villuvih kirjutas:ma arvan et Ernie pole just eriti tihe foorumikülastaja ega tea/saa oma lõpptulemust näidata. Aga taipohh mis siin enam mõelda
http://www.atigunstocks.com/product-mosin.html ---> osta selline Mosin Nagant Scope Mount with Bolt Handle kruvi peale ja valma
No foorumisse ikka vahel satub - aga postitaja olen küll niru - seda tuleb tunnistada
Aga asja juurde..
Püssi "tuunimine" on otsaga nii kaugele jõudnud, et sai tellitud Netikulleri vahendusel uus
laad (kusjuures seesama ATI oma), firma
Huber Concepts päästik ja
Weaveri-tüüpi sihikualus.
Laad on nüüd külge pandud, kuigi päris "bolt-on" variandiga, nagu müüja väitis, tegemist ei olnud. Näiteks päästiku ava ümbrus tahtis päris korralikku avardamist, et pooma ei jääks, salve pesa samuti. Ka sihukualuse kohta tuli õgvendada, kuna see on M39 laiem ja massiivsem, kui muudel Mosinitel.
Üldjoontes võib rahule jääda, kuigi veidi on vaja veel siit-sealt kohendada. Metsas müttamiseks kõlbab küll ja on teine vist isegi grammikese kergem, kui vana puuosa.
Uue päästikuga olen hetkel väga rahul - endisega võrreldes on vahe märgatav. Päästiku käik on lühem ja palju sujuvam, kui varem.
Mis sihikualusesse puutub siis sellega läksin alt. Idee kinnitada sihik raudsihiku lehe asemele tundub üldjoontes olevat toimiv, kuid konkreetne sihikualus ei ole selleks küll kõige sobivam variant - vähemalt M39 puhul. Sihik jääb üksnes kruvide najale toetuma ega jäta küll kusagilt otsast stabiilset muljet.
Eks ma seda juba enne tellimist kahtlustasin aga see $12 ei tundunud nii kohutava summana, kui see vastu taevast lendabki.
Ilmselt tuleb sammud ikka relvasepa jutule seada.
Mis sihikusse puutub siis sai peale pikki kõhklusi/kahtlusi hangitud
Bushnelli Holosight XLP eks paistab, kui hästi/halvasti asi ennast õigustab.
Perspektiivis plaanis siiski ka optika soetada - praegu mõlguvad mõtted
Burrise või
Leupoldi suunas, kuid see hange jääb ilmselt järgmisse eelarveaastasse.