kult kirjutas:naxik kirjutas:Mul toz 34. 100 m pealt toelt lastes kuul(poe pauk) vaid 3cm hajus, kuid see ka rohkem mehe kui püssi viga. Mingit kuuli langemist selle maa pealt küll ei täheldanud.
Siis ju vint päris mõttetu asi

Kivi kotti!
pole siin naerda nii väga midagi, eriti mis puudutab TOZ - 34
Oli minu kolmas püss, 12 kal, kinkisin omal ajal peale head minu teenimist sõbra( kellega koos jahimeheks hakkasime) pojale peale seda, kui too kutsikaeast üle sai. Endal olid siis soovid juba vindi järgi ja nõuka ajal olid mingid piirangud püsside arvu osas, enam täpselt ei mäletagi, kui palju võis neid olla. Praegune peremees selle püssiga mitmeid kordi kuuliga pikki laske teinud jänesele, rebasele( see meil lindprii staatuses), pikim kättesaadud ja mõõdetud maa 89 sammu, mehel pikkust 195.
Enda kogemusest peale seda veel: aasta mingi 94, veebruar Saaremaal sõbra juures, seajahi lõpp. Noored jahimehed, kes olid äsja soetanud endile karabiinid (3 uut) tahtsid kangesti proovida, kel püss kui hästi jookseb. Märgiks vast liiva-kruusavalli kadaka tippu tühi liitrine õlikanister ja tuld.Lasid seal ca kümmekond pauku, mööda, vahemaa oli100 sammu.
Sõbral mul oli 34, ütlesin, proovime ka. Toetudes küljega villise tagaseina nurgale oli see kanister esimesest paugust kuuliga maas, kusjuures sihtisin kanistri kaela. Palju seal siis ikka langust oli.. See jutt ei ole kirja pandud mingiks ärplemiseks, vaid toz - i kiituseks. Muide, olen ise käinud 2 korda Tuula relvatehases, rääkinud ja näinud...