Hmmm... imelik, väga imelik. Esiteks on restoranides tänapäeval üsna suur kontroll ulukiliha teemal (karu ja siga, aga ka põder). Need ajad on vast möödas kus asi hõlma alt liikus. Mina ei sööks antud liharoogasid toitude hindasid vaadates... kahju hakkaks. Aga muidu pole neil häda midagi.
Nüüd siis keeritsussi ja muude tegelaste levikust, otsige endale raamat Nakkushaigused (Ülle Parm, Viia Parv), või mõni muu raamat. Antud raamatus siis parasiitidest päris hästi kirjutatud. Saate kohe teada, et kuidas levib, millised sümtomid jne.
Põrsastel võib ussi vabalt esineda. Kontroll... kas tõesti pole asi nii seatud, et luba tagasi viies on proovi materjal kohustuslik? Ja nii terves Eestis... mul tekib siis kohe küsimus, et kas põrsa laskmisel ikka luba oli?
Paranoiast, lugege see Nakkushaigused läbi ja siis tunnete mida endast paranoia kujutab. Uurige veel natuke lisaks statistikat... üldse uurige... karm lugu. Ja siis võite mõelda tõenäosusele, et see nii väike ja teie ei saa... ehh, võite saada. Ise, kui saan, siis saan, kedagi mingi paranoia pärast laskmata pole jätnud. Sama hästi võite jahis kuuli saada, kogu aeg saadakse, kõik inimesed on veendunud, et jahimehed jahunevad mõrtsukateks ning lahknevad siis a) need kes lasevad valimatult, ka teisi jahimehi b) need kes lasevad ka valimatult, aga veel ise ka tina saavad. Vaat kui palju ajakirjandus sellest kirjutanud, äkki tasuks mõelda sellele, et metsa mitte minna... aga kodus võib maja kokku variseda... oi, oi... ja ringi liikudes võib saada tuberkuloosi, gripi... oioioi... ehh, ma kohe hakkasin siin kartma, muidu poeks teki alla, aga seal on ka mingid lestad. Lugege ja uuriga natukene ja siis tehke mõningane reaalne mõtisklus ja laske vanas vaimus edai, mida te pabistate (ja sedas vaja kõik kontrolli viia... 50 g... vahelihasest natuke, mälumislihasest, põlveliigese juurest nt, küll).
Lindude teema näitab juba küll võhiklikust, juba mainiti, et gripi kolded ja ränne erinevates suundades. Ise olen kuulnud mõtisklusi, et sel kevadel hane lasta ei julgeta

Ise hoolin sügisesest jahist, ja kui mingi epideemia (teate kui kiiresti linnugripp haiged linnud tapab?) tuleb, siis on sügiseks juba tõsiselt kodumaine paanika. Ja kui ei tule, siis minul on kõige tavalisem vaktsiin tehtud... st, kui ma linnugrippi nakatun, siis minult seda keegi ei saa ja sõbrad võtavad ikka minuga viina, kuni surmani. Kas pole ilus...
ja lõpetuseks... lugesin siin ühte kokaraamatut kus räägiti selles, et külmast võetud pärmi ei tohe kohe kuumutama hakata, tapab kasulikud pärmibakterid ära... kui ikka asjast ei tea, siis tasub natuke lugeda ja uurida, mitte kohe kõigile oma nägemust asjast kirjutada (krt, ma ise siin kasutasin nt seda sigade kontrollimise 100% nõuet... ilma, et 100% kindel oleks

, aga ometi olen täna nii palju sellist lugenud, mille juures tekib küsimus, et kas kirja pannakse kõik mis pähe tuleb ja millest mitte midagi ei teata?).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...