
metssiga
-
- Postitusi: 2633
- Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm
Metsea praad !
Väga hea on kui pikid liha küüslaugu tükkidega ära ja hoiad enne ahju panemist kuskil 5..8h soolves. Sõltuvalt lihatüki suurusest pane ka soola. Seda olen küll ise tunde järgi pannud. Soovitan muidugi küpsetada puupliidi ahjus, sest seal küpsetatud liha on mahlane ja mõnusalt pehme. Olen võrrelnud ka eletriahjus ja gaasiahjus küpsetatud praade aga üle prahi on puupliiti ahjus küpsetatud küpsetised. Veel üks asi ära küpseta väga valusa tulega. Pigem sellise rahuliku tulega ja 2..3h. Vaata et lihal oleks ka pannil piisvalt vett ja vajadusel lisa. Siis saad prae , mida võid uhkusega pakkuda.
rajaleidja kirjutas: Hautad potis, pärast pruunistad
Õige on ikka pruunistad, pärast hautad potis,kui traditsioonilisel meetodil teha.
Mina teen küpsetuskotis, metssealiha, pea samapalju leotatud võiseeni (koolariisikaid), võib panna ka mõne porgandi. Maitseks sool, pipar, krööm vürtsi ja päris palju punet.
-
- Postitusi: 2633
- Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm
Enne pruunista, siis hauta.
Nii taüldjuhul käib jah. See selleks et mahlad välja ei tuleks. Tavaliselt teeme hautatud liha puuküttega ahjus. Pott sütele ja...
Liha hautame rohkes kastmes, et liha mahlane jääks ja maitseained igale poole jõuaksid.. Kuna liha kuivamist pole karta, siis olema pärast pruunistanud.
Nii taüldjuhul käib jah. See selleks et mahlad välja ei tuleks. Tavaliselt teeme hautatud liha puuküttega ahjus. Pott sütele ja...
Liha hautame rohkes kastmes, et liha mahlane jääks ja maitseained igale poole jõuaksid.. Kuna liha kuivamist pole karta, siis olema pärast pruunistanud.
Kui ikka erilist tahad ja sünnipäevaks teed, külalistele, siis ära kalleid lisandeid-vürtse unusta, ära nendega koonerda, lisa ka KADAKAMARJU, metsloomade puhul asendamatu lisand...ujuta punase veini sisse...Tea, et oluline on lõpptulemuse puhul ikka kena krõbe pealis, aga mahlane, mitteärakuivatatud-üleküpsetatud sisu ja väägaaa oluline on ka hea kaste-soust. Kas siis see, mis liha ümbert tekib või veel parem, selle ümbert tekkinud leemest saad algmaterjali ja sellest siis veel eraldi hõrgu kastme teed, mille ka liha juurde tagasi kallad või eraldi jätad. Pane porgandeid ja säärast kraami, mida ise heaks pead...mõnele ei meeldi kaalikas, aga...
Eksootikat samas ära taga liialt aja, vaid jää ikka eestimaiste komponentide juurde (ehk võibolla mustad ploomid siiski). Arvesta sellega, et metssiga pole känguru, niiet...Võid kergelt minna liiale, aga paha, kui ikka lisandeid vähe ja praad ainult lihast koosneb.
Äkki katsetada suitsulisandit-marinaadi, paremates kohtades müügil?
Anna ka teada, kuidas siis eine välja tuli!
Eksootikat samas ära taga liialt aja, vaid jää ikka eestimaiste komponentide juurde (ehk võibolla mustad ploomid siiski). Arvesta sellega, et metssiga pole känguru, niiet...Võid kergelt minna liiale, aga paha, kui ikka lisandeid vähe ja praad ainult lihast koosneb.
Äkki katsetada suitsulisandit-marinaadi, paremates kohtades müügil?
Anna ka teada, kuidas siis eine välja tuli!
- Deerhunter
- Postitusi: 62
- Liitunud: N Sept 18, 2003 1:52 pm
Deerhunter kirjutas:Pandora kirjutas:Aga kas keegi metssea lihast on julgenud ka šašlõkki teha? Tahaks hirmsasti, aga ei julge teha..![]()
Tee julgesti, väga hää on(mee ja pähkli marinaadis)
Mesi ei jäänud liha külge kinni, pähklid kukkusid küljest ära ja keeritsuss pistis pea välja ja ütles, et lõpetage see loomapiinamine ära...




Pandora kirjutas:Deerhunter kirjutas:Pandora kirjutas:Aga kas keegi metssea lihast on julgenud ka šašlõkki teha? Tahaks hirmsasti, aga ei julge teha..![]()
Tee julgesti, väga hää on(mee ja pähkli marinaadis)
Mesi ei jäänud liha külge kinni, pähklid kukkusid küljest ära ja keeritsuss pistis pea välja ja ütles, et lõpetage see loomapiinamine ära...![]()
![]()
![]()
Kas oled mingi salakütt või? Kui sul analüüs tehtud (mikroskoobis kõik näha), ei siis uss tule ütlema miskit

Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Pandora kirjutas:
Aiaiaiaiaiai... hmmm... siin on vist tunda väga nõrka kokanduslikku kätt. Siin oliteemaks marineerimine. St. et mesi on vedel... marinaad sisaldab arvatavasti igasugust muud plöginat (ikka kõikse paremat) ja. Ja koos pähklitega on tegemist sellise massiga, et võtad pärast lihatükid välja ja need tilguvad marinaadist (kui viskoosselt see on iseasi). Ja siis ei kuku need pähklid ka kuhugile. Ja kui liha küpseb, siis marinaadile annab natuke tumedat lihapuljongit lisada ja saab sasliku (grillliha) kõrvale kastme ka. Ma nüüd tegelikult ei teagi Deerhunteri marinaadinõkse, nii et see retsept võib erineda minu ettekujutusest. St. et äkki sa, Deerhunter, paned siia mingi täpsema retsepti ka siia üles? Saaks teisedki seda katsetada.
Mesi ei jäänud liha külge kinni, pähklid kukkusid küljest ära ja keeritsuss pistis pea välja ja ütles, et lõpetage see loomapiinamine ära...![]()
![]()
![]()
Aiaiaiaiaiai... hmmm... siin on vist tunda väga nõrka kokanduslikku kätt. Siin oliteemaks marineerimine. St. et mesi on vedel... marinaad sisaldab arvatavasti igasugust muud plöginat (ikka kõikse paremat) ja. Ja koos pähklitega on tegemist sellise massiga, et võtad pärast lihatükid välja ja need tilguvad marinaadist (kui viskoosselt see on iseasi). Ja siis ei kuku need pähklid ka kuhugile. Ja kui liha küpseb, siis marinaadile annab natuke tumedat lihapuljongit lisada ja saab sasliku (grillliha) kõrvale kastme ka. Ma nüüd tegelikult ei teagi Deerhunteri marinaadinõkse, nii et see retsept võib erineda minu ettekujutusest. St. et äkki sa, Deerhunter, paned siia mingi täpsema retsepti ka siia üles? Saaks teisedki seda katsetada.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Hm, aga kuda lood sellega ikka on et isegi vet paber annab loa liha süüa, et pole keeritsussi, aga sellegipoolest ei soovita nii mõnigi jahimees just siga saslikiks teha, ka kotletiks, vaid ikka kauemat kuuma ja ahjus. Miks see nii on? Kas mitte seepärast, et paber ja analüüs küll annavad loa teha liha, kuid garantiid pole siiski?
Niiet, mida arvate?
Niiet, mida arvate?
kütt kirjutas:Hm, aga kuda lood sellega ikka on et isegi vet paber annab loa liha süüa, et pole keeritsussi, aga sellegipoolest ei soovita nii mõnigi jahimees just siga saslikiks teha, ka kotletiks, vaid ikka kauemat kuuma ja ahjus. Miks see nii on? Kas mitte seepärast, et paber ja analüüs küll annavad loa teha liha, kuid garantiid pole siiski?
Niiet, mida arvate?
See labori test ei pidavat siiski olema 100% kindel. Ka minule on soovitatud mitte riskida selle metssealihast šašlõkiga, ikka jahh, kas korralikult küpsetada või siis sügavkülmutada enne tarvitamist/valmistamist.
- Deerhunter
- Postitusi: 62
- Liitunud: N Sept 18, 2003 1:52 pm
See labori test ei pidavat siiski olema 100% kindel. Ka minule on
soovitatud mitte riskida selle metssealihast šašlõkiga, ikka jahh, kas korralikult küpsetada või siis sügavkülmutada enne tarvitamist/valmistamist.
Kui te seda ussi nii kangesti kardate, miks te siis seda liha üldse sööte.
Minu teada tehakse nüüd proovid uue meetodi järgi mis pidi kindlalt näitama kas on ussi või mitte.