Jahimehed ei tunne enda seadust!!!

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Postitus Postitas hendrik »

Äkki Teder on selle najal miskil põhjusel mingi variatsiooni valmis mõelnud? Või keegi tema piirkonnas järgneva § najal miskit keelanud??

Jahiseadus
§ 44. Jahi korraldamise nõuded
2) Eraõigusliku isiku piiramata või tähistamata kinnisasjal, kus omanik ei ole jahipidamist keelanud, tohib jahti pidada päikesetõusust päikeseloojanguni, kui jahipiirkonna kasutaja ja kinnisasja omanik ei ole kokku leppinud teisiti.


Muid piiranguid jahindusalastes õigusaktidest mulle ette ei jäänud. Ju see koer sinna maetud ka on. Eks Teder vast selgitab? Korra kumas nagu Tedre jutust välja vihje, et see keeld võiks olla kehtestatud piirivalveseaduse või mõne selle alamakti alusel... Huvitav lugu, täitsa tahaks teada.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Ma kiikaks kah nagu Piirirežiimi eeskirja poole, aga esialgsel kiirel pilgul sealt sellist nõuet ei leidnud. Täpsema info korral oskaks ehk mujalt otsida või Piirivalveseaduse mõne normi alusel vms.

BM
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Ma ei ole Peipsi järve kohta uurinud, millise seaduseparagrahvi alla see käib, kuid konkreetsed keelajad on piirivalvurid. Viidatakse mingile piiritsooni seadustele. Olen ise selle erinevates piirivalvekordonites ära kogenud, et need keelud reaalselt eksisteerivad ja vastavad sõnad loetakse ka alati peale. Tegemist on riigimaaga, kuna ükski krunt ei lähe vette,kus toimub pardijaht, samuti kalapüük. Tegelikult ei ole öösiti järvele ega Narva jõele lastud kedagi (ei kala- ega jahimehi) juba terve uue iseseisvuseaja. Piiritsooni reeglitega raske põhjendada, kuna piir on 10 km kaldast. Muuseas on Narva jõel jaht keelatud- piirile liiga lähedal (v.a. Karoli ja Jaama struugad, mis eemalduvad jõest).
Öine liikumiskeeld segab öist lutsupüüki talvel, sisuliselt teeb selle võimatuks. Jahil ei saa pidada õhtust pardijahti, kui lend algab- s. o reeglina pärast päikeseloojangut. Paadiga järvel olles tuleb olla tähelepanelik, et ei hilineks.
Kui keegi proovib seda seletada Euroopa Liidu piiridega, siis näiteks merel sellist piirangut pole, kuigi Tütarsaared mandrile üsna lähedal Soome lahe idaosas. Merel ka on utoopiline öist liikumiskeeldu kehtestada. Huvitav, kuidas see Peipsi järvel on läbi läinud- öise liikumise huvigrupp ilmselt väiksem ja pole rahvusvahelist liiklemist. Tegemist oletatavalt piirivalve huviga, et öösisel ajal oleks lihtsam jälgida- mis on ka mingi seadusena- määrusena-korraldusena fikseeritud.
Ma ei ole seda seadust kirjalikult lugenud. Rohkem ei oska seletada.
kraavik
Postitusi: 378
Liitunud: E Okt 03, 2005 4:06 pm

Postitus Postitas kraavik »

Öösel on keelatud viibida Narva jõel ja Narva veehoidlal. Seda siis ilma piirivalve loata. Peipsi järve see ei puuduta. https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=817302 Punktid 71, 72, 72 prim
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Postitus Postitas hendrik »

Nunäädsa siis, asi selge kohe. Vaja järelikult saada kõigest piirivalvelt luba. On see lootusetu ettevõtmine?
kraavik
Postitusi: 378
Liitunud: E Okt 03, 2005 4:06 pm

Postitus Postitas kraavik »

Ühe asjaoluna tuleb arvestada seda, et kui tahad peale päikeseloojangut minna Peipsile paadiga ja sul puudub väikelaevajuhi tunnistus, siis võib piirivalve sellele kriipsu peale tõmmata, kuna ilma väikelaevajuhi paberiteta tohib paadiga sõita vaid päevasel ajal.
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

See puudutab küll Peipsi järve. Ma ei tea küll paragrahvi , aga öösel Peipsile piirivalve ei lase- talvel näiteks ei tohi jääle minna. Ka jahti ei lubata pidada päikeseloojangust päikesetõusuni. Jääle lähed muidugi jalgsi, mitte paadiga. Kas suvel just väikelaevajuhi lubadega võib, ei tea, seda tuleks täpsustada. ( sõudepaadiga kindlasti ei tohi, aga mu mõte liigub kohe sinna, et väikelaevajuhi tunnistus mul ju on, siis peaks ju saama ka sõudepaadiga öösel sõita). Võib-olla kohalikud piirivalvurid pingutavad kusagil üle, aga praktikas on see nii.
Lähed jahile, siis tuleb jaht kordonis registreerida, seda saab telefonisi teha, aga hoiatatakse, et päikeseloojangust päikesetõusuni on jaht keelatud.
Võiks piirivalve peakontorist küsida. kuidas asjad on, praktikas on nagu ütlesin. Vähemalt Peipsi põhjarannikul peaaegu Mustveeni, edasi pole katsetanud.
kraavik
Postitusi: 378
Liitunud: E Okt 03, 2005 4:06 pm

Postitus Postitas kraavik »

Jääb arusaamatuks, mille tuginedes nad keelavad jahipidamise järvel päikeseloojangust päikesetõusuni. Samuti talvine lutsupüük. Piirivalvega tuleb jahipidamine kooskõlastada vaid juhul, kui jahti tahetakse pidada piirile lähemal kui 5 km.

Tasuks küsida sealt kordonist, mis õigusakti alusel nad keelavad jahipidamise öösel. Usun, et ega nad päris hästi seda isegi ei tea. Piirireziimi eeskirja järgi võib piirivalve keelata igasuguse järvele mineku, kui ilmastikuolud on ohtlikud. Sellise hägusa põhjendusega põhimõtteliselt saab ka jahipidamise keelata, et sa ehk ei oska pimedas navigeerida. :D
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Jahimehed ei tunne enda seadusi

Postitus Postitas jorr »

Usun, et piirivalve lähtub kalapüügiseadusest.
noorus on ilus aeg
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Mis seal kalapüügiseaduses siis on?
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Jahimehed ei tunne enda seadusi.

Postitus Postitas jorr »

Kalapüügiseadus ütleb just, et päikese tõusust loojanguni võib ainult järvel viibida.Mul pole praegu seadust käepärast, sellepärast ütlesin peast, kuid niimoodi see on juba tükk aega olnud.BM ehk oskab täpsemalt lisada, temal seadused käepärast.Olen talvel näinud, et piirivalve kondrollib, kas kõik sikutimehed ikka tulevad ära.
noorus on ilus aeg
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Jahimehed ei tunne enda seadusi

Postitus Postitas jorr »

Nii, et jahimees ei pea mitte ainult Jahiseadust teadma, vaja on Piirivalve--,Kalapüügi-- ja võõras piirkonnas ka kohalikud seadused selgeks teha.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Postitus Postitas hendrik »

See vist tehti juba selgeks, et jahipidamist Peipsi piirkonnas piirab piirireziimi eeskiri. Piirivalvet kalapüügiseadus Peipsil sellise lihtsa viibimise külje pealt ei koti ilmselt. Mis kalapüügialastesse õigusaktidesse puutub, siis need ei piira jahipidamist ning selle ajastamist mitte mingil moel. Küll aga kalapüüdmist:
Kalapüügiseadus:

§ 10. Õngepüük
(2) Kinnisasja omaniku loal tohib ühe lihtkäsiõngega kala püüda:
3) eraomanikule kuuluval avalikuks kasutamiseks määratud veekogul päikeseloojangust päikesetõusuni.

§ 11. Harrastuspüük
(2) Kinnisasja omaniku loal tohib harrastuspüügivahenditega püüda kala:
2) eraomanikule kuuluval avalikuks kasutamiseks määratud veekogul päikeseloojangust päikesetõusuni;


Nii, et Jorril õigus - TULEB TUNDA SEADUST, ka kohalikke, Eesti Vabariigi omi... :wink:
Kasutaja avatar
shikaree
Postitusi: 141
Liitunud: T Dets 23, 2003 6:25 pm

Re: Jahimehed ei tunne enda seadusi

Postitus Postitas shikaree »

jorr kirjutas:Nii, et jahimees ei pea mitte ainult Jahiseadust teadma, vaja on Piirivalve--,Kalapüügi-- ja võõras piirkonnas ka kohalikud seadused selgeks teha.

pisut valgust pimeduse sekka!
Kuldsed sõnad, aga alusta kõige pealt iseendast.
Ükski seadus ei keela sul öisel ajal Peipsil viibida! On küll mõningad nõuded, mida tuleb täita: ei tohi piirile, õigemini kontrolljoonele, lähemale kui 200m minna, transpordivahendiga kaugemale kui 1 km kaldast minek tuleb regada lähimas kordonis, samamoodi tagasitulek. See, mis Narva jõge puudutab, on selgelt piirirežiimi eeskirjas välja toodud.
Samasugust segadust külvab ka Teder. Kõige tipp on ikka see, et öine Peipsil viibimine segab talvist lutsupüüki- vat siin oleks paslik kalapüügiseadusele viidata. Kes vähegi asjaga kursis on, teavad, et öösiti püüavad lutsu vennikesed mändadega (mänd e männas pole lubatud kalapüügivahendite nimekirjas).
Tehke ikka seadused endale selgeks!
seal on teine rebane!
Vasta