Kuidas teha nii,et saaks hää..;)
Kuidas teha nii,et saaks hää..;)
Kuidas teha vana kuldi liha niimodi,et talle ei jääks kuldi haisu külge ja saaks hea?
kuldi liha
Esimene asi peale lasku kui maha jääb on munandite eemaldamine.Ise olen leotanud liha hästi lahjas äätika vees ja pole mingit kõrvalmaitset tundnud.Pangi vee kohta kaks supilusikatäit, umbes 4tundi ja kõik.On ka muid mooduseid.
noorus on ilus aeg
Konservi teema kah. Seda võid isegi kodus teha, kui julged ja oskused-vahendid üle käivad.
Ja ise olen kuulnud sellist retsepti, et võtad liha, paned piimavette likku u 1/3 piima ja ülejäänud vesi), siis kupatad selles liha natukene aega, lisad ka köömneid, ja mitte vähe, 1 loorberileht, ning miks mitte pipraterasid või chilly't. Seejärel hakkad tugevat köömnemaitset juba edasi kujundama söödavaks. Selleks on muude maitseainetega koores hautamine nt. Kopra teemal proovisin, sai ikka mingi tulemuse kätte, kuid hiljem selgus oluline tõsiasi - kopra puhul loeb nülgimine, tükeldamine ning mõningane leotamine (viimane siis suht väheoluline). Kuldiga pole seda janti ise läbi teinud,aga eks nülgimisel võib ka oma osa olla.
Ja ise olen kuulnud sellist retsepti, et võtad liha, paned piimavette likku u 1/3 piima ja ülejäänud vesi), siis kupatad selles liha natukene aega, lisad ka köömneid, ja mitte vähe, 1 loorberileht, ning miks mitte pipraterasid või chilly't. Seejärel hakkad tugevat köömnemaitset juba edasi kujundama söödavaks. Selleks on muude maitseainetega koores hautamine nt. Kopra teemal proovisin, sai ikka mingi tulemuse kätte, kuid hiljem selgus oluline tõsiasi - kopra puhul loeb nülgimine, tükeldamine ning mõningane leotamine (viimane siis suht väheoluline). Kuldiga pole seda janti ise läbi teinud,aga eks nülgimisel võib ka oma osa olla.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
-
- Postitusi: 2419
- Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm
kuidas teha nii, et saaks hää
Jooksuajal võtab õige suguelundite eemaldamine igasugu kõrvalmaitse ära.Ka sokuga soovitan nii talitada.Kõige hullem ehk see, kui kult haavati ja järgmine päev alles saadi kätte,siis maitse ikka jääb eriline külge.Seda lugu on foorumis varemki räägitud ja muidugi maitseasi.
noorus on ilus aeg
Ma küll lugesin ka viimases Jahimehes seda kuldi "agregaatide" õiget eemaldamist, mis pidi lõhna eemaldama. Ei oleks autoriga 100% nõus, kuid esimesel võimalusel proovin muidugi järgi. Samas ega looma siis "räpaselt" ka ei töötle. Ikka nii puhtalt kui vähegi võimalik. Aga Jorr mis maitse sel kuldi lihal siis jooksuajal on võrreldes muu ajaga? Ise oma praktika ajal ei ole küll teist maitset tajunud, küll aga lõhna. See lõhn on ajanud nii mõnegi jahimehe "naisukesel" südame läikima.
Minu arusaamise järgi tegemist ikka lõhnafermentidega. Kui lõhn ei meeldi, siis pane pesulõks söömise ajaks nina külge ja ma ei usu, et keegi suudaks vahet teha. Muidugi iseküsimus on kuskohast koka leiad, kes prae valmis teeb
Soovitaks valmistamise kohaks mõnda suure korterelamu I korruse kööki (soovitavalt ilma lõhnakubuta pliiti ja tihenditeta korteri ust)






ikka lõbusalt
-
- Postitusi: 2419
- Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm
Ma kipun ka arvama ,et ega ikka päris ilma kuldi maitseta /lõhnata ei õnnestu seda liha töödelda! Ise asi kus maalt on kult-kult? Põrsas on ju ka kult! Olen nõus ,et sellistel mõne aastastel pässidel on tõesti võimalik,liha enam vähem kõrvalmaitseta töödelda ,aga vanal jurakal see ikka 100% vististi ei õnnestu! Kindlasti on aga tulemus parem kui nendest eespool räägitud ja "Jahimehes" kirjutatud toimingutest kinni pidada. Ainult munade lõikamisest ei piisa ,soora otsa all on kotike vastava kraamiga ja see tuleb tervelt koos soora ja munadega kätte saada. Samuti tuleb ettevaatlikujt eemaldada kotid/näärmed mis asetsevad vaagnas ,kahelpool pärakut.Olen lõiganud kõhualuse isegi kaugemalt puhtaks,kui ajakirjas näidatud.Samuti on väga tähtis ,et nahastamisel ei käpertataks liha käega millega on nahka väljapoolt katsutud.Mõistagi ei tohiks naha välimine pool lihaga kokku puutuda.
Et mis maitse sellel kuldil siis on ,v ainult lõhn
Kui juba lõhn on ,siis ikka paljast nina kinni pitsitamisest kasu pole ,küllap maitsmis meel ka tunneb
Kui kogeda tahate ja kulti parasjagu kuskilt võtta pole ,siis vast ettekujutuse saab järgnevalt: tee õhtul kõvad õlled,kannata äda umbes järgmise lõunani ,lase siis kuskile anumasse ja las seisab seal veel soojas kohas õhtuni ,seejärel pane koos lhaga ahjupotti .Ilmselt on nii lõhna kui maitse elamus kindlustatud
Kivi kotti!
Et mis maitse sellel kuldil siis on ,v ainult lõhn




Kivi kotti!
Kuidas teha nii.....
Olen Kuldi jutuga täitsa nõus, liha juures tegemist ikka ka maitsega, mitte aint lõhn ei ole eriline.Kõige vängem on lugu olnud, kui pühapäeval haavatud jooksuaegne suur kult alles esmaspäeval kätte saadi.Kõige muu kõrval tuleb jooksuaegse kuldi kusepõiega ettevaatlikult tegutseda.Ka jooksuaegne sokk on teise maitsega ja tahab eritöötlust.Põdra kohta ei oska ütelda.
noorus on ilus aeg