Nüüd aga üldse selle juurde, miks teema siia püstitasin. Nimelt nägin eelmisel kevadel, pärast seda, kui põder oli auto alla jäänud, põdralooteid, mis oleks pidanud teadjameeste sõnul sündima umbes nädala-kahe pärast. põdravasikas, keda eelmine nädal nägin, ei olnud võrdlusobjektidest aga oluliselt suurem, mis andis alust arvata, et tegu oli umbes nädalavanuse isendiga. Kas tänavu on suurulukite, nagu põder ja metssiga, poegimine jäänud hiljema peale või minu täjele panekud valed või see lihtsalt harv juhtum. varasemate teadmiste põhjal oleks arvanud, et põder poegib aprilli alguseks, kui mitte varem.
Siit loeks välja, et ka seapõrsad alles üsna hiljaaegu sündinud, kuigi olen lugenud, et sead teinekord ka juba lumega poegivad.Eduard K kirjutas:Heh! Laup2eval l2ks minu onu p6tradele soola viima! Jõudis kohale natuke oli veel minna.Ja 2kki n2gi enda ees 20 meetri peal emis.Aga ymber emise rohu sees kõndisid v2ikesed põrssad vist 4 p2eva tagasi sydinud.Ja 2kki emis m2rkas onu ja tegi yhe röhitsuse mille peale jooksis v6sast v2lja kult ja kohe onule peale. Hea oli et onul oli pukk sial l2hedal ja ta j6udis puki otsa ronida.Muidu oleks kult ta puruks rebinud![]()
![]()
![]()
Ise arvan, et põhjus võib olla tavapärasest jahedamas kevades, aga võta näpust ehk asi muus.