sako kabaõli ( Sako Tukkiöljy), mille 80 ml purk maksis 80 kr. Krt, l hind tuleb päris tummine
. Sellisest purgist jätkub relvale mu meelest umbes ~15x korralikuks õlitamiseks. Siuke hea paks ja tume asi, teeb püssi päris ilusaks kohe, kena endalgi vaadata. Igasugu uue-uhkema püssi ostu plaanid lähevad meelest kohe.

Ise kasutan korra-kaks-kolm aastas(olenevalt, palju vett ja vilet püssid saavad) kaba jaoks Sako kabaõli ( Sako Tukkiöljy), mille 80 ml purk maksis 80 kr. Krt, l hind tuleb päris tummine