Jõulurahu
-
saarlane kirjutas:Kui sobiv koht on vaba näiteks 1.novembril, kas siis on ka rahu nii pikk.
Ei luba midagi aga tundub liiga pikk.

Ma mainisin, et sarkasmiga see öeldud. Eks ikka eelduslikule ajale lähemal otsitakse vaba aega ja kohta.....ja kindlasti mitte igal aastal ei trehva see reegel kehtima. Noil kordadel, mil rahu väljakuulutamine mõnes kontsertide ja etenduste mahamängimise paigas (nt kloostris) on toimunud, tekkis küll muidu selline kahtlus.
BM
Väljakuulutamise kuupäev peab olema vahetult enne Jõulurahu algust, muidu need segadused ei lõpegi!!
Ja mis sellel aastal reedesel päeval viga oli, mõnel teglinskil naise sünnipäev või. Krt harja ajab punaseks. Üritusi saab ja peabki pikemalt ette planeerima. Praegu peaks juba järgmise aasta aja kinni panema, eluvõõrad või.
Ei karju sellepärast, et kahju mõnest päevast aastas, vaid tuleb mõelda ikka kõigi peale, mitte lähtuda ainult mõne üksiku inimese ajakavast ja mugavustest.
Ja mis sellel aastal reedesel päeval viga oli, mõnel teglinskil naise sünnipäev või. Krt harja ajab punaseks. Üritusi saab ja peabki pikemalt ette planeerima. Praegu peaks juba järgmise aasta aja kinni panema, eluvõõrad või.
Ei karju sellepärast, et kahju mõnest päevast aastas, vaid tuleb mõelda ikka kõigi peale, mitte lähtuda ainult mõne üksiku inimese ajakavast ja mugavustest.
jõulurahu
Täpselt Mart,saab jälle nende tähelepanelike kohlike käest sõimata.Imelik,et rahukuulutajad õppust ei võta vaid astuvad aga samase ämbrisse uuesti ja uuesti.Muidugi, on ju võimas tunne endale vastu rinda taguda,et mina olen rahukuulutaja,eriti kui varsti valimised tulemas.Umbes,et mina joon viina aint hapukapsaga aga teie tükite muutkui liha kõrvale hammustama.
noorus on ilus aeg
Jõulurahu
Ju tulevad siis jõulud kellelegi ootamatult. Jaanipäeval oleks veel parem välja kuulutada .Päev pikem ja soojem ruumide rendi raha paneme peo sisse. Teeme keset Eestit Paide-Türi .Mahuvad peaaegu kõik,mitte ainult tähtsad asjapulgad.Eks seda rahu kohustust olegi ainult nemad kohustatud täitma,tegelikult. Ühtegi seadusesätet ju selle kohta ei ole.Seadust ka vastu võtta ei saa -siis pole põhjust pidu panna.Õige jahimees ei vaata sel ajal niikui nii relva poole,vaid poetab midagi paremat metsa-just enda südamerahu nimel.Hea traditsioon- pärit juba sadu aastaid tagasi esivanematelt.
Joosep, Sa oled valel teel. Mittejahimeeste poolt vaadatuna oleme kõik üks punt. Ja kui keegi kuseb jõulurahu peale, oleme kõik sellega koos
.
Et iga aasta ei peaks kirgi jahutama, ettepanek lihtne: täiendada Jahieeskirja §1 Jahiajad.....
järgmise lõiguga
(27) jahti ei peeta jõulurahu ajal xx detsembrist kuni zz detsembrini.
Siis ei saa keegi öelda, et **** minu kohta see ei kehti.
Ja jääks ummamoodu tömblemine ää
Eesti Jahimeeste Selts peaks olema pädev organisatsioon Keskonnaministri määruse algatamiseks.

Et iga aasta ei peaks kirgi jahutama, ettepanek lihtne: täiendada Jahieeskirja §1 Jahiajad.....
järgmise lõiguga
(27) jahti ei peeta jõulurahu ajal xx detsembrist kuni zz detsembrini.
Siis ei saa keegi öelda, et **** minu kohta see ei kehti.
Ja jääks ummamoodu tömblemine ää
Eesti Jahimeeste Selts peaks olema pädev organisatsioon Keskonnaministri määruse algatamiseks.
jõulurahu
See ju selgelt ja minu arust ka õige tegu ,et kohe eeskirjadesse sisse, aint kas asjapulgad seda soovivad?Neil jääb siis see üks pidupäev vähemaks.Aga kui paneks eeskirjadesse ka punkti,et sel ja sel kuupäeval on jõulurahupidu kui jahimees kibedikku paneb ja kohe lihtjahimees ka peab osa võtma.
noorus on ilus aeg
Ei saa mitte küsimata jätta.
Miks just kristlik püha on valitud loomade mitte laskmiseks? Kas loom muudel päevadel ei tahaks elada või siis on just sellel päeval suremine kuidagi traagilisem?
Ettepanek oleks ka Valentini päeval püss kappi jätta. Sõbrapäev ju ikkagi.
Munadepühast ei taha kohe rääkidagi, see ju kaubanduses puhtalt loomse olemusega seotud (munad, tibud, jänesed) (kunagi ammu oli see viljakuse ja loomise püha).
Kui jõulurahu veel seadustada, siis oleks ju kristluse vägivaldne pealesurumine mitteusklikele jahimeestele.
Miks just kristlik püha on valitud loomade mitte laskmiseks? Kas loom muudel päevadel ei tahaks elada või siis on just sellel päeval suremine kuidagi traagilisem?
Ettepanek oleks ka Valentini päeval püss kappi jätta. Sõbrapäev ju ikkagi.
Munadepühast ei taha kohe rääkidagi, see ju kaubanduses puhtalt loomse olemusega seotud (munad, tibud, jänesed) (kunagi ammu oli see viljakuse ja loomise püha).
Kui jõulurahu veel seadustada, siis oleks ju kristluse vägivaldne pealesurumine mitteusklikele jahimeestele.