metsamoor kirjutas:Oled sa kindel, et sinu ülihea töötav koer oma tööomadused ka edasi annab või pole see oluline?
Aga uue tõu jaoks on vajalik teatud arv ühtlase väilimiku ja iseloomuga koeri ning väljatöötatud tõustandard. Siis võid tõu tunnustamist taotleda. Võtad aga oma ülihea töötava koera ja leiad talle paarilise, kes välimikult ja muudelt o
madustelt sobiv tundub jne jne.
Eii ole minust vaja valesti aru saada. Koeramajandusest pole mulle tõesti vaja loenguid pidada, pigem võiksin ise hädalistele mõningal määral abi ja arvestatavt konsultatsioooni pakkuda, seda ilma mingi tasuta. Vaadake oma koerale sügavalt silma ja küsige Tema käest, olge isiksus..... Kui olete õige vend ja oskate käituda, siis Tema ei reeda ja toimetab täpselt nii. Nagu Te kokku leppisite
Aga tarkade käest minu formuleeritud küssale ammendavat ja analüüsist kirvendavat seisukohta .... ootan põnevusega! Seadusi oskame kõik tsiteerida, aga kuidas ikkagi EV-s uut jahikoeratõugu n.ö. Listi toimetada?
Ei usu, et olen üksik loll hunt, kes aina ulub. Ja kui pean hulguma jääma, siis luban Teile, et ulg toimib mind jaTeid rahuldava vastuseni! Ja palun, tarkpead, andke minu Pollale vastus: milles tema süüdi on, et ta saab kogu meie jutust aru, armastab mind meeletult, aga EV-s tal kohta justkui pole.