Jõulurahu

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Suletud
Kasutaja avatar
soobel
Postitusi: 117
Liitunud: E Dets 13, 2004 11:27 am

Postitus Postitas soobel »

sammal.habe kirjutas:viskaks mõtte õhku: kas ehk ei oleks nüüd õige hetk siinsel jahindusfoorumil kui arvestatavat hulka jahimehi ühendaval kehandil välja astuda ja nõuda EJS-ilt nii ametlikku selgitust jõulurahu ebamäärasuse asjus kui ka üleüldise nigela PR töö küsimuses?

kodanikualgatus on ennegi asju muutnud. eks näis, kas jahindusvaldkond on juba piisavalt demokraatlik... ?


Nõus!
Selliste suurtemate otsuste langetamisel tuleks kaasata üldsust.Parim viis oleks selleks foorum.
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Sammalhabel hea mõte!
Aga sisuliselt tähendab see seda, et foorumi päälik(ud) foorumi nimel peab(vad) vastavate asjameeste ja otsustajatega ühendust võtma, aru pärima ja jahimeeste endi seisukoha antud küsimuses edastama.
See omakorda eeldab kõigepealt selge, konkreetse küsitluse läbiviimist jne.
Viimati muutis puukoi, E Dets 04, 2006 10:29 am, muudetud 1 kord kokku.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

jõulurahu

Postitus Postitas jorr »

Kui need kuulutajad ikka jahifoorumi üldse loevadki?Usk, nagu see jõuluaeg, ikka iga inimese tõekspidamise asi ja neid sundpühi sai vene ajal küllaga peetud kuid jahimeeste kallale siis eriti ei mindud.Oktoobripüha ajal oli küll kurja häält vahel kuulda,et mehed tükivad paraadi asemel jänesejahti minema ning lõpuks nihutati jahi algus varasemaks.Aga nüüd kuulutab mingi punt oma usu järgi püha välja ning nii nagu vene ajal öeldi,et vabatahtlikult sunniviisil kõigile kohustuslik kümme päeva.Kuna mõned härrad ei oska end rahvale muidu selgelt arusaadavaks teha,et kuna see püha siis ikkagi on?
noorus on ilus aeg
smurf
Postitusi: 156
Liitunud: P Mai 08, 2005 1:42 pm

Postitus Postitas smurf »

Olen nõus sellega , et kui kuulutatakse välja, siis hakkab kehtima.Aga miks nii pikalt, seda enam et maamees metsa ei lähe aga üle aia rmk maadel paugud käivad, sest neil on ju jahid juba välja müüdüd ja jaht käib täies hoos.Pooldan jõulurahu n 23-26 ja kehtib see kõigile Eesti jahimeestele ja ka turistidele.
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

smurf kirjutas:Olen nõus sellega , et kui kuulutatakse välja, siis hakkab kehtima.Aga miks nii pikalt, seda enam et maamees metsa ei lähe aga üle aia rmk maadel paugud käivad, sest neil on ju jahid juba välja müüdüd ja jaht käib täies hoos.Pooldan jõulurahu n 23-26 ja kehtib see kõigile Eesti jahimeestele ja ka turistidele.


Nii ta on, kõigi jumalate peajumal on tänapäeval ikka raha! :lol:
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Kõik mis ei ole sedusega vastuolus on Eestis "võrdsematest-võrdsematele" lubatud. Egas nemad pea eetiliselt käituma vaid ikka tavajahimehed, kellel "euro" pakki lauale panna ei ole. Hilisem "arusaamatus ajakirjanike poolt kokku keedetud supi näol" aga kohalikel jahimeestel vaja ära lurpida. Aga nagu öeldakse, et aeg parandab kõik haavad- eks tuleb veel oodata kuni EJS sellist jaburlust enam ei korda. Pealegi seda, et nemad sellest foorumist midagi kuulnud ei ole mina isiklikult ei usu.
Pean kahjuks küll tõdema fakti, et kuulun "Kapa-Kohila" seltsi, milline on EJS liige, kuid ennetähtaegset raporteerimist plaani enneaegse täitmise kohta ei toimu-pigem vastupidi :twisted:
Seltsi esimehelt infot pärides sain kah vastuseks, et see 16 kuupäev olevat võrokeste "ettekirjutus" olnud ja kahtlane, et enam muutmiseks ei lähe, kuid meie meestele peale enda südametunnistuse keegi kätt ette ei pane. Ega asi ei olegi niivõrd "jahinäljas" kuivõrd asjade ebaloogilisuses ja segaduses. Vähemalt nii olen mina aru saanud. :M
ikka lõbusalt
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Ilmekas märk sellest kuidas üks organisatsioon libiseb kiriku hõlma alla! :roll: :lol: :oops:
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Ma ise märkasin suurte jahtide seisukohast seda, et 16 on laupäev. Sellel päeval saab veel jahti pidada, kuna rahu kuulutatakse alles õhtul välja. Edasi siis jõuluaeg, kus niikuinii jahile ei roniks. Ja enne aastavahetust, laupäev on ka 30.november (seega, kui kellelgi ikkagi väga jahimeeleolu, saab jahti teha). Kui aga selline tore rebasejahi teema peaks tulema, siis on kahju igatahes. Koprajahi teemal siunavad ka lehes... kui ainult lund tuleks, kuu on, ja kobras veel liiigub.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
saaremees
Postitusi: 114
Liitunud: N Mär 17, 2005 2:26 pm

Postitus Postitas saaremees »

Feeniga oma seisukohast täitsa nõus. Arutasime siin isegi, et 16 täpselt õige veel koertega pundiga jahti teha ja õhtul kuulutame ka omal jahimajas jõulurahu välja. Nendel jah tõesti kurvem lugu kel nädala sees vaba aega, aga kes tööl,sel nagunii jahiks aega pole. Võib ju igasugust kangust ja arvamust küll näidata, kuid kardan et kuidagi nadi see kümme päeva metsas paugutada, kui suurelt jahirahu ikka välja kuulutatud
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Panin algse küsitluse teema ülesse:

http://www.marandi.fie.ee/foorum/viewtopic.php?p=30583#30583

Avaldage arvamust, saab midagi lisada.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

jõulurahu

Postitus Postitas jorr »

Täna siis kuulutas Peapiiskop Põder Jõgevamaal välja üldise Jõulurahu.Kas paneme meie ka pillid juba nüüd kotti või ootame ikka selle kilulinna meeste kuulutuse Võrumaal ka ära?Et siis juutide Jumala sünnipäeva puhul pikk rahu kõigil.Nati nagu imelik see jahimehe elu,et jõulurahu, aga pühadeks ikka "vennaihu" ja verivorstid laual,tea nüüd, kust need liha ja vorst tuleks kui looma ei tapaks?
noorus on ilus aeg
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Ettenägelik inime varub selleks puhuks.
Kes ei, see lutsib armulaualeiva liistakut. :lol:
Kasutaja avatar
tuisk
Postitusi: 142
Liitunud: R Okt 20, 2006 9:22 pm

Postitus Postitas tuisk »

ära nüüd üle pinguta jorr, nälga sa ikka ei jää 8)
Kaks eestlast, kolm arvamust
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

jõulurahu

Postitus Postitas jorr »

Jahimees vaevalt nüüd nälga näeb aga ma mõtlesin seda lugu,et suur rahu kõikjal jõuluajal, kuid et liha süüa tuleb ju tappa.Ja on sellel tähtsust,kas tappa jõuluajal või kuu varem,toimetus ju üks.Tundub nati silmakirjalik kui mingil ajavahemikul ei tegele jahiga sest usk ei luba tappa aga hiljem ikka.
noorus on ilus aeg
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Üks väike repliik Delfist, mis sobiks ehk ka tänavust (ja iga-aastast) jahimeeste "jõulurahulolematust" iseloomustama:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/a ... d=14531127

BM
Suletud