Ilvese praad
Ilvese praad
Nimelt sai ilves lastud ja olen kuulnud, et ka ilvese liha süüakse. Ise pole varem teinud, aga tahaks ära proovida. Äkki oskab keegi hüva nõu anda?
-
- Postitusi: 2419
- Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm
Jaanis kirjutas:ussikonroll on loomulikult tehtud ja ei leitud midagi.
Siis pole muud kui radika v ahju peale kuivama ja nädalapärast sööd nagu kuivatatud lesta

Mehed kas tõesti on liha nii otsas ,et kisub järg kasside -koerte kätte




kivi kotti!
Kas nüüd kõike päris sitaks tasub nimetada? Kord olime Venemaal nn. ``kordusõppustel``, kuna olime sellises kohas kus rahvas sõda polnud näinud, siis polnud ``sõdurid`` seal ka kuigi populaarsed, eriti sakslased, nagu eestlased ikka. Söögi pidi meile tagama kohalik kolhoos. Kuna lehmakopsust hirsiga sai nii kõrini, püüdsime vähki, (kohalikud neid ei söönud, veehoidlad olid nii paksult täis, et nattade tühjendamine käis konveiermeetodil, paar 60 liitrist potti täis püüda oli naljaasi) lasime ragulkadest kodutuvisid ja sõime neid. Nälg majas ei olnud aga pooltoorest lehmakopsust oli kõrini. Ka Venemaal põhjapiirkondades vangis olnud kasvatasid väljapraagitud valvekoerad suureks ja sõid need ära, nahast tehti veste ja kindaid. Pool maailma sööb koeraliha ja meiegi turgudel on hulk vorsti hobuselihast tehtud, hobuselihavorsti vabrikuid on Eestis muuseas mitu, kas legaalsed või mitte- ei tea. Arvan, et iga kogemus on kogemus, ka erinevate loomade lihast tehtud road. Vanasõna ütleb, et ``**** sööb näljaga ka lutikaid``, Ei hakka Leningradi blokaadi meelde tuletama, seal maitses inimliha ka hea. Tundsin inimesi kes selle blokaadi üle elasid, kannibalism oli seal massiline, sellest ainult nõuka ajal vaikiti. Samas, kui oled kõrbes nälga suremas ja Jumal saadab sulle mao, et saaksid ta nahka pista ja ellu jääksid, kas siis ka keegi fuihitaks?
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
- sammal.habe
- Postitusi: 1180
- Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm
Kulla Sammalhabe, ma olen söönud ka hobust keda ma isiklikult tundsin. Olin ilmselt viimane inimene, kes temast üldse hoolis, väike valge poni oli pime ja omadega täiesti läbi ja unustatud. Mina käisin andsin talle vahest leiba ja porgandit, rääkisin juttugi. Kui ta oli kilesse läinud, siis anti üks latt ka mulle. Mul oli alguses kuidagi imelik, nädalat paar seisis see vorst seal külmikus. Lõpuks mõtlesin, et kui mina oleks pime valge poni ja mind oleks kilesse topitud, kas mul oleks midagi selle vastu kui minust tehtud vorsti sööks see inimene kes minuga mu elu lõpuaegadel veel kui hobusega käitus? Tulin järeldusele, et ega mul selle vastu midagi poleks, kiles oleksin juba nagunii. Panin selle vorsti nahka.
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
kult kirjutas: Süüa võib ju igasugu sitta ,aga mis selle asja mõte on![]()
No saad ära öelda, et näe mina olen söönud kas ka Sina?

kakuke@eelistab.traditsioonilist. toitu
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
-
- Postitusi: 2419
- Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm
kult ütles:
Siis pole muud kui radika v ahju peale kuivama ja nädalapärast sööd nagu kuivatatud lesta icon_biggrin.gif
Su jutt kõlab kuidagi irooniliselt ja ei saagi nagu hästi aru mis selle põhjus on. Kas oled lihtsalt kade või ei meeldi sulle teistsuguse ilmavaatega inimesed.
Palju sul neid juhuseid või võimalusi on, et süüa kassi (loe: ilvese) liha. Tundub nagu oleksid suisa isu ära söönud. Minul nii palju neid võimalusi pole ja tõenäoliselt ei pruugi ka enam tulla (seda näitab muidugi aeg).
Ja üldse polnud praegu teema selles, mida keegi sööb, vaid kas keegi oskab mõne retsepti või näpunäite anda mismoodi ilvese liha teha (paluks detailsemalt kui väga tüli ei tee).
Siis pole muud kui radika v ahju peale kuivama ja nädalapärast sööd nagu kuivatatud lesta icon_biggrin.gif
Su jutt kõlab kuidagi irooniliselt ja ei saagi nagu hästi aru mis selle põhjus on. Kas oled lihtsalt kade või ei meeldi sulle teistsuguse ilmavaatega inimesed.
Palju sul neid juhuseid või võimalusi on, et süüa kassi (loe: ilvese) liha. Tundub nagu oleksid suisa isu ära söönud. Minul nii palju neid võimalusi pole ja tõenäoliselt ei pruugi ka enam tulla (seda näitab muidugi aeg).
Ja üldse polnud praegu teema selles, mida keegi sööb, vaid kas keegi oskab mõne retsepti või näpunäite anda mismoodi ilvese liha teha (paluks detailsemalt kui väga tüli ei tee).
kult kirjutas:Indian -Millal need ajad olid ja mis ajad praegu onKuigi võin öelda ,et ka mina olen ilvest söönud
-nooruse lollusest,aga niikaua kui ikka midagi muud lauale on panna enam ei söö
Aga peale kellegile oma arvamust ei suru ,kellele meeldib........
Kivi kotti!
Kult on täna väga tõre, tegelt kõlbavad kõik jahiulukid süüa, kellele mis maitseb. Ise olen söönud mäkra, rebast, hunti, ilvest. Hunti nendest küll enam ei sooviks, ei maitsenud. Mulle näiteks ei maitse veel lapsest peale tatrapuder, ei võta teragi suu sisse.
Kahjuks ilvese tegemise retsepti anda ei ole, sai külas maitstud, söömiseks lihtsalt sai liiga kiiresti otsa. Maitses hea. Oli teine üsna traditsiooniliselt valmistatud - pruunistatud, hautatud, tegija sõnul maitseks ikka sool ja pipar jne.
P.S. Ma söön ka kuldi liha!

Nüüd on nii, et... kõik pidi sõltuma tagijast ja tegemisest. Selle kohaselt on minul jäänud mulje ilvesest kui väga hea lihaga loomast (ühes pulmas sai söödud... aga seal oli veel igast loomadest tehtud praade, kõik sama retseptiga ning ka maitsesid sarnaselt, mõningaste erinevustega, ilves oli igatahes täiesti söödav ning sööks veel kui võimalus tuleb). Üldiselt on nii, et palju asju süüakse nii, et nälga pole, aga maitse ja eksootika pärast. Kui kobras käes, siis pole selle liha enam minu jaoks mingi eksootika, vaid julgen kätt südamele panna - täiesti arvestatav lihalisa, nii maitselt kui koguselt. Ok, aga ilves... pole kunagi teinud... aga ega see ei sega retsepti leiutamast
Tükkide suuruse või kuju teemal ei hakka ennustama (ei tea mis sul seal kasutada on), aga igatahes soovitan mingi suurema tüki võtta või mitu (nt, kondistatud tagumiste jalgade reieliha). Piki küüslaugu ja kadakamarjadega. Kui kont osavalt eemaldatud, siis topi sisse suitsupekki ja ürte. Kuumuta pannil õli, pruunista tükid. Maitsesta soola ja pipraga (mõlemat siis tükkide sisse kah, aga kui on mingid muud, mitteõõnsad tükid, siis sisse ei saa miskit panna). Edasi oleks vaja mõnda fondi (uluki-kukeseene või vasika nt... või lihtsalt sojakastet või mõnda tumedat puljongikonsentraati). Pane liha hautamispotti, vala kergelt puljongikonsentraadiga üle. Juurde lao terved porgandid ning siis vala lisaks koor (nu, 20-39% rasvaga, eks seda mis ette jääb). Kõige peale puista peeneks hakitud sibulad. Hauta madalal kuumusel (ikka nii, et vahutama väga ei kukuks) pikemat aega (u 3 h-d.. aga see sõltub tingimustest). Kui asi valmis saab ja juustu ägedalt üle on, siis lao kõigele sellele peale paksud juustuviilud, viska maitseroheline peale ning lase juustul sulada ning pealt pruunistuda (selleks jätad kaane peale panemata ning ahjus kuumus max-i, nii kui juust pruunikaks hakkab minema, siis kuumus ära ning ilves lauale). Kui sama asja teha pliidil, potis, siis juustu pruunistamise võiks ära unustada. Üldiselt kõlbab ka ilma juustuta see teema. Ahjaaa... maitseainetest olid siis sool ja pipar, ulukifond (või soja, need maitsekad), ürdid, võid panna juurde ka 22,3 tera kööment
või siis nii nagu jumal juhatab. Ma ise vist hakiks sinna potti, kohe alguses, sisse ka paar sellerivart.
Edu, kui miskit sellist valmis tegid, anna teada. (sea ja kitsega töötavad analoogsed asjad hästi).

Tükkide suuruse või kuju teemal ei hakka ennustama (ei tea mis sul seal kasutada on), aga igatahes soovitan mingi suurema tüki võtta või mitu (nt, kondistatud tagumiste jalgade reieliha). Piki küüslaugu ja kadakamarjadega. Kui kont osavalt eemaldatud, siis topi sisse suitsupekki ja ürte. Kuumuta pannil õli, pruunista tükid. Maitsesta soola ja pipraga (mõlemat siis tükkide sisse kah, aga kui on mingid muud, mitteõõnsad tükid, siis sisse ei saa miskit panna). Edasi oleks vaja mõnda fondi (uluki-kukeseene või vasika nt... või lihtsalt sojakastet või mõnda tumedat puljongikonsentraati). Pane liha hautamispotti, vala kergelt puljongikonsentraadiga üle. Juurde lao terved porgandid ning siis vala lisaks koor (nu, 20-39% rasvaga, eks seda mis ette jääb). Kõige peale puista peeneks hakitud sibulad. Hauta madalal kuumusel (ikka nii, et vahutama väga ei kukuks) pikemat aega (u 3 h-d.. aga see sõltub tingimustest). Kui asi valmis saab ja juustu ägedalt üle on, siis lao kõigele sellele peale paksud juustuviilud, viska maitseroheline peale ning lase juustul sulada ning pealt pruunistuda (selleks jätad kaane peale panemata ning ahjus kuumus max-i, nii kui juust pruunikaks hakkab minema, siis kuumus ära ning ilves lauale). Kui sama asja teha pliidil, potis, siis juustu pruunistamise võiks ära unustada. Üldiselt kõlbab ka ilma juustuta see teema. Ahjaaa... maitseainetest olid siis sool ja pipar, ulukifond (või soja, need maitsekad), ürdid, võid panna juurde ka 22,3 tera kööment

Edu, kui miskit sellist valmis tegid, anna teada. (sea ja kitsega töötavad analoogsed asjad hästi).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...