Nahkade müügist 2005
Re: Nahkade müügist 2005
Kui rääkida karusnaha kaubanduslikust välimusest,siis sellega on ikka omajagu tööd ja tegemist.Nahk peab olema seest puhas,ning parasjagu kuiv.Kuivatus aste loeb väga palju.Karv peab olemapuhas ja korralikult läbi kammitud.Enne ostjale üle andmist tuleb karv kohevile ajada,see annab suure efekti.Ise olen kasutanud seda moodust,et võtan ühe käega ninast ja teise käega saba juurest,ja siis klopin paar korda.Sellist vitsaga kloppimist pole roovinud.
nahkade müügist 2005
nahad viiakse teilt ju otse kodunt ära.nii et üks pluss juures.
See,et kaupmees vaatab nagu siin räägitakse karva "kohevust" (pole just kõige õnnestunum termin,aga las olla) kuivatatud nahal,siis see on puhtalt müügi nipp.Ühelgi nahal ei hinda sa 100% kvaliteeti kuivatatud kujul,kui karva juured on ei tea kuidas pinge all.See bull shitt ja hea hinda maha lüüa.Kuivatatud nahal saab ta hinnata ainult värvi puhtust,karvkatte üldist valmidust ja karvkatte puhtust ning vigastusi.Kui keegi on näinud,kuidas oksjonikeskustesse saadetakse kuivatatud nahku,mis on kastidesse pressitud,siis ma ei näe mingit tähtsust seal eelnevat kasukate kohevaks peksmist ja ei tea mida veel üllitada.
-
- Postitusi: 2419
- Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm
trucker kirjutas:Kui keegi on näinud,kuidas oksjonikeskustesse saadetakse kuivatatud nahku,mis on kastidesse pressitud,siis ma ei näe mingit tähtsust seal eelnevat kasukate kohevaks peksmist ja ei tea mida veel üllitada.
Mul pois oli paar aastat tagasi Soomes "orjaks",ja seda rebasekasvatus farmis ,kust nahad läksid euroopa oksjonitele .Tema tööks oli paari kuu jooksul kuivatatud nahkade kammimine ,seda tehti seal muidugi masinatega. Kui karv on juba korralikult lahti kammitud ,siis võib teda tõesti kas või kasti toppida ja karva kohevaks saamiseks piisab paarist ropsust,nagu siin eelpool kirjeldati.
Kivi kotti!
nahkade müügist 2005
olen näinud nahkade töötlust Audrus 1.tapmine
2.naha võtmine(naised)
3.lauale rasv ära
4.venitus 4-6at
5. kuivatus
6. kammimine
muidugi enne kõike seda tugev nuumamine,et nahk oleks loomulikult suur suuremad nahad olid 180sm pikad .Nii nagu kähranahaga vaadakse ikka algul suurust siis naha pinda(seest poolt ,et oleks valge)ja alles siis karva õigemini näpudega lastakse läbi karvade,et ei oleks pulstunud.
2.naha võtmine(naised)
3.lauale rasv ära
4.venitus 4-6at
5. kuivatus
6. kammimine
muidugi enne kõike seda tugev nuumamine,et nahk oleks loomulikult suur suuremad nahad olid 180sm pikad .Nii nagu kähranahaga vaadakse ikka algul suurust siis naha pinda(seest poolt ,et oleks valge)ja alles siis karva õigemini näpudega lastakse läbi karvade,et ei oleks pulstunud.
No, mõningate pisipahalaste seisukohast pole suurt vahet, et kas kuivatatud või mitte. Tegelikult aimasin ise ka, et ju see siis kuivatatud nahkade kohta ei käi (kuivatamata nahkasid ju kokku ei osteta, muud põhused ka lisaks). Aga ikkagi, mille kuradi pärast on vaja toornahkasid lasta vetarstil kontrollida??? Tundub jälle mingi "huvitav" seaduse punkt olevat.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
-
- Postitusi: 2419
- Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm
No, kokkuostus makstakse kopranaha eest u 100 eq (hiljem maksud maha). St, kuivatatud toornaha väärtus jääb siis hetkel sinnakanati. Loomulikult on vaja kopranahk parkida kah. Ja parkimine maksab 175 suur loom, 125 väike loom (poeg) (Elpise hinnakrijast). Seega saame ühe naha hinnaks (pargitult) 275 krooni. Kui nüüd võtta nii, et ostad Eesti jahimeeste kokkutulekult 150 krooniga rauad (nii odavalt neid poest ei saa
), Truckerilt parkimiskomplekti, püüad kinni hulga kopraid (tükk tegemist ja aega), siis võiks hind kujuneda sinna 100 kroonikanti +/- mõni eek (ja liha polegi sisse arvestatud). Aga kui ma ei eksi, siis kopranahkasid saab selliselt, et keegi püüab (laseb, raudadega) kopra, võtab naha maha, annab selle sulle, sa puhastad selle ära, kuivatad laual ning seejärel viid parkimisse.
Ja kunagi nägin poes kopranahka müügis, hinnaks oli siis 250 krooni, ammu pole enam näinud.

Ja kunagi nägin poes kopranahka müügis, hinnaks oli siis 250 krooni, ammu pole enam näinud.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...