Jõulurahu

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Suletud
Kasutaja avatar
tuisk
Postitusi: 142
Liitunud: R Okt 20, 2006 9:22 pm

Postitus Postitas tuisk »

võrokestelt??? mis me teinud oleme??
Kaks eestlast, kolm arvamust
smurf
Postitusi: 156
Liitunud: P Mai 08, 2005 1:42 pm

Postitus Postitas smurf »

Võrukad tahavad vältida eelmiste aastate segadust ja nii hakkabki rahu kehtima 16. dets ehk väljakuulutamisel, mitte nii et 16. kuulutad ja 24. hakkab kehtima, mis külvabki pahameelt nii maaomanikelt kui ka meedialt. Jõulurahu võiks väljakuulutada näit. 22. dets ja kehtida kuni 26. dets ja asi ants.
Kasutaja avatar
tuisk
Postitusi: 142
Liitunud: R Okt 20, 2006 9:22 pm

Postitus Postitas tuisk »

mai saa ikk aru, et milles võrukesed süüdi on, et EJS ei kuuluta jõulurahu 22dets välja vaid 16?
Kaks eestlast, kolm arvamust
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Ei ole sellel selle aasta jõulurahu ajal miskit häda. Vähemalt on üks üheselt paigas, mitte nagu eelmine aasta, et paljud siinsedki ei saanud aru, kuna hakkas ja kuna lõppes. Mina nüüd küll susse sirgu ei viska, kui püss 10`ks päevaks kappi jääb. Seda magusam on teda sealt jälle pärast välja võtta. 8)
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Kaua väljakuulutatud jõulurahu kestab, on ikka iga jahimehe sisetunde küsimus. Vähemalt niikaua, kui sellel ei ole seaduse jõudu.
Palju on ju jahimehi, kellel jõulurahu algab 2-3 põdrajahi järel ja kestab järgmise hooaja alguseni. :lol:

Pealegi on selline jõulurahu väljakuulutamise üritus lihtsalt järjekordne hea põhjus kokku tulla ja pidu panna. :lol:
Vastasel juhul oleks see lihtsalt igaaastases jahikalendris kirjas ja kõigile üheselt mõistetav.
Viimati muutis puukoi, T Nov 21, 2006 9:22 pm, muudetud 1 kord kokku.
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Postitus Postitas gunnar »

Ei ole midagi nii selget siin seeaasta. Et siis seeaasta hakkab jõulurahu ejs arvates kehtima koos väljakuulutamisega ? Huvitav, mis neid seda 22. dets väljakuulutamast takistab ?
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Minuarust on linnahärrad (meie suured juhid) end igasuguste võõramaiste ja kodumaiste jahtidega end nii tühjaks ajanud ,et vajavad ilmselt paarinädalast puhkust,neile on ju jaht töö :M Kuna eestlase kadedus on suur ,siis ei saa ju rahulikult pealtvaadata ,kui keegi metsas toimetab! Ei pea mina ,ärgu teised ka jahti pidagu! Küsiks: aga kui mehel on just see, ainuke aastalõpu aeg, nädal -kaks tööst vaba,kas siis olla härradega solidaarna ja vahtida kodus lakke,või ..... :?: Jõulupühad ju kalendris märgitud ,olgugi siis nii! Need paar kolm päeva võiks ju tõesti iga mees oma lähedastele pühendada. Mingisugune pikemaajaline paus on küll minuarust ülepakutud jura,nagu on ülepakutud see moeasjaks muutunud kiriku kummardamine!
Aga see lihtsalt minu arvamus ja arvatavasti ma ka selle järgi käitun.
Kivi kotti!
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Postitus Postitas gunnar »

Kult ütles täpselt seda mida isegi mõtlen ja ka käitun samamoodi. 10 punkti Kult !
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Eile oli postkastis Eesti Jahimees nr. 11 ja lk 7 loen, et Eesti Jahimeeste Selts ja Võrumaa Jahimeeste Selts! kuulutavad kalli jõulurahu sellel aastal 16-26 detsember. Tõmbasin joone alla, kaua ma ikka vihjan.
Tuisk ära pane pahaks kui võroke oled . Kuldi jutt " pikemaajaline paus on küll minuarust ülepakutud jura" on see sama asi, mida nii Feen kui teised mehed öelda tahavad. Aga eks Kuristiku tänaval otsustati seekord nii. Meie asi on järgmisel aastal mõistuse hääl kuuldavaks teha. Feen pakkus mõistliku lahenduse.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Jõulurahu võiks pidulikult välja kuulutada 22. ja kesta siis 23.-26. ja nii igal aastal kuni võibki öelda ühel aastal, et jahimehed kuulutasid välja traditsioonilise jõulurahu ja kellegil ei teki enam küsimusi, et millal ja kaua kestab. Mõned päevad Jõulude ja aastavahetuse vahel käivad niigi enamus jahil ja milleks siis tõrva tulle valada.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Veidi sarkasmi teemasse juurde:

Jõulurahu väljakuulutamine ja kestus sõltuvad sellest, millisel kuupäeval on mõni väljakuulutamiseks sobilik ürituste läbiviimise koht sbivas maakonnas vaba ja kasutatav. Nt kui juhtumisi on 16. detsembril, siis tulebki jõulurahu välja kuulutada just sel kuupäeval. Ning kuna eelmisel aastal oli kestuse osas ebaselgust oi kui palju, siis parem kestku ta sel aastal juba kohe väljakuulutamisest arvates.

Mitte et ma ise nii arvaks ja sooviks, aga selline loogika tundub olevat üpris tõenäoline.

BM
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

Veel ühe võrokesena olen ikka Kuldi ja ka pääliku jutuga nõus 100%
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Ülo
Postitusi: 113
Liitunud: N Juul 22, 2004 10:11 am

Postitus Postitas Ülo »

Kuldiga 100 % sama meelt.

Oleme omal jahimaal igal aastal 24-26 detsember METSARAHU pidanud ja teeme seda ka tänavu.
Kui pealinna sakstel oli plaan pikeamt rahuaega kehtestada - oleks väga kena olnud, kui klubidesse oleks aegsasti ka vastav ettepanek arutamiseks saadatud. Nüüd nagu käsu maik asjal juures.

Teemast veidi välja aga ...
Lugesin eile "Eesti Jahimehe" ühte vanema aastakäigu lehte ja seal nepijahi keeustamise teemat. Sõna võttis Eesti Ornitoloogide Seltsi tollane esimees (nime kahjuks ei mäleta), kes kaitses muuseas nepi kavadjahi jätkamist. Ta ütles artiklis välja ühe oma Saksa kolleegi mõtte et ..."Eestisse suhtutakse kui koloniaalmaasse niikaua, kui te käitute nagu pärismaalastest aborigeenid". Valusad sõnad aga tõde vist sees..
Kasutaja avatar
tuisk
Postitusi: 142
Liitunud: R Okt 20, 2006 9:22 pm

Postitus Postitas tuisk »

Beretta kirjutas:Eile oli postkastis Eesti Jahimees nr. 11 ja lk 7 loen, et Eesti Jahimeeste Selts ja Võrumaa Jahimeeste Selts! kuulutavad kalli jõulurahu sellel aastal 16-26 detsember. Tõmbasin joone alla, kaua ma ikka vihjan.
Tuisk ära pane pahaks kui võroke oled . Kuldi jutt " pikemaajaline paus on küll minuarust ülepakutud jura" on see sama asi, mida nii Feen kui teised mehed öelda tahavad. Aga eks Kuristiku tänaval otsustati seekord nii. Meie asi on järgmisel aastal mõistuse hääl kuuldavaks teha. Feen pakkus mõistliku lahenduse.


pole ise jahimeest veel lugenud. einoh, eks ma siis 16ndast alates lähen metsa ilma püssita :D võtan oma viljakoti selga ja fotoka riputan kaela;) patseerin söötmiskohtades ja tunnen muidu head meelt. 8)
Kaks eestlast, kolm arvamust
Kasutaja avatar
Jahimees
Postitusi: 416
Liitunud: N Okt 16, 2003 12:49 pm

Postitus Postitas Jahimees »

Minu arust võiks see kuulutamise päev olla ükskõik milline, aga rahupäevad peaksid olema siis konkreetselt paigas, näit. 23-26.dets.

Kuldi juttu pooldan minagi.
Kas tuleb jaht???
Suletud