kuldimunad
kuldimunad
kui määrast juba praadi tehakse,siis kuldimunad on selle kõrvalt delikatess, niisiis kuldimunad ,soola,musta purustatud pipart,mugulsibul ja seda kõike ikka rohkem ,sega kokku,loomulikult käib see asi toorelt ,viinaga ka ära koonerda ,sama võid ka põdra munadest teha ,head isu .
243win
Pole siin pirtsutada midagi. Eelmise aasta põdrajahiaegas läksid koos südame ja maksaga ka pulli munad pannile. Maitse oli tõesti väga hea. Häda ainult selles, väiksed on. Kõik mehed ei saanudki proovida. Praetud sai panni ääres eraldi, et teistega sassi ei läheks. Kuldi mune ei ole küll proovinud, aga eks tule need kah millalgi ära proovida.
ikka lõbusalt
Re: kuldimunad
jahemees kirjutas: loomulikult käib see asi toorelt
Vot nii pirtsakas olen ma küll, et kuldimune toorelt proovima ei hakkaks (küpsetatult võiks seda asja veel vaagida). Sorry, läks teemast mööda, aga ...

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
-
- Postitusi: 1354
- Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am
ei ole asi hull ühti. Söber Saaremaal aastat kümme tagasi veebruaris pakkus kui tema juurde pea nädalaks tormivangi jäin. Värk väega timm: vöta praeahjust eelmisest öhtust järge jäänd hirvepraad, vöta kuldimunad kestast välja ja murenda hirvepraele juure, lisa natu tuhlist ja porknaid, kübe kööment, soola, pipart, ölutit ja haljast, sauna ja korstnast tuisust tagasilöönud suitsu, küünlid ja tattninavalgust, hüva jutt... ja seda jägub
Nii, mul ka siis nyyd kuldimundndid praeud ja s88dudki. Koos neerudega praadisin, alguses viilud kuuma 6liga pannile, natuke praadimist (vedelikku tuli usinasti), siis juurde sool ja must pipar. M6ne aja m88dudes lisasi 3 suurt sibulat, poolikute ratastena. Ja nii nad valmis saidki.
Tulemus, neerud olid nagu ikka, 6nnestunud. Mundndite kohta ytleks, et v2ga 5. Liha h2sti pehme, mure, maitselt h6rk (oli v6tnud lisaks neeru ja sibulamaitset, seega, sinna annaks igasuguseid maitseid lisaks pookida, a la tomat, mesi, yrdid, seened jms).
Tulemus, neerud olid nagu ikka, 6nnestunud. Mundndite kohta ytleks, et v2ga 5. Liha h2sti pehme, mure, maitselt h6rk (oli v6tnud lisaks neeru ja sibulamaitset, seega, sinna annaks igasuguseid maitseid lisaks pookida, a la tomat, mesi, yrdid, seened jms).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
-
- Postitusi: 118
- Liitunud: T Aug 07, 2007 9:05 pm
Re: kuldimunad
Kas keegi oskaks soovitada mõnda retsepti kuldimunade valmistamiseks. Kuidas algselt töödelda? ( kuhu maani koorida
) Millega ja kuidas maitsetstada? Kas praadida või hautada?
tänud!

tänud!
-
- Postitusi: 576
- Liitunud: E Okt 27, 2008 7:02 pm
Re: kuldimunad
Võta need kuldi(põdra) munad kätte ja hakka nahka eemaldama, tuleb väga lihtsalt(koorid nagu sibulat),nihukese koti sees, selle eemaldadki, rohkem, kui vaja vist ei annakski võtta maha.Ja järgi jääb kaks imepisikest, naerapuruks, kui väikest nii suure eluka kohta.Valmistamiseni pole veel jõudnud, ootavad, kuni saan endast võitu(ikkagi mehe au, naise kätes..raske on) ja sõbrannad va õgardid ootavad kah.