Teeks ühe ürtuse? Ettepanekud oodatud.

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Kasutaja avatar
Feen

Teeks ühe ürtuse? Ettepanekud oodatud.

Postitus Postitas Feen »

Lugu siis selline, et võiks jahi poolest ka midagi ette võtta sel aastal. Variantideks siis siga või faasan.

Mul endal sea teemal mõtteid pole. Pärast seda kui meil põdrajahis käidi, siis oleks oma seltsis sellise idee pakkumine suht olematu poolehoiuga, kuigi sigu on. Lisaks oleks küsimus majutuses.

Ise tahaks teha midagi sellist nagu kunagi esimesena tehtud faasanijaht. Hea oleks kusagil eralduses mingi majake, roogiks lund, kütaks ahjusid, kokkaks, võtaks napsu, ajaks hulgaliselt juttu, teeks jahti 1 päev jne. Sellise seltskondlik teema.

Variandid sellised, et Taagepersa saaks faasanijahti kindlasti teha. Äkki saab seal ka seajahti teha. Küsimus on nüüd hinnas, et mis tingimustel ja mis hindadega seda seal tehakse. Teine küsimus on seltskonna teemal, et sinna majja annaks mahutada mingi 20 inimest (:), sellise tiheasustuse korras). Seajahiks vast tegelikult täiesti küll.

Aga... tegelikult võiks alguses hoopis sedasi teha, et äkki on kellelgi mingeid ideid, võimalusi? Siis saaks asja läbi arutada... ma arvan, et kui mingi madratsi ja magamiskotiga sooja ruumi saaks ning toidu tegemise võimaluse, lisaks ka mingil tasemel pesemisvõimalus, oleks juba hea algus tehtud. Lisaks siis pikk laud ja mingi uluk kah, keda jahtida.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
jorr

ühisüritus

Postitus Postitas jorr »

Aga miks mitte korraldada ühine urujaht?Praegu külmetab ja arvata,et kährik ka urus juba.Saaks neid ururadareid proovida aga liha see jaht muidugi ei anna kui sa mõnd kähriku- või rebaseretsepti ei tea ja mägral tarvis vist ussiuuring teha?
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Feen

Postitus Postitas Feen »

No, liha saab külmikust kaasa võtta :D aga ka urujahi teemal ideed oodatud siis. Asi selles, et kusagil olek svaja olemine ka sisse seada, et paar päeva üritust ikka oleks.
Kasutaja avatar
Patterdale

Postitus Postitas Patterdale »

Urujaht oleks kõva sõna kui jorril kindlaid urgusi on peaks hakkama mõtlema
eile sai kaks kährikut võetud,rebane sai samast urust jooksu.
Dog and man are truely partners in the hunt.
Kasutaja avatar
Eik

Postitus Postitas Eik »

Urujaht oleks küll huvitav, õpiks midagi proffide käest, omal kogemused ainult kopraga.
kakuke

Postitus Postitas kakuke »

Urujaht on väga hea mõte. Praegu pole maa ka külmunud ja hea kaevata. Sobiva aja korral liituks ise kindlasti.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
jorr

urujaht

Postitus Postitas jorr »

Mul valmis vaadatud neli urusüsteemi, kus pole sügavus suur ja ka elu sees ,usun,et maaomanikud vastu pole kui kaevata vaja.Neid kohti on palju ja lausa paarkümment urgu tean,kuid kas kõigis elu on ei oska ütelda (pole vaatamas käinud)ja mõned on ürgoru kaldal kusjuures sügavus võib ulatuda paari meetrini.Sai kunagi vene ajal ühes sellises möllatud mitmekopalise kraavikopaga aga kahest meetrist jäi puudu ja tuli kährikute tabamiseks veel labidaga sonkida.
Kui urujahist asja saab, oleks vahest hea, kui mõni vanem mees nagu Kult või Puukoi või mõni teine ka nülgimise nipid noorematele ette näitaks, sest palju neid noori mehi on kes õigesti repsi või kährikut nülgida oskab?
Kui vaja,võin urgud küll enda peale võtta aga jahipäälikuga ja maaomanikega on vaja enne rääkida.
On endal nii taks kui ka ururadar olemas, aint kui ilm pehme siis kährik pagan on kuskil metsa all.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Feen

Postitus Postitas Feen »

Aga mul on Tartus valmis vaadatud maja, mis on meie käsutuses ja mis ei too mulle probleeme, isegi siis kui ma külalisi 24 h-d ei valva :) Mingit üüri peame ka maksma. Seega, Jorr, suhtle juhatuse jt-ga, vaata kuis suhtuvad asjasse. Mingi loahinna maksaks mehed ka. Kui on mingeid erisoove, et ikkagi võõrad mehed kohal jne, siis võib ka mingi erihinna välja mõelda vms. Maja eest tuleb ka miski üüri maksta. (sellega siis selline lugu, et tuttav just ostis, kevadel läheb suurremont peale. Seniks aga on olemas ahjud, pliit, vesi, 1 voodi ja palju pinda madratsite jaoks. Lauad ja pingid saab kah, ses suhtes hea ruum olemas).

Enamus siiani eelistanud 2. ja 3. detsembrit. Äkki siis paneme selle variandina paika?

Hetkel siis lahtised asjad, mis paika nihutamisel:

Jahipiirkond -oleks siis Konguta kui Jorr seltsi nõusoleku saab ja ise nõus on.
Olemise koht - htekel maja saamise võimalus, aga pole kindel, et mis ajal see vaba on ning mis summa selle eest kulutada tuleb.
Osalejad - huvilisi on, tuleb regama hakata. Tahaks ikka, et Lehepäälik kohal oleks ja siis suurematele huvilistele ka aeg sobiks. Mulle endale sobiks 2. ja 3. dets kah, pärast seda nädalavahetus kinni.
Viimati muutis Feen, E Nov 13, 2006 3:06 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
pri:t

Postitus Postitas pri:t »

Teeme 2 ja 3 dets!! Praegu veel põtru taga ajada ja.... :roll:
Mine metsa!! ;)
aivar00

Postitus Postitas aivar00 »

Egas kõik saagi kohale tulla kahjuks. Jah novembris veel vaja viimaseid põtru kiusata-kui vasikaid kätte ei saa siis läheb asi detsembri keskpaigani välja. Paraku ongi nii, et 1,2,3 olen tööl 8,9,10 oleks mõeldav-edasi juba sünnipäevad-jõulud jne. Esmapilgul tundub 2007 jaanuar ideaalne olevat-siis aga tõenäoliselt maa külmand.
ikka lõbusalt
gunnar

Postitus Postitas gunnar »

2 ja 3 dets oleks jah tõenäolisem. Põtra vaja jah jahtida hirmsasti. Mitte et ma urujahist midagi teaks, aga huvitav oleks ikka :wink:
saialõikaja

Postitus Postitas saialõikaja »

Lisaks põdrajahile veel niipalju , et 25 avatakse ka jahitrofeede näitus Sagadis ja kui hästi läheb siis üritan eelnevatel päevadel ise ka seal kogu koolituse ja hindamise läbi teha.
Nii et minu punktid lähevad samuti kuupäevadele 2 ja 3 :wink:
tuleb jaht või jaa?
jorr

ühisjaht

Postitus Postitas jorr »

See maapinna külmamine suurt ei tähenda,olen ise urujahti teinud kui oli kahekümne pügala ligi külma ja maa kuskil 40-60sm külmunud.Tuleb aint suurem koht äärtest lahti kaevata ja edasi anna aga minna.Aega muidugi rohkem kulub.Tavalised urud ikka liivapinnases ning ega sügavalt külmugi.Aga eks iga mees ise teab kunas saab teha,urud, koer ja radar on minu poolt ning maksmuseks arvan,et tavaline külalisduusik on 25kr lugu.Annab ehk sealoa ka välja rääkida aga seda varitsusest õhtul, sest meil suht rasked mastid ja väikse pundiga ei tee midagi.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Patterdale

Postitus Postitas Patterdale »

Mul ka plaanid kuu alguseks tehtud, jaanuaris sobiks paremini,maa külmumine ei tähenda midagi ongi huvitavam saab kangi ka kasutada,
kui otsustatakse ikka dets algus tuleb plaanid kähku ümberteha 7-11 ei saa enam midagi muuta soome vaja ka urujahile minna.
Dog and man are truely partners in the hunt.
rajaleidja

Postitus Postitas rajaleidja »

Meitel jällegi põdrad lastud. Kui lumi maha tuleb, siis läheb hooga seajaht käima. Minu poolt sobiks november paremini.
Vasta