Felis Lynx kirjutas:Mart kirjutas:Kes siin ilust räägib! Jutt ikka sellest, kuidas relv kätte istub ja kui mugav temast tulistada on. Kui täpne raud ja kui kiirelt maha jahtub jne. Võid ju relva poest osta, aga lae pead ikka ringi tegema või ära vahetama. Ja jutt ei käi jahirelvast.
Sa jätsid ühe kirja lugemata, ilu ja tuuningu lugu oli bighorneti kirjale vastus

Väljend "tuunima" tuleb ingliskeelset sõnast "tune" - toonima, viisistama, seadistama, kohandama, kruttima jms. Selles tähenduses tuleb seda ka mõista.
Minu meelest algab seesama tuunimine just peale relvale optika sobitamisega ja leidmisega. Täiesti nõus Kuldi viitega, et :
" Kindlasti on siin mehi kes arvavad -no mis te mehed jahute ,minu vint hakkab ju mulle ideaalselt palge! Neile kes nii mõtlevad soovitaks võtta ja veidi kõige lihtsamate vahenditega (teip ,mõnest pehmemast materjalist kergelt lõigatav materjal) oma laadi vähe kohendada ja kui tulemus on selline ,et viskad kinnisilmi püssi kõvasti palge ja silma avades on optika pilt nagu peab,küllap siis leiate võimaluse oma relva laad jäädavalt selliseks kohendada".
Et selline viis odavaim ja kiireim viis oma põsenuki ja kaba sobivuse määramiseks on, sain ma Männiku tiirus koos kaitseväe poistega kõrvuti toksides. Tulid ja panid teibiga lipsti oma manuse kabale külge ja kogu lugu

Proovisin oma vanemal püssil ja ...uups! arenguruumi küllaga.
See selleks, aga esiteks ikka optika jalad. Nurkade poolt eriti taha ja madalale viidud optikajalad olid alles pool probleemi.
No poe standartsete mõõmetega jalgade sobitamine ju ikkagi terve jama! Kellel kael pikem, põsesarnad kõrgemad ja kõike muud erinevat.
Kui vaadata näiteks Arlesest ülesseatud pilti ja püssi optikajalgade kõrgusest, siis ju paneb imestama! Vaadake, kui kõrged tal optikajalg on! Ja kui ma eksi, siis ka esimene jalatugi ei toetu mitte toru keskelt vaid esiläätse otsast!
Loomulikult. Sest see on võistluspüss!
Ja kui näiteks proovite oma sektsiooni meeste kõik püssid palges läbi, on kõikidel kohe erinevus märgata.
Ja toru. Ja luku käepide. Ja päästik. Ja kaba ots ja selle nurk.
Mida siis selle ihule omase püssi otsingus imestada, kui poest parajaid püksegi igamees ei saa