Kolju vääristamine
-
- Postitusi: 12
- Liitunud: E Apr 26, 2004 4:38 pm
kui aga vähegi annab, siis soovitaks kolju üleni vesinikulahusesse uputada (sarved muidugi välja). siis saab töödeldud põhjalikult. põdra trofeega see muidugi ei õnnestu, siis pole muud kui nartsud-pintslid appi. kui keetmine õnnestunud, siis pole suurt probleemi, ehkki ka keetmine põdrasarvede puhul nadimast nadim.
-
- Postitusi: 2419
- Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm
Enne keetmist tuleks toimida järgmiselt:kolju võimalikult ruttu(laskmise päeval)nahastada ja panna külma vette likku ,aeg-ajalt vett uuendades ,hoida päev paar-kuni vesi enam veriseks ei muutu ja alles siis keema.Kuna vesi imab vere välja on pärast hulka kergem valgendada.Keeta ei maksaks ka ülearu,nagu liha enamvähem lahti ,nii aitab.
Põdra koljut saab väga edukalt keeta ämbris .Tuleb kolju parajaks lõigata vesi ämbri ,kolju otsapidi ka (sarved jäävad ämbri servale)pealt mingi mitte värviandva kile/vakstu jne.kinni katta (siduda ämbri serva külge )ja ämber pliitile keema.See osa miss vette ei ulatu keeb auruga lahti ja kõik OK. Kivi kotti!
Põdra koljut saab väga edukalt keeta ämbris .Tuleb kolju parajaks lõigata vesi ämbri ,kolju otsapidi ka (sarved jäävad ämbri servale)pealt mingi mitte värviandva kile/vakstu jne.kinni katta (siduda ämbri serva külge )ja ämber pliitile keema.See osa miss vette ei ulatu keeb auruga lahti ja kõik OK. Kivi kotti!
-
- Postitusi: 663
- Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am
õigem oleks teha või lasta teha oma jahipundi peale üks põdrapea keetmise nõu mis oleks ovaalse kujuga ja küljepeal oleks ka sarvede jaoks vastavad avad sees. Pealt kaanega kinni ja tulele. Olen sellist asjandust paaris kohas näinud ja töötab. Igaks juhuks saadan ka täpsed joonised lehepäälikule ehk paneb üles.
http://www.marandi.fie.ee/pildid/keedunou.pdf
http://www.marandi.fie.ee/pildid/keedunou.pdf
naised saunas rääkisid
-
- Postitusi: 80
- Liitunud: T Dets 20, 2005 5:16 pm
Re: Kolju vääristamine
kui keegi soovib siis ma võin teile 50%-ist vesinikku müüa
tahtsin kaks sada liitrist aga vist on palju nüüd pakun 150-eeki liiter
tahtsin kaks sada liitrist aga vist on palju nüüd pakun 150-eeki liiter
Viimati muutis jahimees123, E Dets 26, 2005 2:13 pm, muudetud 1 kord kokku.
püss selga
kult kirjutas:Enne keetmist tuleks toimida järgmiselt:kolju võimalikult ruttu(laskmise päeval)nahastada ja panna külma vette likku ,aeg-ajalt vett uuendades ,hoida päev paar-kuni vesi enam veriseks ei muutu ja alles siis keema.Kuna vesi imab vere välja on pärast hulka kergem valgendada.
Tänud! Panen ka nüüd enne vääristamist koljud likku.
Eeltoodu on müstifikatsioon ja ei oma mingisuguseid seoseid reaalse eluga. Kõik nimed on väljamõeldud ja igasugune kokkulangemine reaalsusega on juhuslik ja ettekavatsemata.