Foorumlaste jahiüritus vol 3 - rebasejaht

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Vasta
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Re: foorumlaste rebasejaht

Postitus Postitas saialõikaja »

jorr kirjutas:Ilm ei loe,tulgu taevast kasvõi pussnuge ja väikseid poisse alla.


Just selline peabki jahimehe vaim olema jorr (y)

Asi tuleb kindlasti mega ja meeldivat ajaveetmist manustatakse ikka hoolega! Tuleb ära kindlasti... ootan suure põnevusega!
tuleb jaht või jaa?
Kasutaja avatar
Albin
Postitusi: 43
Liitunud: E Dets 05, 2005 9:12 am

Postitus Postitas Albin »

Oh milline mõnus idee. Kuid, kas ei teki takistusi sellega, et erinevate maade mehed tulevad võõrale maale kokku. Seadustega on küll nii, et eramaal mille suurus on üle 5000 ha või ruut m ei mäleta täpselt võib väikeulukile jahti pidada omanik ja tema külalised iga kell. :roll: Aga kui kohalik jahiselts on külalislahke siis ka hea. Kas mingeid pabereid peab ka ajama, et võõrale maale minna? Muidu üritus ikka päääris ahvatlev tundub.

PS. Parimad koerad on ikka jah väiksemad nähvitsad, kes rebast oskavad ajada. Mul on kogemus sellisega, läheb vaikselt metsa ja siis kisaga hakkab minu poole ajama. Päris kihvt oli. Tookord sai hulga rebasied lastud ja ka pesasse taksikoeri aetud.
Jaht vajab kunstniku kätt...
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Paberimajandusega on nii, et pean jahipääliku ja mõne mehega veel läbirääkimisi pidama, eks näis mis sest välja tuleb (aga ise loodan parimat), sel juhul Suund Liivi juurde ja siis saan blanketid ning edasi juba väljastatakse load. Lisaks sellele teeb jahijuhataja (kelle papred nii mõnelgi olemas, kaasa arvatud minul) nimekirja ühisjahis osalejatest. Punane vast on sii vajalik ja koertepepretega pean ka uurima, et kuis om. (arvan, et olgu tõug mis tahes, kui jahil, siis pabereid vaja). Hetkel olemas suht kindlasti 1 hagijas ja taks. hagijas väga asine, noor, aga ei lähe loomade järel kaugele (st, kitsed jms), ajab hästi ja hääl kostab. Teine tegelane on taks, kui urgu saab, siis tund-mitu hooletu. pauk õhku, siis jälle platsis.
Nii, teine teema siis ruumidega, ma pean nende suhtes veel läbirääkimisi pidama, eks lähiajal sellega tegelen. Kuid kui hästi läheb, siis seekord on meil parket, saun elektriline, soe vesi, piiramatult :D, kamin ja mõned hüved veel. (aga kuna hetkel on kõik 100% lahtine, siis ei luba veel midagi).
Ise soosiks ajaliselt ikka veebruari, nagu mainitud, siis enne seda koertega jahi lõppu.

Hakkasin siin asja uurima ja tundub suht ok olevat, selle majutuse teemal (kolmapäeva õhtul saan kindlalt teada). Jama on see, et 24 ei ole see aeg mitte, vabariigi aastapäeval on meil korporatsioonis üritus).

Krt, et kõik laupäevad seajahti sisse sõidavad, st, laupäevad ei sobi :M Aga kui teha siis pühapäeval, nt 12.02 või 19.02. Sellega muidugi see jama, et esmaspäevad tööpäevad. Teisest küljest, kui võtta laupäev selliseks, kus tullakse kokku, saun ja napsud, mis saaab siis pühapäevasest jahist???

Nii, et hakkaks uurima varianti - pühapäeval jaht ja siis pärast seda saun ja napsud, hommikul aga kodumaile ning tööle :S, sobib? (et puhkus võtta või töölt vaba päev, või mitte tööl käia :D). Ok, arutame nüüd siis asja edasi.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
mustlesk
Postitusi: 635
Liitunud: N Dets 02, 2004 1:48 pm

Postitus Postitas mustlesk »

Kaugemalt pärit meestele see pühapäevane varjant vist hästi ei sobi,kui ikka tööl käijad mehed.
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

Töölkäijjad mehed räägivad ära, et esmaspääval pidavat suur haigus tulema ...et mingi jahimehe-gripp või midagi säukest :wink:
tuleb jaht või jaa?
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Jah ega see pühapäevane variant just kõige parem ei ole. Ega see pea pühapäeval siis vähem haige ei oleks kui esmaspäeval :( , kuid ise eelistaksin samuti laupäeva-pühapäeva. Saab rahulikult koju tulla, naise (-ed ) lapsed üle vaadata, head paremat kõhu täis süüa ning esmaspäeval ilusti puhanuna tööle minna. :lol:
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
Albin
Postitusi: 43
Liitunud: E Dets 05, 2005 9:12 am

Postitus Postitas Albin »

Reede-Laupäev?
Jaht vajab kunstniku kätt...
Kasutaja avatar
pri:t
Postitusi: 388
Liitunud: E Dets 01, 2003 5:55 pm

Postitus Postitas pri:t »

Pakuks kah ikka varianti reede-laupäev. Eks jah, mõned jahtkonnad ajavad veel laupäeval sigu taga, aga foorumlastega rebase-jänesejaht ikka kaaluks selle üles ma arvan-see muidugi minu arvamus. Oleks mul valida kas seajaht või rebase-jänese siis viimase ma valiks!
Mine metsa!! ;)
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

v2ike p6rsas kirjutas:.... Eks jah, mõned jahtkonnad ajavad veel laupäeval sigu taga, ...
ja mõned nii laupäeval kui pühapäeval
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Mina pakuks välja, et eks igaüks ise otsustab, kas ajab sigu taga või rebaseid /jäneseid. Kõike head mis siin maailmas on, nagunii korraga ei saa. Valikutest elu koosnebki :D

BM @ ei tea ise veel, kas osa võtta, kuigi jahti hakatakse korraldama oma jahimaadel ;)
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Postitus Postitas hendrik »

Mul jälle tasapisi tunne tekib, et tahaks äkki isegi osa võtta. Ilus jaht hagijaga oleks ju ometi mõnus...
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Asi selles, et äkki meie jahtkond ajab ka sel ajal sigu taga ;) Tegelikult, ma usun, et meil selleks ajaks seajaht läbi, ja siis tuleb küll laupäev-pühapäev. muidu ikka väga hapu lugu selle ajastamisega. Reede-laupäev, hmmm... selle miinus on see, et reedel ka inimesed tööl ja jahti siis teha ei saaks, aga palju veel laupäeval kangeid on, kes jahti jõuavad :)
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Feen kirjutas:Asi selles, et äkki meie jahtkond ajab ka sel ajal sigu taga ;) ...


Veebruari lõpus vaevalt enam elusaid sigu Nõgiaru maadelt leiab. Ma arvan, et pane julgelt laupäev-pühapäev paika, 25.-26. veebruar 2006.a., siit teab juba ette arvestada.

BM
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Feen kirjutas:No, kui piiratud, siis piiratud (endal ei ole see veel silma jäänud, et meeste hulk oleks piiratud...


Ei, jahiliste hulk ühe hagija ega ka muu jahikoera kohta ei ole Eestis piiratud. On olnud teatud algtasemel jutud, et kui lubada mõningaid uuendusi ajukoerte (peamiselt hagijate) kasutuses, siis limiteerida ära see, mitu koera võib ühes jahis olla, et ei hakataks suurte karjadega jahti pidama ja sellega sõralisi oluliselt suuremal määral häirima, aga vastupidistest piirangutest pole kõneldud.

BM
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Nii, nüüd siis see teema, et väga suure tõenäosusega on meil olemas ruumid 25-26. 25. veebruar oleks jahipäev (nüüd tuleb see siiski jahipealikuga kooskõlastada, taustauuringud näitasid, et tal ei peaks selle vastu miskit olema). samal päeval oleks saun, söömaaeg, napsud jms. Reedel, 24ndal, on oodatud kaugemalt mehed, kellele ööbimise leiab (meil siin selline teema, et äkki kogunevad mõned korporandid vabariigi aastapäeva tähistama, aga mitteametlikult (ametlik osa Kilulinnas), st, saab üheskoos vabariigi terviseks toosti tõsta. Laupäevast jahti alustaks suht vara, st, hakkaks pihta u kell 9. Pühapäev... hmmm, supp ja saun ja äkki mingi meelelahutus :) Eks näis, koprajahis oli igatahes see teema, et toredat tegevust leidus kõvasti ning eriliseks lisameelelahutuseks ei jäänud isegi aega mitte. Aga äkki siiski midagi tuleb.

jama selles, et Kilulinn ahistab, kõik laupäevad olen olnud seal, ja ka tuleval laupäeval pean seal olema, äkki jätan minemata :evil: Siis saaks jahipäälikuga asja rahulikult sirgeks räkida ning julgeks juba registreerimisegi valla lüüa.

Ahjaa... mõten siin vaikselt ka selle ürituse piirnormist, aga sisetunne ütleb, et las see olla olemata. Kui tuleb ikka väga palju inimesi, siis saab jahipäeva jooksul kõiks sobivad tükid läbi kammida, aga ka nii on võimalik, et istud, ajad juttu jms, ja jahti vaatad eemalt pealt :D Koprajahis igatahes see töötas. Seltskond on see mis määrab.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Vasta