MÄGER
leidsin sellise retsepti
Valmistusained
1 kg mägraliha (selja- või kintsutükk)
100 g võid
100 g pekki
soola
MARINAAD:
150 g õli
0,6 l õlut
1 mugulsibul
1 porgand
2 küüslauguküünt
3-4 purustatud kadakamarja
Valmistusviis
1. Valmista marinaad: Tükelda köögiviljad ning sega õli, õlle ja purustatud kadakamarjadega. Marineeri liha 2-3 päeva.
2. Võta liha marinaadist ja kuivata. Piki pekitükkidega, hõõru soolaga ja küpseta ahjus ning kasta aeg-ajalt sulavõiga.
Hüva nõu:
Noorte ulukite liha marineerib kiiremini, vanemate loomade liha tuleb marineerida kauem. Liha peab olema marinaadiga kaetud ja marineerida tuleb jahedas, alla 8°C.
Tähendab, et kõlbab süüa küll ja JAHIMEHES kirjutas ju mägra singist.
Valmistusained
1 kg mägraliha (selja- või kintsutükk)
100 g võid
100 g pekki
soola
MARINAAD:
150 g õli
0,6 l õlut
1 mugulsibul
1 porgand
2 küüslauguküünt
3-4 purustatud kadakamarja
Valmistusviis
1. Valmista marinaad: Tükelda köögiviljad ning sega õli, õlle ja purustatud kadakamarjadega. Marineeri liha 2-3 päeva.
2. Võta liha marinaadist ja kuivata. Piki pekitükkidega, hõõru soolaga ja küpseta ahjus ning kasta aeg-ajalt sulavõiga.
Hüva nõu:
Noorte ulukite liha marineerib kiiremini, vanemate loomade liha tuleb marineerida kauem. Liha peab olema marinaadiga kaetud ja marineerida tuleb jahedas, alla 8°C.
Tähendab, et kõlbab süüa küll ja JAHIMEHES kirjutas ju mägra singist.
Kas tuleb jaht???
-
- Postitusi: 2419
- Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm
-
- Postitusi: 406
- Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am
Mina küll prooviks ära, kui kunagi võimalus tuleb! Iseasi kas ma teda kohe isuga sööma hakkaks aga mekiks ära küll... Feen juba peaaegu oleks tegema hakanud, aga ei olnud külmikus ruumi
... ise vaevalt jändama julgeks hakata .... visatakse koos püssi, koti ja potiga veel kodust välja 


tuleb jaht või jaa?
Asi selles oligi, et oli mäger, liha nägi üsna hõrgutavalt tugev välja. Rippus teine seal ja mina mõtlesin, et mis siis nüüd. Kohe teha poleks viitsinud (ausalt, ilma trihinellakontrollita asja ette ei võtaks. Aga variandiks igast hõrgutiste välja viskamine, selleks et delikatessi teha. Ini-vini... ja nii see läks. Oleks suur külmik või viitsimist, siis annaks kohe tuld. Krt, esialgu ei jõua kõike-parematki ära valmistada. Varsti tuleb jänese rupsidest valmistatud jäneseliha-klimbisupp (aga enne teen selle valmis). Nii, et mägrale tuld, kui vähegi viitsimist on, aga ärge siis trihhinellat unustage 

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...