Kolju vääristamine
Kolju vääristamine
Kuidas saate kolju valgeks?
ma ütlen ühte et on olemas neid kes oskavad valgendada ja ka pannakse alusele päris normaalse hinnaga .ise teha ja mässata on ikka päris jebi olen vesinukuga tiba liialdanud ja kolju oligi läinud ma parem maksan selle eest kui ise tegema hakkan ja seda vesinuku pole ka õieti saada .eks peab seda asja oskama ja õpima vist korralikult mis
vaata selja taha et keegi ei luusiks seal ....
-
- Postitusi: 206
- Liitunud: R Nov 21, 2003 4:42 pm
Selle apteegi 3%-lisega ikka koljut valgeks juba ei tee. Ise oleme otsinud ja leidnud selliseid tunduvalt kangemaid. Nende kättesaamisega on muidugi raskusi.
Valgendanud olen koljusid nii, et kõigepealt keedad ja puhastad korralikult ära, siis lased natuke kuivada ja siis vatitupsu või muu vahendiga kannan vesiniku kolju peale. Lased seista ja toimida sellel natuke ja siis kordad potsessi. Tulemus täitsa hea.
Valgendanud olen koljusid nii, et kõigepealt keedad ja puhastad korralikult ära, siis lased natuke kuivada ja siis vatitupsu või muu vahendiga kannan vesiniku kolju peale. Lased seista ja toimida sellel natuke ja siis kordad potsessi. Tulemus täitsa hea.
Nivaomanik kirjutas:Selle apteegi 3%-lisega ikka koljut valgeks juba ei tee. Ise oleme otsinud ja leidnud selliseid tunduvalt kangemaid. Nende kättesaamisega on muidugi raskusi.
Mõni aeg tagasi leidis üks taksidermist jahilistis, et kangemat vesinikülihapendit kui 3-5% kasutada ei tohiks. Kellel huvi siis listi vanades kirjades on antud teemat käsitletud.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
-
- Postitusi: 206
- Liitunud: R Nov 21, 2003 4:42 pm
-
- Postitusi: 2633
- Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm
-
- Postitusi: 206
- Liitunud: R Nov 21, 2003 4:42 pm
Rasvast (tumedad laigud) ja muust sodist saab puhtaks kui leotada bensiinis ööpäev ja siis kiirelt keeta.Ettevaatust lahtise tulega.
Või eetriga pesta.
Valgendamiseks 30% vesinikülihapend ja kolju sinna sisse mitte rohkem,kui 15 minutiks.Jumala eest ja ettevaatust selle vedelikuga.
Peale töötlemist loputada veega.
Kui 30% kätte ei saa,siis osta apteegist seda lahjat ja lisa ammoniaaki vahekorras 1liiter vesinikülihapendit ja 5 ml 25% ammoniaaki,saad 7-10% -ilise vesinikülihapendi.Mähi kolju hoolikalt vati sisse,pealt sidemega kinni. Aseta anumasse,vala anumasse lahus 2cm paksuselt,vatt imeb kõik endasse.Asetanõu pimedasse kohta 15-20 tunniks.
Ja lugege raamatut:"Izgotovlenije tšutšel i obrabotka ohotnitših trofeev"
Või eetriga pesta.
Valgendamiseks 30% vesinikülihapend ja kolju sinna sisse mitte rohkem,kui 15 minutiks.Jumala eest ja ettevaatust selle vedelikuga.
Peale töötlemist loputada veega.
Kui 30% kätte ei saa,siis osta apteegist seda lahjat ja lisa ammoniaaki vahekorras 1liiter vesinikülihapendit ja 5 ml 25% ammoniaaki,saad 7-10% -ilise vesinikülihapendi.Mähi kolju hoolikalt vati sisse,pealt sidemega kinni. Aseta anumasse,vala anumasse lahus 2cm paksuselt,vatt imeb kõik endasse.Asetanõu pimedasse kohta 15-20 tunniks.
Ja lugege raamatut:"Izgotovlenije tšutšel i obrabotka ohotnitših trofeev"
Tervet koljut pole ma valgendanud, küll aga lõigatud põdrakoljut ja sokukoljut (sarved peas muidugi). Olen soku(põdra)kolju pannud kaussi, pannud luu peale linast riiet nii, et sarvede vastu ei käi ja luu kaetud ja niisutanud aeg-ajalt 10% vesinikülihapendi lahusega. Olen ka 3%-lisega proovinud, aga tundus, et jäängi tegema. Linane riie läheb kausi põhja otsapidi ja osa lahust voolab ka põhja ja nii on riie kogu aeg niiske. Aeg-ajalt tupsutan veel pintsliga üle. Saab ilusaks valgeks.