rajaleidja kirjutas:see oli minu koer kes haukuslund oli palju jah ja summutas hääled päris ära. kui sa joosep juba lahkunud olid ja ma veel selle kuldi järgi läksin ja tihnikus roomasin, siis lasin paugu õhku(oli karta, et mehed olid kütiliinilt ära läinud) et meeste tähelepanu äratada. aga pauku ei olnud kuulda ka paarisaja meetri kaugusele.
Ma ise mõtlesin ka laupäeval, et kui pauk õhku lastakse, kuhu see pauk ikkagi suunatud on? Taevasse? maha? See - pauk õhku võib ka kedagi tabada kui nigel vedamine. Meil lasi ka üks mees laupäeval paugu õhku, koeraga passisid siga tihniku juures ja see välja ei tulnud, koera kupatas sealt tagasi ning siis käis jant kuni pauk käis. Mehed loomulikult hakkasid selle peale rõõmsalt padruneid välja võtma, et siga maas (haavatud loom, suht väikeses tükis). Üllatus oli tasemel kui siga meeste vahelt läbi kihutas. Igatahes, maha sai ta lastud, aga tarkust igatahes kogunes nii mõnelgi. Ps. seda ma tema puhul ka ei tea, mida see ÕHKU tähendas, aga mõtlema võttis küll.