SIGA

2005. aasta teemad
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

jahimees kirjutas:
saarlane kirjutas:Kuidas on lood seajahiga ? Kas seajahis on paus? Meil näiteks on 1. juunini vaikus majas. Tegelikult on minu seisukoht selline , et seajahi võiks samuti varem ära lõpetada - näit. jaanuari lõpus.


Nõustun saarlasega täielikult. Paus on ka meil.
Veebruaris hakavad emised endale poegimis kohta otsima ja hea oleks, kui neil siis rahu on.


Kas ei ole nii, et veebruari lõpus enam koertega jahti enam ei tehtagi. Seaduses piirangut kirjas vist ei ole, aga ehk on tegu jahiliidu soovitusega lihtsalt, et emiseid ei segataks. Meie jätsime oma koerad igatahes koju.
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

siga

Postitus Postitas jahe »

meil käib varitsusjaht aasta läbi kuna sigade arvukus on kõrge,koeraga jaht ja ajujaht häirib sigu kõige rohkem muidugi ma ei väida seda et seda ei peaks tegema ma ise ka koera omanik aga veebruaris on see juba liiast varitsusjaht loomi ei häri peab ainult õiget looma laskma
veix

Postitus Postitas veix »

siin üks huvitav link ööpäevaringselt metsead LIVES

http://www.wildtiere-live.de/
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Meil oli olikord nii, et suurt looma eriti ei saadudki lasta (1 vist (kõikidesse jahtidesse ei jõudnud) oli suur). Kõik puha kesikud ja põrsad. Suuri oli küll, aga kui kellelgi siga ette juhtus, siis oli see kesik või põrsas. Ja neid jagus veel. Seajahi lõpus käisin kopraid püüdmas, ja siis sai täheldatud nii mõnegi karja liikumist. Oli igas suuruses loomi. Äkki siis sel aastal selle arvelt põrsalisa tublisti tulemas.... kuuldatavasti enamikes naaberpiirkondades vähem sigu kui meil, jagub siis ehk sinna ka neid rändama :) ).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
pri:t
Postitusi: 388
Liitunud: E Dets 01, 2003 5:55 pm

Postitus Postitas pri:t »

Käisin hiljuti ühe kuusiku servas et vaadata kuidas seal ruumi ja võimalusi on söödaplatsi teha ja ennäe....kärsad tulid suure saginaga otse peale....15m....ei tahtnud lähemale lasta sest emisel põrsad kah ligi ju. Vilistasin ja olidki kadunud. Igatahes, söödakoht sinna tuleb!

ps. seal varemgi sigu kõvasti sees olnud...neil seal sügamispuud ja puha :)
Mine metsa!! ;)
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Käisin oma 5a pojaga esmakordselt seajahil.Relvadeks kaks binoklit.Peab ütlema, et poiss oli väga põnevil ja oma kaks tundi pidas varitsuses kenasti vastu, mis oli minu jaoks täiesti üllatus.Kahjuks ei suvatsenud sead see õhtu söödale tulla nii et sead jäid nägemata.
Aga poiss oli rahul ja lubas teinekord veel tulla.
Egas elevant pole siga!
kütt
Postitusi: 294
Liitunud: L Nov 29, 2003 10:14 am

Postitus Postitas kütt »

Tubli, SAARLANE, väärt järelkasvu peres kasvatad, mul poiss 3, niikaugele veel pole läinud aga looduses igapäev mitu tundi jutti, kuigi ise Tartust ja seega linnamees...aga tuleb vaevaks võtta väike sõit eemale betoonist ja siis...Meest linnas tossuhaisus ja kivide vahel ei kasvata!
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

sead

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Kroon on eespool küsinud,kas siledaga on mõtet siga 30m pealt pähe lasta,et riko...jne.Siga lastakse ikka kuuliga ja olen kindel-sellist siga kellel kuul kolpa ära ei lõhu pole eestimaal olemas. Mingi rikošeti jutt on jama,muidugi tuleb ikka korralikult lasta,mitte vastu nina,ega tea kuhu veel.Õige koht on eest vaadates silmade-kõrvade ristumis koht(tõmba mõtteline joon vasakust kõrvast paremasse silma ja p kõrvast v silma,saad otsmikule mõttelise risti,mille keskpunkt onngi õige koht)Nii see tegelt iga loomaga.Küljelt veidi keerulisem pähe lasta,aga arvesta eelnevat juttu.Olen ise ka ikka võimalusel pähe laskja,aga selljuhul tuleks noaga veri välja lasta saab kvaliteetsema liha,süda töötab loomal pärast pähe lasku veel mõnda aega.Ja ei mingeid kardetše! Kivi kotti!
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

saarlane kirjutas:Käisin oma 5a pojaga esmakordselt seajahil.Relvadeks kaks binoklit.Peab ütlema, et poiss oli väga põnevil ja oma kaks tundi pidas varitsuses kenasti vastu, mis oli minu jaoks täiesti üllatus.Kahjuks ei suvatsenud sead see õhtu söödale tulla nii et sead jäid nägemata.
Aga poiss oli rahul ja lubas teinekord veel tulla.


Kui oma esimesi samme metsas käimisega meenutada, siis mina olin alles.....10-11 aastane vist ja ääretult põnev oli muidugi, kui kitse nägin :D Ja oma esimesel seajahil proovisin ma nii täpselt köndida, et kusagile oksa peale ei satuks ja tasuks oligi korralik saak....Olid need ka head ajad !!!
noorsaarlane
Postitusi: 60
Liitunud: P Veebr 22, 2004 7:04 pm

Postitus Postitas noorsaarlane »

Krt, unus sisse logida jälle..... :evil:
Kahtluse korral jäta laskmata!
vkx
Postitusi: 231
Liitunud: R Sept 26, 2003 11:51 am

Postitus Postitas vkx »

noorsaarlane kirjutas:Krt, unus sisse logida jälle..... :evil:


:?: Hmm..., minu mäletamist mööda olevat see võimalus hiljuti ära likvideeritud?!
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Hmmm, minu käest ta küll ei küsinud enne midagi, kui tahtsin siia Külalisena saata, imelik.
noorsaarlane
Postitusi: 60
Liitunud: P Veebr 22, 2004 7:04 pm

Postitus Postitas noorsaarlane »

Jälle !
Kahtluse korral jäta laskmata!
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Muutsin selle tagasi,muidu pidavat diskrimineerimise moodi olema või selline kinnine klubi :D .Ja ega veterinaar või mõni muu juhuslikult lehele sattunud oma ala spets ei viitsi selle regamisega jännata,et meile veits tarkust jagada jne.

Nii et olge tervitatud kõik külalised,kes siia lehele satuvad, omi arvamusi ja teadmisi jagama!
Kasutaja avatar
vaoni
Postitusi: 24
Liitunud: E Apr 26, 2004 10:59 pm

Postitus Postitas vaoni »

trucker kirjutas:Muutsin selle tagasi,muidu pidavat diskrimineerimise moodi olema või selline kinnine klubi :D .Ja ega veterinaar või mõni muu juhuslikult lehele sattunud oma ala spets ei viitsi selle regamisega jännata,et meile veits tarkust jagada jne.

Nii et olge tervitatud kõik külalised,kes siia lehele satuvad, omi arvamusi ja teadmisi jagama!


hmm. ja üks algaja vet viitsis jännata küll ja regas ennast juba ää sellepärast :roll:
Suletud