Clever
Clever
Kuna olen ülimalt laisk inime, pole kunagi viitsind ega tahtnud ise sileraudse püssipauke laadida- ikka poest ostan. Õnneks 12 kaliibrile on igasugu moona suht hästi saada- erinevate firmade pauke. Väljaarvatud magnum- ehk 76mm- a see eraldi teema.
Niisiis- olen endajaoks leidnud siukesed paugud, mis võrreldes teistega ikka minu ja mu õlaarvates ikka pauku teevad- Cleveri moon- olgu siis rendid või 4/00. Markeeringul on MAX 1050 BAR- sealt ka teravus.
Aga Lugupeetud- kas ja kuikaua mu venerelv siukesele valule vastupeab?
Niisiis- olen endajaoks leidnud siukesed paugud, mis võrreldes teistega ikka minu ja mu õlaarvates ikka pauku teevad- Cleveri moon- olgu siis rendid või 4/00. Markeeringul on MAX 1050 BAR- sealt ka teravus.
Aga Lugupeetud- kas ja kuikaua mu venerelv siukesele valule vastupeab?
tsuks nigu ma olen...
-
Kasutan Baschieri&Pellagri padruneid nendel ka kiri max1050 bar peal. Olen lasknud mitu aastat nii kuuli kui haavli pauke ja siiamaani rauad korras,Relv on toz 34-EP . Küsisin ka kauplusest järgi et toz -il kiri peal 750atm. kas liiga suur laeng pole, sealt sain vastuse et muretsemiseks pole põhjust.
Pani mind se teema veidi mõtlema.Uurisin veidi kirjandust (Uut jahi raamatut)seal oli juttu vene relvade kohta ja jutt selline ,vene relvi katsetatakse pooltootena 1000atm kgm/cm2 ja valmis tootena 900atm kgm/cm2ja peale lüüakse märk 700 või 750atmosfääri
Küsimus selline kas bar ja atmosfäär kgm/cm2 on sama
Küsimus selline kas bar ja atmosfäär kgm/cm2 on sama

Vaatasin siin ja mõtlesin, et kuhu teemasse see kirjutis panna, aga kuna Teema puudutab Cleveri moona, siis panen selle siia. Huvitav, kui palju 16 kal Clever Mirage moon survet avaldab? Kunagi sai siin arutatud, et antud firma toodang päris hea (võrreldes mõne alternatiiviga). Nr.5 moon on mõeldud küll pardile, aga viimase paari päevaga olen selle moonaga lasknud kopra ja põldpüü. Viimane sai küll ainult 2 haavliga pihta, aga sellest piisas. Enne püüjahi teemal jäigi mainimata, mis moonaga lasin. Aga võimalik, et üks lask läks seepärast mööda, et liialt kaugel oli püü. Kas keegi on katsetanud Clever Mirage ja S&B Juniori nr.5 paukude hajuvust nt 10-l, 25-l ja 45-l meetril? Ma ise mõtlesin, et peaks võtma suuremad paberd, mingi märk ka peale, ja siis proovima. Aga äkki keski on huvi pärast proovinud?
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...