Juhtum kvaliteetmoonaga
mul samasugune juhtum..kaliiber sama 30-06 sai 50 m pealt põrsast lastud
keskmine kuul siis parempoolne ka samast jahist kaela lastult vasakpoolne põdra seest kougitud http://pilt.ee/M695

-
sai siis lastud kaks põrsast parempoolse või siis alumise kuuliga 50 m kaela ja teist pössat ka algul 50m rindkerre millepeale loom jooksis eemale ja sai siis u. 130meetrilt tehtud lask kaela.
kummaline et 50 meetrilt lastud kuulid jäid mõlemad sisse ka avanemata kuul
mis oli purustanud kaks ribi ja oli teiselpool naha all aga 130m kaela lastud kuul läheb läbi
?

-
Üllatav juhtum. Ekspansiivsus/deformatsioon ja haavakanali sügavus on tavaliselt seotud teemad, aga nagu siin, et ekspansiivsus suisa puudub ja kuul uluki kehasse pidama jääb, täiesti erakordne. Selline kuul oleks pidanud kindlasti ulukist läbi lendama! See, et kuul kehasse pidama jäi paneb mõtted liikuma selles suunas, et püssirohukogusega või kvaliteediga polnud asi korras! Kas lask ei tundunud ebanormaalselt nõrk ja tagasilöök kerge?
Olen pikemat aega kasutanud S&B poolmantliga 6,5X55 -st ja seda rebasest põdrani, kuid alles hiljuti ostetud karbitäiest jätsin 10 tk. n.ö. ülelaskmise jaoks, kuna 100m pealt ei olnud võimalik 2-e kuuli kõrvuti saada kolmel mehel-vanadest sama sorti 2tk=3cm ringi. Kahju, et selliseid jamasid on-vahetasin moona ja see tasus end ära-ei soovi riskida,ehk siis praaki teha.
-
S&B moon on siin tugevasti materdada saanud.Julgen arvata ,et väga palju oleneb ka relvast.Omal Brno-Zastava kal.6,5.juba 10 aastat.S&B moonaga pole veel probleeme olnud.Kui üldse viriseda,siis SP9,0g kuuli avanemisel on 2-l korral olnud vase kilde.Seetõttu läksin üle Norma "Alaskale",kasutan ka " Vulkan"-i.Probleem aga selles,et antud relvale ei sobi Norma täismantelkuulid.100m-lt hajuvus ca`10cm!Proovilaskmisel Alaska jaS&B9,1gFMJ-ga tulemus minu jaoks rohkem kui rahuldav.Kummalgi hajuvus ca 2cm ,poolmantel samal sihtimisteljel 2,5 cm all( viimased 1g võrra raskemad ka).Lastud sai 2x10 lasku.Ise arvan,et minu relvale sobivad "pikad"kuulid enam.Kui loom 1. lasuga maha ei jää,on 99%viga lkka mehes.Viimane käib eelkõige minu enese kohta.S&B moona kiputakse sageli halvustama ka tema odvuse tõttu ,aga igaühe vaba valik mida osta.
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
22LR kirjutas:S&B moon on siin tugevasti materdada saanud....
.Probleem aga selles,et antud relvale ei sobi Norma täismantelkuulid.100m-lt hajuvus ca`10cm!Proovilaskmisel Alaska jaS&B9,1gFMJ-ga tulemus minu jaoks rohkem kui rahuldav.Kummalgi hajuvus ca 2cm ,poolmantel samal sihtimisteljel 2,5 cm all( viimased 1g võrra raskemad ka).Lastud sai 2x10 lasku.Ise arvan,et minu relvale sobivad "pikad"kuulid enam.Kui loom 1. lasuga maha ei jää,on 99%viga lkka mehes.Viimane käib eelkõige minu enese kohta.S&B moona kiputakse sageli halvustama ka tema odvuse tõttu ,aga igaühe vaba valik mida osta.
Vaata teemat- laadimine- kuuli väljaulatuvus, ja ilmselt see ALASKA , mis ulatub silindriliselt pikalt välja, puutub padrunipesas kohe otsaga vastu keermeid ega jõua enne "muserduda ", mis võib toimuda teiste kuulitüüpidega. See kaugus vaja konkreetsel relval selgeks teha, ja valikud OK