Ok, see jahil ja lihal käimine ei olnud ennem kirja panemist eriti läbi mõeldud. (Proovin selle postituse rohkem läbi mõelda ja proovin väljenduda selgemalt)
saialõikaja kirjutas: Miks peaksid vanad jahi ja metsamehed end pidevalt vaevama mingisuguste (vabandan ette) pool-mõtetute seaduste tuupimisega, millel reaalset pointi ju tegelt polegi!
Vanad jahi- ja metsavennad ei peakski end vaevama nende seaduste tuupimisega. Kui nad on kaua jahis käinud ja pideval sellise asjaga tegelenud siis nad peaksid lihtsamaid seaduselõike teadma juba peast...aga kui peavad pidevalt tuupima, siis mina ütleksin selle kohta lihtsalt s..tpea. Loomulikult ei küsita meilt küsimusi a`la Mida peab sisaldama jahisaaduse üleandmise-vastuvõtmise akt. See ei oleks normaalne. Nii keerulisi asju vaadatakse loomulikult seadusest järele, kui ei olda kindlad. Mina näiteks tunnen ennast jahil kindlamini, kui mingi 75 aastane värisevate kätega vanamees kordab üle jahi ohutusnõuded, mida ta viimati luges vene ajal ja on selle aja jooksul mitu korda muutunud.
Ja juhtkonnast saan ka muidugi aru. Kui sa sõidad autoga ja rikud liikluseeskirja, siis vastutad selle eest täielikult sina. Aga kui kuulud kuhugi jahiorganisatsiooni ja selles organisatsioonis rikutakse pidevalt seadust, vaadatakse sellele organisatsioonile ka viltu ja ühisjahist ei hakka ma rääkimagi(vastutav isik: jahijuhataja).
Enamuse teie suhtumine siin on, et jahimees ei peakski oma seadust tundma. Mis siis viga! Kaotame üldse jahitunnistuse eksamid ära ja laseme täislambad jahti...las lasevad seda, keda nad tahavad ja siis, kui nad tahavad, või mis?
Soovitus sulle: Kui leiad seadusest pool-mõttetu seaduselõigu, siis jäta see vahele ja mine edasi, kuni leiad mittemõttetu seaduselõigu ja siis tee see endale selgeks. Ja järgmine kord jahis olles jõudes olukorrani, mida see õpitud seadus reguleerib, ei pea sa enam jääma metsaserva lolli näoga mõtlema, et kuidas ma ikkagi pean käituma, et ma seadust ei rikuks. Mõtled, mõtled senikaua kuni loom lännu. Siis tekib küll vist tunne, et õhtul kamina ees loetud seaduselõik läks asja ette. Ja ma arvan, et mida rohkem tekib selliseid olukordi, seda rohkem jätad sa vahele ka "pool-mõttetuid" seaduselõike
saialõikaja kirjutas:Ma ästi ei usu, et siin foorumis mõni selline imemees on, kes seadust sõna-sõnalt peast teaks? Sina -Ils-??
Ei, ma ei tea seadust sõna-sõnalt aga tänu sellele korrale, mis meie jahisektsioonis on sisse viidud olen saanud palju targemaks ja uurinud ka seadusi. See on ka selle iga jahilkäigu küsimustiku eesmärk. Ja kas see on halb eesmärk?
honkomees kirjutas:Hinnas on ikka mehed kes loodust ja loomade käitumist, mitte seadust tunnevad!
Olen sinuga nõus, kuid arvan, et mehed kes tunnevad loodust, loomade käitumist ja veel sedust peaks olema veel rohkem hinnas kui need esimesed.
Lõpetuseks kordaksin veel, et küsimused ei sisalda mingeid ülispetsiifilisi seaduselõike vaid on tarkused, (Mitte ainult seadusest tulenevad, vaid sisaldavad tarkusi ka loomade, metsa ja looduse kohta) mida peaks üks õige jahimees teadma.