"Hmmm... Smile ma käiks veel ühe alternatiivteooria välja. Kobras tuleb vee alt välja, no, on seal kaua olnud, kopsud tühjaks hinganud, vajab uut õhuampsu. Ja avastab korraga liiga kiirelt läheneva kuuli. Kopral enam õhku sees ei ole, ja ongi kolinal põhjas. Probleem esineb nt korduval sukeldumisel."
see alternatiivteooria on tegelikult reaalselt toimiv praktika. Minu arust puhas füüsika. Kopra üldtihedus suurem kui veel ja vajub põhja. Aga see, et ei usuta seda, et kopsuhaavast hakatakse vett sisse imeme on suht üllatav. Ja ka seda olen täheldanud, et kui panna kilekott, milles auk sees, vette, siis see vett ei ime. Küll aga imeb õhu asemel vee sisse tühjaks pigistatud elastne plastmass pall. kui ei usu ise, siis proovige mõne koera mänguasjaga vms. Kile ei täitu selle pärast veega, et miski ei tee füüsilises mõttes "tööd", et vee rõhku ületada. küll aga teeb kummipall "tööd", sest elastsusjõud proovib palli algkuju taastada ja on enamasti tugevam(olenevalt materjalist ja vee sügavusest(loe:rõhu suurusest)) Kopsuga asi sarnane: diafragma tõmbub kokku ja lõtvub. Kui nüüd auk sees, siis lihasjõud lihtsalt mehhaaniliselt hakkab vesikeskonnas vett sisse pumpama. Maa peal olles läheks kobrast lihtsalt õhu puudusest lillaks, sest õhk ei läheks mitte kopsu, vaid läbi selle rindkereõõnde ja suruks kokpsu kokku. Feen katsus ka seda seletada, aga see siin täpsemal lahti võetud.
To Feen:Vorsti lasime Põltsamaal teha, töö oli suhteliselt odav aga kvaliteetne. Kui keegi soovib andmeid, võin järele uurida, et kes ja kuidas.
To Kult: olen juba asja vaadanud, et kaua nende gaaside kogumine aega võtab. ja läkski nädal-kaks, nagu mainisin eelnevalt. ja selleks, et asjast jagada, pole vaja püssi omada, piisab sellest, kui vaatled teistega jahil käies või loed meditsiinilist kirjandust/konsulteerid arstiga .
TO aivar00: See, et ma mainisin, et "Vajan relva" seletab kergesti ära, kuidas asi toimib, ei tähenda seda, et ma seda mujalt pole lugenud. Ema ja pool perekonda arstid, isa oli veterinaar. arvan, et olles nendega asja arutanud ja raamatust süvenenumalt järgi uurinud, võin oma teooriale kindlaks jääda. Nii et kui sa ise selle asja spetsialist ei ole, siis mina ei hakaks kohe mõnitama, et NOORJAHIMEES, MIS SEE SIIN KÖBISEB ÜLDSE. JA ei saanud aru sellest, kuna Kult mu gaasitekkimiseteooriaga paika pani. See gaasi tekkimine sõltub suht erinevatest asjadest: kas kobras on vahetult söönud või sooled tühjemad, kas vesi soe või külm(mida soojem seda kiiremini tekib ja külmema ilmaga ei pruugigi tekkida, sest bakterid, kes sisikondalagundavad ja selle käigus gaase eraldavad, ei ela üldiselt nii madalal temperatuuril(rõhutan siinkohal, et on küll baktereid, kes elavad ka miinuskraadiga, aga üldiselt mitte need)) ja ka sellest, kui kiiresti lõpetavad loomulikele seedeprotsessidele kaasa aitavad bakterid oma elutegevuse, sest nad pärsivad otseselt lagundajate elutegevust.. Nii et läheb hea mitu aega, enne kui piisav hulk gaasi tekiks, et loom pinnale tõuseks,

kui asi kiiremini toimiks, tõuseksid vast kõik loomad vaikselt lendu, nagu mõnes ravimireklaamis gaaside käes vaevlevad inimesed.
aivar00 võid, mulle siin või privas kirjutada oma teooria, kui muidugi aega leiad, oleks huvitav kuulda.
ja Kaalika jutt tõsi, sest see määrab ära palju õhku kopsus, aga kui loom veel hingitseb(kops tööta), siis alati võimalus, et ta sai lisaõhku, kui ei suutnud sukelduda.