Sigade katk Lätis
-
Sigade katk Lätis
AH MINGE METSA!!!
Jama ta on, kuid endal millegipärast selline mõte tekkinud, et mingi looduslik regulatsioon on toimima hakanud, kuna maakera on lihtsalt ülerahvastatud-lagastatud. Eks sama lugu ka nende metselukatega. Kui kärntõbi ja marutaud repsidest üle käivad, siis arvukus jälle normaalne. Muidu aga hea söödabaasiga neid kõik metsatukad täis. Sama ka selle linnugripiga. Võib-olla olen skeptik, kuid loodan ikkagi nagu enamus meist sinisilmselt, et mind ja lähedasi see ei puutu, kuid eks siis lihtsalt tuleb ka katku vastu siga enne kontrollida. Taimetoitlaseks sellepärast veel ei hakka ja jahimeheks olemist ka ei lõpeta.
ikka lõbusalt
Lugesin selle katku kohta vet-ja toiduameti kodulehelt ja mina seda siia küll ei taha.Jube asi,lugege neid katku tõrje tegevusjuhendeid,külmavärinad tulevad peale.
http://www.vet.agri.ee/?op=body&id=87
Kui lõppend metssiga katkutunnustega leida,siis peab kohapeal põletama, mõtlesin,et kuda sa hing teda seal põletad,aga juhendis lausa põletusriida skeem ära toodud.
Krt ja see Cesis polegi nii väga kaugel.
http://www.vet.agri.ee/?op=body&id=87
Kui lõppend metssiga katkutunnustega leida,siis peab kohapeal põletama, mõtlesin,et kuda sa hing teda seal põletad,aga juhendis lausa põletusriida skeem ära toodud.
Krt ja see Cesis polegi nii väga kaugel.
sigade katk
Või see süsigi sul metsas lahtiselt põleb, ikka terve ahi vaja kaasa viia.
Või korjatakse Väike Maarjasse need sead?

noorus on ilus aeg
Sigade katk
A kuidas sa metsas kindlaks teed,et just katku surnud, ehk hoopis jahimees hirmutas enne?Pealegi kui repsid jaol käinud.
noorus on ilus aeg
aivar00 kirjutas:Jama ta on, kuid endal millegipärast selline mõte tekkinud, et mingi looduslik regulatsioon on toimima hakanud, kuna maakera on lihtsalt ülerahvastatud-lagastatud. Eks sama lugu ka nende metselukatega. Kui kärntõbi ja marutaud repsidest üle käivad, siis arvukus jälle normaalne. Muidu aga hea söödabaasiga neid kõik metsatukad täis. Sama ka selle linnugripiga. Võib-olla olen skeptik, kuid loodan ikkagi nagu enamus meist sinisilmselt, et mind ja lähedasi see ei puutu, kuid eks siis lihtsalt tuleb ka katku vastu siga enne kontrollida. Taimetoitlaseks sellepärast veel ei hakka ja jahimeheks olemist ka ei lõpeta.
Selles jutus rammus, kõigele järgnevale lootustandev iva, aga kas ka kogu tõde!?
-
Kas jõudis ka see hirmus asi nüüd meite maale, või on tegu mõne muu tõvega...
Täna leiti ( mingisuguste praktikal olevate tudengite poolt ) naaberjahtkonna maadelt seapesa... nelja surnud kesikuga! See mees kes mulle teatas, ütles et kõik umbes aastased loomad ja suht üheaegselt hukkunud...vaid ühte olid kährikud vms juba natukene järanud!
Võeti vajalikud proovid ja nüüd vaid oodata labori vastust...
Aga on alust arvata, et just see sama katk ta võibki olla
Täna leiti ( mingisuguste praktikal olevate tudengite poolt ) naaberjahtkonna maadelt seapesa... nelja surnud kesikuga! See mees kes mulle teatas, ütles et kõik umbes aastased loomad ja suht üheaegselt hukkunud...vaid ühte olid kährikud vms juba natukene järanud!
Võeti vajalikud proovid ja nüüd vaid oodata labori vastust...
Aga on alust arvata, et just see sama katk ta võibki olla

tuleb jaht või jaa?
Me viisime oma leitud kesiku Tallinna laborisse ja seal tehti ainult marutaudi proov(?) , mis oli negatiivne. Tagantjärele oli Tartu labor öelnud et mix te meile ei saatnud, me kahtlustame sigade katku aga pole millest proove võtta.Meitel leiyud sigade juures oli imelik ka see ,et mõlemad sead olid tulnud surema lagedate peale mõne talu või küüni juurde.
Saialõikaja , kui saate vastused andke kindlasti teada.
Saialõikaja , kui saate vastused andke kindlasti teada.
Vestlesin eile õhtul tuttava vet. arstiga. Jutuks tuli ka katku teema. Mees ise ka jahimees ning tema jutust sain sellise ettekujutuse, et kui piirkonnas katk olemas on, siis sead surevad karjadena, aga mitte üksikud. Ellu jäävad vaid üksikud. Samuti mingi aeg peale surma pidi olema juba väga raske kindlaks teha kas oli tegemist katkuga või mitte. Samas meil foorumis ka mitu "vetti". Võib- olla keegi viitsib asja täpsemalt selgitada.
Samas ei saa asjast aru, et kuidas jahihullu piirkonnas jäägrid sigadele pistelist kontrolli katkule teevad? Kas loevad entel-tentel-trikadrei- täna pistan mina sind
või saadavad piirkonnas kõikide kütitud sigade proovid laborisse 
Samas ei saa asjast aru, et kuidas jahihullu piirkonnas jäägrid sigadele pistelist kontrolli katkule teevad? Kas loevad entel-tentel-trikadrei- täna pistan mina sind

ikka lõbusalt