Ei saa aru, miks keegi ei maini rabasse matmist? Sammal pealt ära ja hea pehme turbamuld.Poole talveni ei külmu läbi. Ainult jah tuld ei tohi teha. Mis keeritsussi puutub, siis keegi vana jahimees rääkis, kuidas tema tarvitas rebase toiduks.Ämm oli alati tema kallal irisenud, et metsast vähe liha toob. Oli siis kord rebase lasknud, ära nülginud ja saunakatlasse keema pannud.Muidugi sisu võttis enne välja ja tükeldas .Hais olnud küll üleval, aga kannatas ära.Ämma küsimise peale ütelnud, keedab metslooma liha, pärast laseb suitsust läbi ja siis hea võtta.Nii ka tegi ja ämm oli söönud ja kiitnud ,et too teinekord veel, ainult soola pane veidi rohkem.Kuna seda meest hästi tundsin, siis usun ,et võis tõsine lugu küll olla.

Minu kadunud ema aga keetis karjaköögis kõik koju toodud rebased ära ja söötis kanadele.Kuigi pärast sõda käidi jahil kodust isegi paarikümne kildi kaugusel jalgsi ja kui isa juhtus kaugemal rebase laskma, nülgis ta selle metsas kohe ära,et poleks kandmist.
olid ajad..