Marutaud
Lisaks veel , et MARUTAUD LÕPPEB ALATI SURMAGA, äkki mingi perearst lihtsalt sellest loengust puudus kus sellest räägiti. Palju ohtlikum on ``inimese organismile`` see, kui paari nädala möödudes hakkad kulla Nelli, või kes iganes Sa ka pole, ise inimesi ja loomi hammustama. Ja siis nädalakese möödudes üsna külmaks lähed, kehatemperatuuri ma mõtlen.
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
kakuke kirjutas:Ei ole valusad. Puugivaktsiin on hullem.

BM
Viimati muutis baddmann, K Veebr 01, 2006 9:38 am, muudetud 1 kord kokku.
Tundub jahh, et vist aetakse vähe segamini vaktsineerimist ja ravikuuri ennast. Vaktsiini puhul tehakse üks väike suts õlga ja see nõel on palju peenem ja lühem kui tavalisel süstlal, nii et seda peaaegu ei tunnegi. Kui aga taud juba kallal või on põhjust seda kahtlustada, siis määratakse patsiendile mitu süsti teatud aja peale. Õnneks pole ise seda vajanud, vaktsiinid kõik tehtud ja ei ole ka kombeks palja käsi rebastega hullata aga kunagi kuulsin, et neid süste tehti kõhtu. Küsisin selle kohta eelmisel aastal arstilt kui vaktsineerimas käisin ja jäi meelde, et tänapäeval käib vist see asi vähe teisiti juba, kõhtu enam ei torgata aga kuhu täpselt, ei mäleta ka kahjuks.
Mulle arst seletas (ja ise lugesin juhendist), et samamoodi käib ka siis kui oled kontaktis olnud marutaudis loomaga. Ainuke vahe, et siis saad algul 3 süsti asemel 5 ja ikka samamoodi käsivarde. Need ajad mille tagant süstimine toimus on tiba erinevad (vist). Ei tahtnud öelda, et puugivaktsiin just valus oleks olnud, aga minu jaoks oli ebameedivam ja käe peal oli mõni aeg hiljem veel tunda kui vastu puutuda. Ühesõnaga ei midagi hullu, suts ja valmis. 

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
-
Kunagi veneaeg kui veel koolipoiss olin, siis püüdsin kinni ühe meie majja jäänud endise omaniku vana kassi kes oli väga arg. See aga hakkas kinnihoidmisel rabelema ja hammustas mind näpust. Vanemad olid paanikas ning saingi päris pika süstikuuri. Ei mäletagi kas oli 10 või 20 suurt süstlatäit roosat vedelikku naba alla kõhtu, kord päevas üks süst
Olen täiesti veenunud, et tegelikult polnud mingit marutaudi. Aga võibolla nüüd sellest süstikuurist kerge immuunsus

Olen täiesti veenunud, et tegelikult polnud mingit marutaudi. Aga võibolla nüüd sellest süstikuurist kerge immuunsus

Eeltoodu on müstifikatsioon ja ei oma mingisuguseid seoseid reaalse eluga. Kõik nimed on väljamõeldud ja igasugune kokkulangemine reaalsusega on juhuslik ja ettekavatsemata.
-
Ei ole kunagi ühegi loomaga (nugised, kährikud) tegelemisel kindaid kätte ajanud, kuna see naha võtmine niigi paras nokitsemine ja kinnastega ei kujutaks seda peenikest tööd üldse ette!
Eile siis õnnestus gunnaril ja oxomal üks rebane ühisjahist ära kutsuda ja sai sellel nahk üle kõrvade kistud! Endal näpud eelnevast "jahiõnnetusest" marraskil...
Tekkis siis selline küsimus, et kas marutaudi on mingisuguste tunnuste korral ka enamvähem kohe kindlaks võimalik teha? Ma mõtlen siis loomal
Ja siis veel, et kui kaua umbes loom selle haigusega suudab elada?
Eile siis õnnestus gunnaril ja oxomal üks rebane ühisjahist ära kutsuda ja sai sellel nahk üle kõrvade kistud! Endal näpud eelnevast "jahiõnnetusest" marraskil...

Tekkis siis selline küsimus, et kas marutaudi on mingisuguste tunnuste korral ka enamvähem kohe kindlaks võimalik teha? Ma mõtlen siis loomal

Ja siis veel, et kui kaua umbes loom selle haigusega suudab elada?
tuleb jaht või jaa?