Kobras..
-
Praegu võid vabalt rauad veel sisse lasta ja kui tegemist väikese kraaviga ei peaks see ka suurem asi probleem olema... seadus lubab seda veel teha 15. märtsini!
Aga vaevalt et sul neid kopraid vaid 1 on
.... kui selle ära võtad ja paari päeva pärast ikka veel midagi uut-ja-huvitavat näed siis ära väga üllatu 
Aga vaevalt et sul neid kopraid vaid 1 on

tuleb jaht või jaa?
Ehhh, kopraga tehke mis tahate. Aga nüüd mõni tähelepanek. Külm väljas, jää kraavidel peal. Kobras tegeleb rahulikult talvevarudega (mida ta sai sel aastal ikka õige pikalt koguda ja olemas olevaid (mida ta vahepeal ikkagi ka tarbis) suht tihti täiendada. Seega, viimaste sulade ajal oli veel päris hea neid tabada, nüüd aga on mingiks ajaks aamen. Istub oma pesas ja nokitseb oma varude kallal, seda kui ta väheke väljas on, enamasti ei taba, ja tabamiseks tuleb palju külmetada ja jantida. Tavle ta mingit kahju ka ei tee. Oota rahulikult nüüd märtsi ja siis kui sulad saabuvad (ka veebruar üllatab seoses jooksukaga), istu õhtueel toolile ja jää ootele (kraavi teemal pead natuke hoolas olema, et liigselt kaldal ei tümista). Kusagil päikese loojangu naal nad välja ujuvad (no, kui on vaba vett, enne ei ole mõtet). Kui on mingid tammid, siis rauad ette... aga hetkel pole ka mõtet, saab panna jää alla (kirves abiks), aga kontrolliks, seda pealt raiuda... ja kui vee alla ei lähe, siis külmuvad kinni... ei keeda. Oota kevadet ja siis tegutse.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Sa kuramus... aga kuidas sa sellisel ajal jääaugule trehvasid? laskevalmis püssiga? Peab ikka trehvamine olema... või hea luure?
Jah, Indian küsis selle ära, mis ma ka plaanisin juurde uurida, et kus selline operatiivne parkimisteema? Kodus?
Jah, Indian küsis selle ära, mis ma ka plaanisin juurde uurida, et kus selline operatiivne parkimisteema? Kodus?
Viimati muutis Feen, N Dets 22, 2005 3:43 pm, muudetud 1 kord kokku.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
operatiivne jah ma viisin naha kohe laup. õhtul teha ,tõttöelda ma ei tea veel kas ta valmis on eelmine läks nädal,üks vanamees kodu teeb pole kunagi küsinud kas ta viitsib neid suuremas koguses ka teha,aga käisin nugise lõksusid üle vaatamas ja mööda kraavi äärt minnes panin tähele et jääaugust mulle tuleb jõudsin nullid sisse torgata ja püssi palge kui pani nina välja nuuskis vähe ja siis torkas terve kopsiku välja,mul oli see koht muidugi teada sügisel lasin samast 2 tükki!
no mul on neid seal üks neli tükki veel aga need ma jätan tagavaraks,seal on juhtund nii et kraavide ristnurgas on on mõlemas küljes suured pesad ja väljaskäimiseks kasutavad ühte sama jääauku ja et nad väljas käivad seda tedsin kuna jää on u.3 senti paks aga augu peal pole nädal aega jääd olnud,muidugi ma ei arvanud et nad praegusel ajal päeval toimetavad.
Feen kirjutas:Sa kuramus... aga kuidas sa sellisel ajal jääaugule trehvasid? laskevalmis püssiga? Peab ikka trehvamine olema... või hea luure?...
Esimesel jõulupühal kell 12 sõidan Võru ringteed pidi ja vaatan ... kobras sinder kraavikaldal teeääres oksi närimas. Õhtu eel käisin oma jahimaadel vaatamas, olid ka päeval soojema ilmaga hoolega tegutsenud.
Eks nad talvel, nii kui sulamaks tõmbab, välja ronivad.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Olen oma isaga paar nädalat passimas käinud, aga pole peale trehvanud.
Olime koha peal kus kobras väljas oli käinud, ja oli kuulda kuidas ta pesas nohiseb...jama on see et tal pole tehtud kuhilpesa, vaid pesa on kraavikalda sees..
Lõhkusime tammid ära ja kõik käigud tulid nähtavale, neid oli mingi 24!
peale tammide lõhkumist,on kobras käinud mitu korda oksi närimas, aga seda alati hetkel kui meid passimas pole!!
Ja saialõikaja soovitas rauad sisse panna, aga kuidas sa sinna neid topid???
Ja mis kell oleks kõige õigem passida???
Olime koha peal kus kobras väljas oli käinud, ja oli kuulda kuidas ta pesas nohiseb...jama on see et tal pole tehtud kuhilpesa, vaid pesa on kraavikalda sees..
Lõhkusime tammid ära ja kõik käigud tulid nähtavale, neid oli mingi 24!
peale tammide lõhkumist,on kobras käinud mitu korda oksi närimas, aga seda alati hetkel kui meid passimas pole!!
Ja saialõikaja soovitas rauad sisse panna, aga kuidas sa sinna neid topid???
Ja mis kell oleks kõige õigem passida???