suitsuvorst
suitsuvorst
Tere
mure järgmine ,et soov on suitsuvorsti teha. Kuid ei tea kus on koht ,et osta vorstipaberit?Oleks kena kui keegi vastaks või annaks vihjeid.
Ette tänades
Külaline
mure järgmine ,et soov on suitsuvorsti teha. Kuid ei tea kus on koht ,et osta vorstipaberit?Oleks kena kui keegi vastaks või annaks vihjeid.
Ette tänades
Külaline
Värskendaks teemat. Antud ettevõttest saab söödavat vorstinahka 1.4o krooni + KM, meeter. Müüakse 500 m ja 1 km rullidena. Paras kogus tegemiseks. Hind igati mõistlik. Kohapealt saab arvatavasti ka nõu kuidas vorsti teha. Jahimehed igatahes sealt soetavad (st, mujalt kah). Selline lugu küll, et diameeter on 35 mm - rohkem, Paras suitsuvorstide tegemiseks, küll aga tahaks ise sellist viinerijämedust kah teha. Nojah, eks näis, mis tulevik toob.
Lisaks sellele Pärnu variandile on uurimises lihakombinaadid, sealt peaks ka saama, kui tutvused olemas.
Nüüd aga, kuna ise ka pole vorsti veel teinud, varsti aga plaan mõned koprad selle jaoks kasutada, siis oleks huvitav kuulda selle teemalisi kogemusi ning retsepte. Mul endal mingi hulk retsepte mõlgub peas, aga kuna jälle katsetamise värk, siis mõni kindel asi võiks ka lisaks olla.
Ps. Tänud Eurokas (Kolevollile samuti). Ja ise
ei tea kuidas see teema kahe silma vahele jäi.
Lisaks sellele Pärnu variandile on uurimises lihakombinaadid, sealt peaks ka saama, kui tutvused olemas.
Nüüd aga, kuna ise ka pole vorsti veel teinud, varsti aga plaan mõned koprad selle jaoks kasutada, siis oleks huvitav kuulda selle teemalisi kogemusi ning retsepte. Mul endal mingi hulk retsepte mõlgub peas, aga kuna jälle katsetamise värk, siis mõni kindel asi võiks ka lisaks olla.
Ps. Tänud Eurokas (Kolevollile samuti). Ja ise

Viimati muutis Feen, N Mär 23, 2006 9:26 pm, muudetud 1 kord kokku.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
http://www.marandi.fie.ee/foorum/viewtopic.php?t=593
Loe Kolevolli retsepti , ise tegin selle järgi ja viimase peal maitsed paigas
ainult küüslaauku paneks rohkem.
Suitsuahi peaks ka lõõriga olema,endal alt tulega ja saepuru suitsuga, sai nats palju kuuma ja rasv kippus välja tilkuma.
Loe Kolevolli retsepti , ise tegin selle järgi ja viimase peal maitsed paigas
ainult küüslaauku paneks rohkem.
Suitsuahi peaks ka lõõriga olema,endal alt tulega ja saepuru suitsuga, sai nats palju kuuma ja rasv kippus välja tilkuma.
Mina ostsin vorstinahku sellisest toredast firmast nagu „Veikand“ Pärnus. Koduleht neil ka,
http://www.veikand.ee/ .
Vorstid pole küll veel valmis. Kuivavad alles. Ja suitsuvorsti ei teinud.
http://www.veikand.ee/ .
Vorstid pole küll veel valmis. Kuivavad alles. Ja suitsuvorsti ei teinud.
Re: suitsuvorst
tere
tekkis tahtmine suitsuvorsti ise teha,äkki kellegil mingit retsepti,et palju soola,maitseaineid ja kuisuure kuumuse juures ahjus ja kui kaua jne.
tänud ette
tekkis tahtmine suitsuvorsti ise teha,äkki kellegil mingit retsepti,et palju soola,maitseaineid ja kuisuure kuumuse juures ahjus ja kui kaua jne.
tänud ette
Re: suitsuvorst
15.02.2014.a ETV saates Maahommik tutvustati metsseast suitsuvorsti valmistamist:
http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=146474 (vorstilugu algab 02:05).
http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=146474 (vorstilugu algab 02:05).
Re: suitsuvorst
See ju ainult reklaam - ülejäänu kõik saladus. Eriti salastatud see osa mis "lihalõhnale" lisatakse nn. paksendaja nime all 

ikka lõbusalt
Re: suitsuvorst
Olen tänaseks jõudnud nii kaugele, et tegin koprast sõbrale suitsuvorsti. Sain ühe lati ka endale ning nüüd laagerdan nädalakese, et saaks õiget mekki tunda. Siiani teinud suitsuvorsti sõpradele-tuttavatele küüslauguga metsseast,kitsest, põdrast. Eelnevate vorstide kohta ei ole nurinat olnud. Mingil hetkel katsetan ka teise retsepti suitsuvorstile ära.
Samuti grillvorstiga. Seda teen naturaalses seasooles ja steriliseerin +72 c juures. Seega lased ainult sooja läbi ja OK. Kas pannil, praeahjus või grillil. 3 retsepti on paigas: vähe vürtsikam tšilliga, mahedam musta pipraga ning metssea lemmikuks ürdid (majoraan ja pune). Nüüdseks kahjuks metssiga sama hästi kui olematu. Samas sobib ürt koprale samuti väga hästi.
Hakkasin vorsti tegema ning soetasin endale väiksed seadmed kuna alati oli peale jahihooaega kirstus erinevate elukate liha, mis vajas ära kasutamist. Sama lugu ka tuttavatel. Alla 20 kg ei hakka masinaid määrima aga alati annab sõprade-tuttavatega kombineerida. Siiani suurim kogus korraga teha on olnud 120 kg. Seega kui on kellelgi huvi võite ühendust võtta - 5107615 ja asun Kohilas.
Samuti grillvorstiga. Seda teen naturaalses seasooles ja steriliseerin +72 c juures. Seega lased ainult sooja läbi ja OK. Kas pannil, praeahjus või grillil. 3 retsepti on paigas: vähe vürtsikam tšilliga, mahedam musta pipraga ning metssea lemmikuks ürdid (majoraan ja pune). Nüüdseks kahjuks metssiga sama hästi kui olematu. Samas sobib ürt koprale samuti väga hästi.
Hakkasin vorsti tegema ning soetasin endale väiksed seadmed kuna alati oli peale jahihooaega kirstus erinevate elukate liha, mis vajas ära kasutamist. Sama lugu ka tuttavatel. Alla 20 kg ei hakka masinaid määrima aga alati annab sõprade-tuttavatega kombineerida. Siiani suurim kogus korraga teha on olnud 120 kg. Seega kui on kellelgi huvi võite ühendust võtta - 5107615 ja asun Kohilas.
ikka lõbusalt